SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P10

Välkommen till P10 (2013)

GAIS P10 (2013) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Huvudtränare Sven-Martin Dahlstrand

smdahlstrand@me.com

 

 

 

Väl genomförd Lux Invite B2013
2023-10-09 10:20
GAIS P10 Lux Invite B2013

I helgen deltog GAIS P10 för första gången i Lux cuper via, Lux Invite B2013 och spelade totalt 8 matcher under 3 dagar. Efter en trevande start mot IFK Stocksund i första matchen kom killarna igång fint och spelade övriga 7 matcher obesegrade vilket resulterade i 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust och med det resultatet en inofficiell andra plats i gruppen. I huvudsak mycket utvecklande matcher, där vi framför allt "highlightar" ett par riktigt tuffa utvecklande matcher mot IFK Stocksund, Djurgårdens IF P13:20 samt FC Stockholm (Akademilag). Dessa matcher bjöd på högt tempo tuffa dueller och snabba beslut för våra killar.  Våra killar fick mycket beröm av publik och ledare för vårat fina passningsorienterade spel vilket alltid är kul som ledare att få till sig vid sidan av planen och vi har ytterligare stärkt vårat varumärke för framtiden.

Nya kontakter har knutits vilket är fantastiskt kul och viktigt för fortsatt utveckling framåt för laget och individuellt för killarna. 

 

Tack spelare, arrangör, ledare och supportrar för en grymt rolig och fin helg!

 

/Ledarna GAIS P10

Debut 9mot9
2023-10-02 08:59
Halmstad 30/9

I helgen gjorde vårat duktiga P10:or debut i spelform 9mot9, på lördagen borta mot Halmstad BK P2012 och söndagen borta mot Västra Frölunda IF P2012. 

Helgens två debutmatcher slutade med en förlust och en vinst. Efter en mycket tuff match bort mot snabba, tekniska och spelskickliga Halmstad BK-P2012 lyckades vi på söndagen samla oss och vinna mot kvicka och  tekniska skickliga  Västra Frölunda-P2012. Våra spelare visar upp ett moget spel och låter i huvudsak bollen göra jobbet. Som alltid när vi spelar mot ett år äldre lag är det svårt att vinna den fysiska duellen och det blir mer viktigt än vanligt att låta bollen göra jobbet och med det hålla ett strikt positionsspel. Sammanfattningsvis kan vi ledare bara sammanfatta helgen med positivia ord. Vi är imponerade över hur duktiga killarna är på att ta till sig instruktioner ställa om till olika spelsystem och tålmodigt låta bollen göra jobbet och osjälviskt passa bollen. Vi blir också  snabbt straffade när vi glömmer bort oss och försöker driva bollen. Vi ledare märker också hur viktig våran fysträning inkl intervall-, styrka- och koordinations-träning är när tempot går upp och löpningarna blir längre och fler.  P10 tackar också två av gais-akademins duktiga 2012:or, som stärker upp, tar ansvar, är fina ledare och kompisar. 

 

Tack Halmstad BK P2012 och Västra Frölunda IF P2012 för två välspelade matcher ses snart igen. 

 

mvh Ledarna GAIS P2013

Inbjudningscup Svane (Uddevalla)
2023-09-11 16:07
IK Svane cup 2023 (Uddevalla)

GAIS P10 deltog under helgen i en inbjudningscup arrangerad av IK Svane (Uddevalla) bestående av 8 utvalda lag med syfte att ge spelare och lag i nivå svår möjlighet till utvecklande matcher.

Lördagens bjöd på tre högklassiga gruppspelsmatcher där GAIS får bra motstånd i form av IFK Lidingö, Oddevold P2012 och Mölnlycke IS. Tre lag som spelade mycket fin snabb och passningsorienterad fotboll. Med minsta möjliga marginal tar GAIS sig vidare till söndagens A-slutspel och möter där BK Skottfint, Bro IK och returmöte mot Mölnlycke IS.

Även söndagen bjuder på utvecklande matcher mot lag som försöker spela ett passningsorienterat spel med lite olika karaktär av strategi. Vilket är ger oss möjlighet till att utmana oss i att anpassa spelet taktiskt. Dag två bjöd på tre raka segrar och en inofficiell cupseger till GAIS. Detta efter en mycket rolig och väldigt jämn match mot Mölnlycke IS som bjuder på fin, teknisk och taktisk väldigt mogen fotboll. Ett lag vi hoppas och önskar fortsätta utvecklas sida vid sida med. Vi tar som alltid med oss erfarenhet i denna typ av cuper/matchcamp av tempot och vikten att hela tiden snabbt hitta lösningar i olika varianter i passningsspelet. Bästa utvecklingen är när killarna tvingas att tänka utanför grundspelet och skapa möjliga passningsformationer utifrån motståndarens svagheter.

Stort tack IS Svane för en väldigt väl arrangerad cup med bra ungdomsdomare och ett fint väder.

 

/ledarna GAIS P10 

Sport & Profil Select Elite cup Odense
2023-09-04 08:49
GAIS P10

I helgen genomförde GAIS pojkar födda 2013 sin första Elite turnering utanför Sverige. GAIS P10 fick en inbjudan att delta i Sport & Profil Select Cup Elitklassen. GAIS fina matchcamp vintern 2022 i Köpenhamn låg till grund för denna inbjudan. Turneringen bestod av 22 stycken akademi och elitlag från Danmark och två lag från Sverige (GAIS och BP-DFF) fördelade på 4 grupper med 5 matcher och krav på minst en tredje plats för att ta sig vidare till finalrundan. GAIS genomför under lördagen 5 mycket välspelade matcher mot duktigt motstånd där varje match håller högsta nivå och vinster och förluster med små marginaler. Gruppspelet slutar med en fin andra plats efter 3 segrar 1 oavgjord och 1 förlust med detta är GAIS vidare till finalrundan där väntas bästa möjliga motstånd.

En tung förlust när 3 sekunder återstår mot Boldklubben af 1893 som start på gruppspelet som sista match lördagskväll. Söndagen laddar vi om och startar dagen med en otroligt stark 3-0 seger mot på förhand en av favoriterna Rosenhöj BK. En kort omladdning inför match mot Future Veilje (ihopslagning/selectlag bestående av 30 underklubbar till superliga laget Veilje slutar 1-1 efter många tuffa situationer del med en spelare mindre på plan i 5 min pga. gult kort. GAIS kvittering kommer i absolut sista sekunden av matchen via nickmål av vår målvakt. Match fyra i finalspelet spelas mot Gentofte Akademi som är Danmarks starkaste och en av Europas bättre akademier. GAIS tar tidigt ledning i matchen men tappar successivt tempot och Gentofte Akademi med sin långa erfarenhet från alla Europeiska toppturneringar vänder matchen. Våra killar få även känna på den tuffa och lite mindre fina delen av elitfotboll med tjuvnyp, tröjdragningar maskning med knyta skor etc, vilket också är en lärdom som vi tar med oss i ryggsäcken. Som avslutning spelar vi oavgjort, 1-1 mot Brommapojkarna DFF. Vi slutar på en fin fjärdeplats i gruppen och tar oss inte vidare för final eller bronsmatch men gör en fantastisk fin turnering.

Sammanfattning är att så mycket lärdom som jag inte kan sätta ord på men sammanfattning är tempo, snabba beslut och otroligt hög spelförståelse men kamp och vilja att vinna varje enskild duell på planen (matchen i matchen). Vi tackar Sport & Profil Select cup och Odense för inbjudan och lärdomen. Nu tar vi med oss all erfarenhet som vi samlat på oss och kavlar upp ärmarna och tränar vidare inför kommande roliga cuper och matcher.  Tack föräldrar för att ni ger era killar chansen.

/Sven-Martin Dahlstrand med ledare för GAIS P10

Höstcupen Sölvesborg (Mjällby)
2022-12-12 07:47

Söndagen den 13 november genomförde GAIS P9 Höstcupen i Sölvesborg mot bra och spelskickligt motstånd i form av bl.a. Malmö FF, Kalmar FF, Mjällby AIF och Helsingborgs IF.

GAIS P9 gick återigen obesegrade igenom cupen och den här gången med vinster i alla matcher.

 

Det var laddade och energipåfyllda pojkar som genomförde en fantastiskt utvecklande helg som började med viktiga träningar och taktiska genomgångar dagen innan.

 

Första matchen mot Malmö FF lag 2 var spelmässigt jämn och böljade fram och tillbaka. GAIS var spelmässigt det defensivt mest skickliga laget och bröt effektivt motståndarnas försök till anfall gång på gång. GAIS vann till slut en spännande och jämn match med 2-1 (uddamålet). Den andra matchen mot Kalmar FF var intensiv och krävde många löpmetrar och hårt jobb från GAIS. En fysisk match mot duktigt motstånd där GAIS fina passningsspel och skickliga defensiv var nyckeln till ännu en uddamålsvinst. I den tredje matchen mot Helsingborg IF lossnade det rejält för GAIS och det var ett effektivt passningsspel från målvakt till anfall som resulterade i seger med flertalet mål. Inövade väggspel från backar via mittfältet gav extra fart till matchen och var något som grabbarna tog med in i slutspelet.

 

I första slutspelsmatchen ställdes GAIS mot Malmö FF lag 1. GAIS genomförde en strålande insats i högt tempo med snabbt passningsspel och effektiva anfall utmed kanterna. Hela laget var på tårna och det blev målmässigt en seger med stor marginal (6-0?).

 

I den sista slutspelsmatchen mötte GAIS hemmalaget Mjällby AIF och tog snabbt kommandot i matchen med en antal snabba mål. Matchen spelades i skymningen i ett allt mer tilltagande mörker och det blev därtill onödigt spännande när GAIS släppte in några mål via snabba kontringar från Mjällby. Vid full tid stod dock GAIS som välförtjänt segrare och gick därmed obesegrade genom hela turneringen mot ett starkt motstånd. Nöjda killar kunde därmed lämna Sölvesborg stärkta av sin insats och redo för nya cuper.

 

Under cupen fick GAIS jobba i högt tempo hela tiden och det krävdes förmåga att fatta snabba beslut – snabbt ställa om från anfall till försvar och från försvar till anfall. Vårt osjälviska spel är nyckeln till det fina passningsspel som vi kreativt jobbat fram. Vilja att aldrig ge upp – har utvecklat oss i att kämpa och ge 100 %: Vi har utöver detta även blivit mycket bättre på att hantera energin runt cuper och camper – både fysiskt och mentalt.

 

mvh ledarna GAIS P9