SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P11 Grön

Välkommen till GAIS P11 A (2010)

GAIS P11 A (2010) är ett starkt gäng målmedvetna killar som är otroligt spelskickliga. Vi tränar 4 ggr/veckan+match på Gaisgården. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Samir Abaz: samirabaz@hotmail.com

 

Träningstider 2021: Gaisgården/Heden

 

Måndagar kl 18:00-19:30 -Gaisgården

Torsdagar kl 18:30-20:00 -Heden 4

Lördagar   kl 15:00-17:00 -Gaisgården

Söndagar  kl 10:30-12:00 -Heden 4

Presentation av Edis Cmajcanin
2021-01-04 20:44
Hej Edis!
Ny tränare i GAIS. Vi vill ställa 5 snabba frågor som en kort presentation av dig.

Kort om din fotbollskarriär?


Började en gång i tiden i Landvetter IS. Tillbringade sedan många år i IFK Göteborg med spel i allt från pojklagen till Juniorallsvenskan samt Tipselit. Lyckades aldrig ta steget upp till A-laget utan gick till Lunden som då spelade i division 2 - där även GAIS A-lag för tillfället befann sig på en kort sejour. Efter det har det varit spel i en del olika klubbar i de lägre divisionerna. 

Trots att åldern börjar ta ut sin rätt så är kärleken till fotbollen fortfarande stark och de sista åren har jag spelat i Bosona/Bosna i div 5. 


Bästa fotbollsminne?


Bayern München 100 års jubileum cup med storlag från hela Europa. 

Atmosfären och förväntningarna i bussen på väg till bortamatcherna. 

Matchen mot GAIS A-lag på Överåsvallen där vi fick bygga provisoriska läktare för att få plats med all publik. 2 000 personer kom varav 1 987 höll på GAIS. Man kan lugnt konstatera att vi inte hade fördelen av hemmaplan den gången :)


Förväntningar i GAIS?


Att utvecklas som ledare och försöka bidra positivt både på plan och utanför. 

Vara delaktig i att killarna växer både som fotbollsspelare samt individer och når sin fulla potential. 


Vad kommer fotbolls Sverige prata om dig och ditt lag efter 2021?


Ambitionen är att det ska vara endast i positiva ordalag. Vi ska vara ett föredöme på plan samt vid sidan om den. Vårt spel ska präglas av en passningsorienterad fotboll med mycket fart. Genom att inte ta några genvägar samt vara trygga i det vi gör ska vi kunna lämna varje match med huvudet högt - oavsett resultatet. 


Vilken cup ser du fram emot 2021?


Efter ett år präglat av inställda cuper pga Corona så längtar jag lika mycket till alla cuper som komma ska.


Tack och välkommen till GAIS Akademi.

God jul och gott nytt år från GAIS P2010
2020-12-20 18:51
Vilket resa vi har haft i år, kan nog bara summeras med ett ord...WOW! 

Under 2021 kommer vi ha lite förändringar i vår struktur, förhoppningsvis till fördel för killarnas utveckling. Vi hoppas även att vi kan återgå till mer normala förhållanden när det gäller träning, matcher och cuper. Så nu stänger vi sista kapitlet för det här året och blickar fram mot  en förhoppningsvis ljusare tid för barn och ungdomsfotboll 2021.

GAIS P2010 tackar alla som har hejat på oss och stöttat oss under året....ert stöd betyder allt. 

Killarna tackar även Maxigrillen, Morängatan 7, 416 71 Göteborg som var så himla snäll att sponsra laget och tränarna med pizzor på vår julavslutning. Det var ett gäng riktigt glada och mätta fotbollspelare som lämnade Gaisgården för ett välbehövligt jullov.

Ledarna/GAIS P2010

Ps! Nästa års uttagning till föräldrarlaget hålls av Ipti, lite ordning får det vara😊

God jul och gott nytt år.
Gais P10 förstärker!
2020-11-09 09:56
Jonas, Emin, Edis

Nu händer det mycket nytt och bra inom Gais Akademin och i P10!

 

Akademin har beslutat att utöka sin verksamhet, vilket innebär att vi i Gais P10 går från ett lag till två. Exakt hur det kommer se ut för Gais P10 kommer vi återkomma lite senare.

 

Nu vill vi presentera två nya spelare samt ytterligare förstärkning på ledarsidan!

Vi kan med glädje hälsa Emin Cmajcanin och Jonas Taman med familjen till Gais P10. Emin kommer närmast från Fässbergs IF och Jonas kommer från Floda IF. Det är två tuffa killar som kommer stärka gruppen med sina defensiva kvalitéer med hög arbetsmoral som gör alltid 100 på varje träning och match.

Vi passar på att välkomna Edis Cmajcanin in i ledarstaben.

Edis är en strukturerat och pedagogiskt kunnig ledare med gedigen erfarenhet som spelare och kommer att bidra på flera fronter i Gais P10. 


Välkomna till Gais P10!!


Wilhelm Fridberg Minnescup 17-18 okt
2020-10-18 19:35
Helgen ägnade vi  på Öisgården där vi deltog i Wilhelm Friberg Minnescup för pojkar födda 2010.

Vi spelade fyra matcher på lördagen och fyra matcher på söndagen. Speltid 1x 25 minuter. Ambitionen var att alla i laget skulle få matchning utifrån en viss nivåanpassning. Vilket kan slå lite olika för varje spelare individuellt men det här var precis rätt typ av cup och motstånd där man fick chansen att både spela ut och delta men framför allt axla ansvar.

Därför inför varje match så påminde vi killarna att man spelar för laget innan man spelar för att imponera på andra och man ska göra det man ska göra innan man gör det man vill göra. Detta är inte ett val som varje spelare kan ta ställning till. Ställer tränaren upp en spelplan ska den följas av alla efter bästa förmåga med 100% engagemang. Inga undantag. 

För oss tränare gav det mycket att se hur killarna tog sig an utmaningen. Vi fick en bättre förståelse för hur vi ska gå vidare med truppen som helhet men även vilket utvecklingsbehov vi ser hos varje spelare individuellt. Vilket i slutändan är det viktigaste då vi vill främja deras fotbollsutbildning på ett positivt sätt.

Resultatmässigt finns det inte mycket att säga. Vi gick obesegrade genom hela cupen. Vi spelade oavgjort i en match. Men som sagt så var inte fokus på att säkerställa trygga segrar utan att inkludera alla och vidareutveckla en spelidé.

I våra bästa stunder när vi följde spelidén så radade vi upp ett spel som visade att alla timmar på Gaisgården inte har varit förgäves. Många mål kom från snabba förflyttningar med boll på få tillslag mellan flera lagdelar och distinkt avslut. Vi höll ihop det bra där bak, mycket ansvar på försvaret och vi fick se många som tog det ansvaret med beröm. 

Överlag en solid insats sett över två dagar. Våra målvakter ska också få beröm. Som vanligt så står laget i tacksamhetsskuld till dom spelare som ställer sig mellan stolparna. Vi vet hur mycket alla vill spela.

Killarna ska också ha beröm för hur goa dom är mot varandra och mot alla runtomkring. Kul att se hur dom snackade och minglade med motståndarna. I slutändan så är det ju dessa killar och tjejers gemensamma intresse för fotboll som för dom samman och  inte att dom spelar mot varandra i olika lag.

Men störst eloge ska dom ha som dök upp och stöttade laget när dom själva inte spelade. Alltid 💯 i min bok.

Då så, åter tillbaka till Gaisgården för mera nötande.

Tränarna / Gais P2010.


Cup i Landskrona 10-11 oktober
2020-10-12 12:54

Wormo matchcamp (cup) i Landskrona 10-11 oktober , 7 manna på naturgräs.


Vi tackar Wormo för en fantastisk bjudning över två dagar. Härligt initiativ från deras sida och förhoppningsvis något som sträcker sig vidare till nästa år.


Snälla killar vinner inga fotbollsmatcher.


Ett utlåtande som kan låta tufft och aningen främmande för en ambitiös 10 åring som älskar att spela fotboll och drömmer om de stora arenorna. Men oavsett vad man har för åsikt om detta så finns det en sanning i att det är skillnad att spela för att vinna och bara spela för spelets skull. Så det sitter i huvudet får bli det som sammanfattar denna härliga cup.


Våra killar är fortfarande nya i dessa sammanhang och för vissa är det kanske första eller andra cupen de deltagit i utanför Göteborg. Vi får ofta beröm för vår inställning, hur killarna uppför sig både på och utanför plan men framför allt för deras positiva fotboll. Så även i denna cup. 


Efter en trygg vinst i första matchen hade vi ändå lite svårt att upprätthålla skärpan resten av dagen. Vi gav bort lite för mycket mark, eloge till motståndarna för bra insatser. Vi spelade bra men viljan att göra det som krävs för att vinna svajade. Det tog vi tyvärr med oss in i första matchen dag två. 


Vi fick fundera lite på vad det verkligen innebär att vara ”på” och ”taggad”. Så när det äntligen klickade för laget i de två sista matcherna, killarna fattade vilken nivå ribban skulle ligga på, visade vi upp både spelet och den nödvändiga viljan att vinna. Tack och hej, nu har draken vaknat, GAIS P2010, ver 2.0. Det laget kan slå vem som helst. 


Det har tagit laget ett par matcher och cuper att förstå att även de bästa lagen vi möter, både som lag men även sett till spelare rent individuellt inte skiljer sig nämnvärt ifrån oss rent fotbollsmässigt. Men mentalt, viljan att göra det som krävs för att vinna, det är där matcherna avgörs. Så det räcker inte att bara spela snyggt man måste vara villig att acceptera att för att vinna en match måste man ibland ta seden dit man kommer och lägga ribban på den nivå som krävs.


För våra killar som brinner för denna sport ger cuper som dessa lärdomar som är direkt nödvändiga för att utvecklas och ta sig vidare i sin fotbollsutbildning. Som jag alltid säger, växtverk gör ont, men är inget att vara rädd för. Bara positivt, betyder att man är på rätt väg.


Som sagt vi tackar Wormo. Vi tackar också våra motståndare, Malmö FF 1, Helsingborg 1, Östria Lambohov, Brommapojkarna P10-1, Helsingborg 2 och Djursholm. Vi är alltid tacksamma för att vi får chansen att möta lag som både inspirerar och utmanar oss att ständigt utvecklas.


Som vanligt, tack föräldrar för stödet. 

Theo, Omar och Emin, grymt härligt att se ert engagemang och hur ni stöttar laget i vått och torrt. Ni visar vägen, med ert tålamod och inställning leder ni med exempel.


Grabbar….grymt jobbat! Träning på onsdag.


Mvh Tränarna Gais P2010