GAIS P9 (2015)

Önskar ni matcher eller vill bjuda in till cup kontakta Mikael Lindström

mikael.lindstrom@gais.se

Uppdateringar från Lag 4
2024-04-06 22:13

Det har varit lite skralt med uppdateringar från P9 lag 4, men vi har återigen inte legat på latsidan.
2 cuper, 2 matcher och 9 träningspass senare så har vi sett en riktigt bra utveckling på laget.
Vi har framförallt blivit mer fysiska i vårat spel, vilket har lett till att vi kunnat avsluta avancemang mot vårat mål betydligt snabbare än tidigare.
Vårat passningsspel har fått sig ett lyft, där vi nu kontinuerligt utnyttjar alla positioner vi har på planen.
Att kunna använda både höger och vänster fot är en enorm styrka, detta har också varit ett stort fokusområde på träningarna, vilket vi senaste nu i helgen såg goda resultat från när det både sköts och gjordes mål med ”fel” fot, vilket såklart är ett stort lyft för självförtroende för spelarna.
Dock behöver vi fortsätta träna på våra avslut, att få dessa gjorda snabbare, hårdare och mer pricksäkert.
Vi behöver även träna på att bli mer medvetna om våran omgivning på planen, för att undvika att motståndare står fria för avancemang.
Vi har även involverat sprintträning under träningarna, det blev tidigt tydligt under säsongen då vi spelar på en större plan mot äldre motståndare, att vi behöver bli snabbare i våra omställningar. Även här har vi kunnat se förbättringar på kort tid.
Nästa vecka välkomnar vi Halmstad BK på en sista träningsmatch inför starten av seriespelet om 2v.

Heja GAIS!

Match mot Västra Frölunda IF
2024-03-10 20:35

Då var det återigen söndag och dags för match.

Vi begav oss mot ett blåsigt och tidvis snöigt Frölunda för att få sätta veckans träningspass på test.

Lag 4
Inledde matchen något defensivt, men allteftersom vi blev mer uppvärmda så lossnade det, och vi började gå hårt på offensiven. Laget är fortfarande väldigt duktiga på att spela upp bollen till avslut, och efter att ha tränat på när/var/hur vi gör avsluten under veckan så började även målen ramla in. Laget var även avsevärt bättre på att täcka upp bakåt idag, genom att fokusera på att bromsa in anfallet kontra att försöka gå direkt på bollen, lyckades man stoppa väldigt många anfall.

Lag 3
Killarna gjorde en bra match. Under veckan har man tränat på att vara med på returer och vinna andrabollar för att på det viset vara kvar i offensivt straffområde. Det gav resultat idag och vi gjorde flera mål genom vår höga press. Utöver hög press skapade vi många chanser genom att utnyttja hela planen och spela längs kanterna, något vi också tränat på under veckan. Försvarsmässigt var vi stabila och killarna slet för varandra.

Vi tackar Västra Frölunda IF och domare för en god match!

Match mot Masthugget BK
2024-03-03 20:03

Idag spelade båda lagen match mot Masthugget BK.
Lag 4 var först ut på morgonen, det var första matchen laget spelade i 7-manna form, så det var mycket nytt att anpassa sig efter.
Killarna gör ett väldigt bra jobb med att få upp bollen på motståndarnas planhalva, men sen blir det lätt nervöst och vi tappar en del enkla bollar genom att försöka dribbla, istället för att passa eller skjuta.  Målen laget gjorde skedde genom snygga uppspel där vi utnyttjade hela planen, vilket var vår stora styrka då vi tvingade motståndarna att jaga mycket boll.
Saker att träna på är att inte bli för nervösa på motståndarens planhalva, och att hålla våra positioner.

Sedan var det dags för lag 3 att göra entré.
Det nybildade laget spelade nu sin andra match och det var mycket energi och vilja på planen.
Man hade under veckan tränat på att bredda spelet vid uppspelsfasen och att komma till fler avslut på mål vilket laget lyckades förvalta väl under matchen.
Saker att träna på är att förbättra passningsspelet framåt, och att försöka utnyttja hela planen när man anfaller.

Tack till Masthugget BK för två riktigt bra matcher!

2st lag i P9
2024-02-25 21:27
GAIS P9 Lag3

GAIS P9 är nu 2st lag, Lag3 och Lag4. Lag3 spelade match mot Azalea.BK 2013. En bra och tuff match mot 1år äldre lag. Efter 7veckors träning ihop och då har några träningar blivit inställda , så ser det riktigt bra ut. Några saker som killarna måste göra är att passa bollen isf att dribblar på fel ställe på plan. Sista 3:dje delen av plan så är det bra att utmana. Viktigt att alla tar ansvar i försvarsjobbet, man försvarar på hela planen och man "jobbar hem" och hjälper lagkamraterna.

Bra passningsspel och många bra kombinationer på planen.

En riktigt fin straffläggning tidigt i matchen, gjorde att killarna tände till.

Vi tackar publiken, domaren och Azalea.

Oh, when the GAIS go marching in
2023-10-04 08:54

Det har varit lite skralt med uppdateringar kring P8, men vi har verkligen inte legat på latsidan.

Efter sommaruppehållet har vi spelat 6 matcher och 1 cup, och fortsatt finslipa våra fotbollskunskaper på träningarna.

Vi har tagit stora kliv framåt i vårat 5manna spel, passningsspelet har blivit oerhört stabilt, och vi utnyttjar alla spelare på planen kontinuerligt, mycket tack vare att vi lyckats lyfta kommunikationen till varandra. Vi har jobbat med att höja antalet avslut vi gör på mål, att våga skjuta! Vilket också har lett till att vi gör betydligt fler mål än tidigare.

Nu laddar vi upp inför sista matchen för säsongen mot Lunden på söndag.

HEJA GAIS!