SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P10

Välkomna till GAIS P10 (2012)

GAIS P10 (2012) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Akademiansvarig Mikael Lindström mikael.lindstrom@gais.se

 

VÄLEN CUP 6/6-22
2022-06-06 22:39

Killarna går in i dagens första match med med stor spelglädje och entusiasm. Väster som står för motståndet i denna match försöker bjuda upp till spel men våra killar tar kontroll på matchen ganska fort och segern är säkrad redan under första halvlek där vi tar ledningen med stor marginal och håller nollan i matchen. I andra matchen står KBK Vit för motståndet. Våra killar tar även i denna match kommandot ganska fort men det bjuds på många härliga dueller och spelsekvenser från båda lagen. GAIS vinner även denna matchen övertygande. I tredje matchen står hemmalaget V.Frölunda för motståndet. Även denna match vinner vi övertygande och har stor bollinnehav. Fjärde matchen för dagen står drakarna från kärra på andra sidan planhalva. Vi kommer ut i matchen med hög tempo och tar ledningen med två mål. I slutet av första halvlek hinner Kärra dragons under en kort period reducera och kvittera innan de tar ledningen. Vi tappar tyvärr fokus stundtals vilket ger Kärra momemntum att ta över matchen. I underläge tappar vi tyvärr vårt spel vilket leder till att Kärra kunde öka ledningen. Vi kämpar oss in i matchen igen tack vore att vi inte ger upp helt men ledningen visar sig var för stor att ta igen. I den sista gruppspelsmatchen står Bergium för motståndet. Denna match blir lite av grupp final då Bergium ligger för oss i gruppen innan matchstart. Denna matchen är jämn och nervkittlande i första halvlek som slutar oavgjort. I andra halvlek tar Gais tag i taktpinnen och med detta även ledningen. Vi hinner öka vår ledning med flera mål innan Bergium reducerar. Vi kontrollerar matchen och går med vinst vilket gör att vi slutar tvåa i gruppen och får får möta KBK Röd i vår sista placeringsmatch. Denna matchen tar våra killar kommandot ganska tidigt och skaffar sig en betydande ledning som göra att vi tillslut bara kan spela hem matchen. 

Det vi tar med oss från denna cup är att vi får fortsätta att nöta vårt press/passningsspel samt att fortsätta spela vårt spel i alla lägen oavsett om vi leder eller ligger under. Oavsett vilka motståndare vi möter ska vi inte slå långbollar från backlinje/målvakt i panik, utan spela oss ur press med passningsspel. Uppspel är också något vi behöver bli ännu bättre på. 
Vi vill passa på att tacka V.Frölunda för en rolig och givande fotbollscup men även tacka alla dagens motståndare för de fina matcherna. 

Vi hälsar Helen Natna välkommen som tränare
2022-04-30 17:12

GAIS Akademi är stolta att få presentera första kvinnliga tränare i Akademin. Helen Natna har tidigare spelat fotboll i GAIS ungdomslag. Helen kommer ifrån Eritrea och spelade tidigt fotboll där och representerade både skol- och Distriktslaget. Helen kom till Sverige som 13-åring och fortsatte sin fotbollsutbildning i bl.a GAIS och Kopparberg. Helen har en son som spelar i laget, Leon Natna,

Vi ställde några frågor till Helen

Hej och välkommen som tränare för vårat P10 lag. Du är en av 3 tränare i laget övriga är Halil och Ruslan. Vad kommer du att försöka bidra med?

Jag kommer att försöka bidra med struktur och stötta killarna i deras fotbollsutbildning. Utveckla spelarna fotbollsmässigt och som individ, fokusera på utveckling och inte bara på resultat.

Tror du att det är för tufft för spelarna?

Nej man måste ha tålamod och jag vill att killarna skall fortsätta så länge som möjligt. Det gäller att skapa bra laganda - få laget att känna sig som en stor fotbollsfamilj. För att lyckas inom fotboll så måste man ha en bra gemenskap i laget. Alla är där på samma villkor.

Tror du att killarna har roligt i GAIS?

När man bygger ett lag på gemenskap då tycker spelarna att det är kul att komma till träningen och träffa sina härliga fotbollskompisar.

Vi tackar Helen för samtalet och önskar Helen med Halil och Ruslan lycka till.

Future Cup
2022-04-12 21:46

Nu närmar sig Future Cup. Spelare som är kallade till match finns på kalendern under dagens första match. Samma trupp spelar dagens alla matcher. Nästa dag är det en ny trupp. För uppdatering, se kalendern. Alltid samling 30min innan matchstart, ombytta och klara för match. Respektera tränarna under cupen, föräldrar/supportrar står på motsatta sida var tränarna står. Väskor, jackor och flaskor ställs snyggt vid laget där tränarna står. Lycka till alla

Hageby Cup
2022-03-27 18:20

Hageby Cup

Då var första cupen spelad för 2022.
Det spelades fyra gruppspelsmatcher. 
Första matchen var mot Hageby. Det var en nervös förstamatch, killarna hade svårt att hålla fokus och positioneringar. Men dem gångerna dem fick in spelet såg det riktigt fint ut. 

Andra matchen spelades mot Brommapojkarna. Nervositeten hade släppt och killarna hade ett mycket bättre spel. Här utmärktes hela laget, en klar förbättring från första matchen. 

Matchen efter spelades mot Djurgården som hade ett väldigt bra passningsspel men det lyckades vi flera gånger bryta. 

Match nummer fyra var mot Lemlands IF som kom hela vägen från Åland. För varje match såg killarnas spel bättre och bättre ut. Den här matchen var GAiS match, killarna verkade ha tagit till sig tränarnas råd och tips. 

Efter matchen mot Lemlands var det en placeringsmatch mot Kärra Dragons. GAiS hade många skott på mål och killarna kämpade med sina sista krafter efter en lång dag. 

Det vi tar med oss till nästa cup men även träningar är att passa tidigare till medspelare innan motståndaren anfaller, passningar ska hitta rätt adress, använda kanterna och hålla en högre press på motståndaren. Positionsspelet ska vi träna mer på. 
Rörelse och att vara på hugget är viktigt även om man inte har bollen. 

Ledarna vill tacka alla spelare som kämpade på plan, föräldrar som hejade på och lyfte stämningen samt Hageby för inbjudan!

 

Premiär 2022
2022-02-06 17:55
GAIS - ÖIS

Då var första träningsmatcherna spelade 2022. 2st match mot våra grannar, ÖIS.

Bra tempo i båda matcherna och killarna visade hur duktiga dom är. Många fina kombinationer och alla jobbade bra. ÖIS spelar bra fotboll och kämpar på bra.

Spelare som gjorde det där lilla extra var 

*målvakterna Konstatin och Benjamin. Orädda och gjorde många fina räddningar.

* Sekou  en bollvinnare och framspelad av högsta klass.

*Stefano, svårstoppad på kanten och ger sig aldrig.

*Demitris, fin vänsterfot och bollvinnare.

Alla gjorde  mycket bra matcher.

Att tänka och träna på-

*försök passa tidigare till medspelare. Innan motståndaren sätter press. Passa dit näsan pekar.

*Spelar man offensivt så har man också ansvar i försvarsspelet. Och försvar är på hela planen.

*Rörelse när man inte har bollen. Man skall röra på sig även när man inte har boll. Detta kan skapa yta för medspelare.

GAIS tackar motståndarna och publiken för en bra match.