SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P11 Akademi

Välkommen till P11 (2013)

GAIS P11 (2013) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Huvudtränare Sven-Martin Dahlstrand

smdahlstrand@me.com

 

 

 

BP Winter Academy Match Camp 2023
2023-12-10 20:01

Gais deltog under helgen 9-10 december i Brommapojkarnas Academy Match Camp 2023 in inbjudningscamp för några av Skandinaviens bästa akademier för pojkar 2013. Inbjudna lag bestod av akademier från Team Next Norway och Norway Soccer Academy (Norge), FS Metta (Lettland), FC Ilves och TPS Åbo (Finland) samt Djurgården och IF Brommapojkarna 13:1 

Matchcampen i Sthlm avslutade ett intensivt år med drygt 100 matcher, elitcuper utomlands, elitmatchcamps med fina resultat i Sverige, 9mot9 cuper, spelat merparten av våra matcher mot äldre motstånd och fått in nya duktiga kompisar i laget. 

GAIS såg tacksamt fram mot att delta mot så bra motstånd från andra akademier men deltog tyvärr med något reducerad trupp på grund av skador. Efter omständigheterna fick GAIS ett fint resultat med 4 vinster och tre förluster mot bästa motstånd. 

GAIS vann sin första match mot Team Next Norway utan att få till sitt vanliga passningsorienterade spel. God kämparandra, lite tur med stolpar och bra målvaktsspel kunde dock hjälpta till. Andra matchen spelades mot lettländska FS Metta – en match som GAIS kontrollerade bättre.  Mer trygghet i passningsspelet och smarta löpningar i anfallet gav en klar vinst. I tredje matchen väntade turneringens dominanta lag Brommapojkarna lag 1. GAIS blev tagna av BPs otroligt rörliga och snabba bollspel och tyvärr rann sifforna iväg mer än väntat. Stor applåd till otroligt duktiga BP 2013 lag 1 för fantastiskt fin fotboll. I sista matchen dag 1 väntade FC Iilves från Finland – ett snabbt och bollskickligt lag som skapade mycket stor press på GAIS. Tack vara helt fantastiska räddningar från GAIS målvakt höll spänningen vid liv. Tyvärr fick FC Iives in ett mål i slutminutrarna och GAIS orkade inte kontra. Första dagen summerades till två vinster och två förluster. Till dag två väntade TPS Åbo i första matchen. Det blev som väntat en mycket hård och jämn kamp som böljade från sida till sida. GAIS drog dock längsta stråt genom effektiva anfall och vann till slut med enda målet. I nästa mach väntade Djurgårdens Akademilag 2013 och det blev som väntat en svår utmaning. GAIS spelade länge bra och höll uppe spelat men hade till slut svårt att hitta rätt passningsspel mot ett tungt och stabilt spelande Djurgården som till slut vann med 4-1. Sista matchen spelades mot NSA (Norwegian Soccer Academy) i vilket som kanske blev turneringens bästa mach från GAIS. Fint bollspel, stenhård kamp, bra försvarsspel och effektiva anfall. Matchen slutade 3-1 till GAIS. 

Vi ledare summerar ett fantastiskt år med fin utveckling, fina resultat, massor av kämparinsatser och en vilja från laget att anta allt större utmaningar.

 

Tack från ledarna GAIS 2013

Väl genomförd Lux Invite B2013
2023-10-09 10:20
GAIS P10 Lux Invite B2013

I helgen deltog GAIS P10 för första gången i Lux cuper via, Lux Invite B2013 och spelade totalt 8 matcher under 3 dagar. Efter en trevande start mot IFK Stocksund i första matchen kom killarna igång fint och spelade övriga 7 matcher obesegrade vilket resulterade i 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust och med det resultatet en inofficiell andra plats i gruppen. I huvudsak mycket utvecklande matcher, där vi framför allt "highlightar" ett par riktigt tuffa utvecklande matcher mot IFK Stocksund, Djurgårdens IF P13:20 samt FC Stockholm (Akademilag). Dessa matcher bjöd på högt tempo tuffa dueller och snabba beslut för våra killar.  Våra killar fick mycket beröm av publik och ledare för vårat fina passningsorienterade spel vilket alltid är kul som ledare att få till sig vid sidan av planen och vi har ytterligare stärkt vårat varumärke för framtiden.

Nya kontakter har knutits vilket är fantastiskt kul och viktigt för fortsatt utveckling framåt för laget och individuellt för killarna. 

 

Tack spelare, arrangör, ledare och supportrar för en grymt rolig och fin helg!

 

/Ledarna GAIS P10

Debut 9mot9
2023-10-02 08:59
Halmstad 30/9

I helgen gjorde vårat duktiga P10:or debut i spelform 9mot9, på lördagen borta mot Halmstad BK P2012 och söndagen borta mot Västra Frölunda IF P2012. 

Helgens två debutmatcher slutade med en förlust och en vinst. Efter en mycket tuff match bort mot snabba, tekniska och spelskickliga Halmstad BK-P2012 lyckades vi på söndagen samla oss och vinna mot kvicka och  tekniska skickliga  Västra Frölunda-P2012. Våra spelare visar upp ett moget spel och låter i huvudsak bollen göra jobbet. Som alltid när vi spelar mot ett år äldre lag är det svårt att vinna den fysiska duellen och det blir mer viktigt än vanligt att låta bollen göra jobbet och med det hålla ett strikt positionsspel. Sammanfattningsvis kan vi ledare bara sammanfatta helgen med positivia ord. Vi är imponerade över hur duktiga killarna är på att ta till sig instruktioner ställa om till olika spelsystem och tålmodigt låta bollen göra jobbet och osjälviskt passa bollen. Vi blir också  snabbt straffade när vi glömmer bort oss och försöker driva bollen. Vi ledare märker också hur viktig våran fysträning inkl intervall-, styrka- och koordinations-träning är när tempot går upp och löpningarna blir längre och fler.  P10 tackar också två av gais-akademins duktiga 2012:or, som stärker upp, tar ansvar, är fina ledare och kompisar. 

 

Tack Halmstad BK P2012 och Västra Frölunda IF P2012 för två välspelade matcher ses snart igen. 

 

mvh Ledarna GAIS P2013

Inbjudningscup Svane (Uddevalla)
2023-09-11 16:07
IK Svane cup 2023 (Uddevalla)

GAIS P10 deltog under helgen i en inbjudningscup arrangerad av IK Svane (Uddevalla) bestående av 8 utvalda lag med syfte att ge spelare och lag i nivå svår möjlighet till utvecklande matcher.

Lördagens bjöd på tre högklassiga gruppspelsmatcher där GAIS får bra motstånd i form av IFK Lidingö, Oddevold P2012 och Mölnlycke IS. Tre lag som spelade mycket fin snabb och passningsorienterad fotboll. Med minsta möjliga marginal tar GAIS sig vidare till söndagens A-slutspel och möter där BK Skottfint, Bro IK och returmöte mot Mölnlycke IS.

Även söndagen bjuder på utvecklande matcher mot lag som försöker spela ett passningsorienterat spel med lite olika karaktär av strategi. Vilket är ger oss möjlighet till att utmana oss i att anpassa spelet taktiskt. Dag två bjöd på tre raka segrar och en inofficiell cupseger till GAIS. Detta efter en mycket rolig och väldigt jämn match mot Mölnlycke IS som bjuder på fin, teknisk och taktisk väldigt mogen fotboll. Ett lag vi hoppas och önskar fortsätta utvecklas sida vid sida med. Vi tar som alltid med oss erfarenhet i denna typ av cuper/matchcamp av tempot och vikten att hela tiden snabbt hitta lösningar i olika varianter i passningsspelet. Bästa utvecklingen är när killarna tvingas att tänka utanför grundspelet och skapa möjliga passningsformationer utifrån motståndarens svagheter.

Stort tack IS Svane för en väldigt väl arrangerad cup med bra ungdomsdomare och ett fint väder.

 

/ledarna GAIS P10 

Sport & Profil Select Elite cup Odense
2023-09-04 08:49
GAIS P10

I helgen genomförde GAIS pojkar födda 2013 sin första Elite turnering utanför Sverige. GAIS P10 fick en inbjudan att delta i Sport & Profil Select Cup Elitklassen. GAIS fina matchcamp vintern 2022 i Köpenhamn låg till grund för denna inbjudan. Turneringen bestod av 22 stycken akademi och elitlag från Danmark och två lag från Sverige (GAIS och BP-DFF) fördelade på 4 grupper med 5 matcher och krav på minst en tredje plats för att ta sig vidare till finalrundan. GAIS genomför under lördagen 5 mycket välspelade matcher mot duktigt motstånd där varje match håller högsta nivå och vinster och förluster med små marginaler. Gruppspelet slutar med en fin andra plats efter 3 segrar 1 oavgjord och 1 förlust med detta är GAIS vidare till finalrundan där väntas bästa möjliga motstånd.

En tung förlust när 3 sekunder återstår mot Boldklubben af 1893 som start på gruppspelet som sista match lördagskväll. Söndagen laddar vi om och startar dagen med en otroligt stark 3-0 seger mot på förhand en av favoriterna Rosenhöj BK. En kort omladdning inför match mot Future Veilje (ihopslagning/selectlag bestående av 30 underklubbar till superliga laget Veilje slutar 1-1 efter många tuffa situationer del med en spelare mindre på plan i 5 min pga. gult kort. GAIS kvittering kommer i absolut sista sekunden av matchen via nickmål av vår målvakt. Match fyra i finalspelet spelas mot Gentofte Akademi som är Danmarks starkaste och en av Europas bättre akademier. GAIS tar tidigt ledning i matchen men tappar successivt tempot och Gentofte Akademi med sin långa erfarenhet från alla Europeiska toppturneringar vänder matchen. Våra killar få även känna på den tuffa och lite mindre fina delen av elitfotboll med tjuvnyp, tröjdragningar maskning med knyta skor etc, vilket också är en lärdom som vi tar med oss i ryggsäcken. Som avslutning spelar vi oavgjort, 1-1 mot Brommapojkarna DFF. Vi slutar på en fin fjärdeplats i gruppen och tar oss inte vidare för final eller bronsmatch men gör en fantastisk fin turnering.

Sammanfattning är att så mycket lärdom som jag inte kan sätta ord på men sammanfattning är tempo, snabba beslut och otroligt hög spelförståelse men kamp och vilja att vinna varje enskild duell på planen (matchen i matchen). Vi tackar Sport & Profil Select cup och Odense för inbjudan och lärdomen. Nu tar vi med oss all erfarenhet som vi samlat på oss och kavlar upp ärmarna och tränar vidare inför kommande roliga cuper och matcher.  Tack föräldrar för att ni ger era killar chansen.

/Sven-Martin Dahlstrand med ledare för GAIS P10

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
GAIS Akademi, 05/12 16:29 
GAIS Akademi, 14/07 23:37 
GAIS Akademi, 16/04 16:59 
GAIS Akademi, 26/09 14:58 
GAIS Akademi, 27/07 19:07