SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P9

Välkommen till P9 (2013)

GAIS P9 (2013) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Huvudtränare Sven-Martin Dahlstrand

smdahlstrand@me.com

 

 

 

Franke Cupen 2022
2022-03-30 15:24
Franke Cupen (Västerås)

I ett kylslaget Västerås deltar P9 i årets första cup (Franke Cupen), spelform 7mot7 speltid 2x20min i grupp svår födda 2012. P9 genomför under dagen 5 matcher som spelades utspritt från morgon till kväll. En lång dag vilket utmanar killarna både fysiskt och mentalt dvs möjligheten till återhämtning, vilket vi ledare av tidigare erfarenheter vet är en utmaning. Första matchen spelades mot Skå IK. GAIS tar snabbt kommandot över matchen och killarna fortsätter det fina osjälviska spel som vi under tidigare matcher 2022 blivit bortskämda med. Mycket moget vänder laget spelet från sida till sida från backposition och skapar fina spelytor via fin bredd på mittfältet. GAIS kommer till många fina avslut, men är inte till en början inte helt distinkta i avsluten, vilket gör att målen väntar på sig.  Men en bit in i första halvlek kommer första målet och där efter många där till. GAIS fortsätter att mala på och första matchen slutar med en seger med god marginal. På ett liknande sett fortsätter laget sedan tre raka matcher mot Gideonsbergs IF och Västerås SK. GAIS har fram till denna match spelat mycket stabilt, men inte heller blivit direkt utmanade och med det sagt haft goda tid till att fatta beslut och låta bollen göra jobbet via fint passningsspel. Sista matchen för dagen spelas som en direkt final mot Örebro Syrianska som också gått obesegrade genom cupen. Matchen spelas i solnedgång och den lilla värme Västerås bjöd på försvann i dunkelt ljust och kyla. GAIS är väl förberedda och står upp bra när Syrianska i början sätter press primärt via en av deras yttermittfältare, men laget håller sig till ett stabilt basspel och backparet står upp fint. GAIS styr även spelet fint från mittfältet och har klart det mesta bollinnehavet. Stundtals kommer Syrianska med fina anfall via kontringar men utan några riktigt farliga avslut. Matchen blir även något mer fysisk än övriga matcher vilket killarna står upp fint mot och även stor eloge till domaren som håller matchen på en bra nivå och med fin integritet stävjar spelet. GAIS tar ledningen en bit in i första perioden och får även in mål två vilket skapar en viss arbetsrp. Via hörna får sedan Syrianska in reducering och åter är det resultatmässigt spännande. Andra halvlek fortsätter likt första där GAIS för spelet och Syrianska kontrar. GAIS drygar ut ledningen och skapar åter lite lugn dock vid lite missförstånd mellan målvakt och backar ges Syrianska nytt hopp och bara ett måls skillnad när endast några få minuter återstår. I slutet av matchen ser dock GAIS till att stänga matchen på en retur i straffområdet och när domaren blåser av dagens mest underhållande och spännande match kan GAIS fira och glada ta emot medaljerna och sätta sig i bilarna hem för att sova och vila ut för en ny skolvecka.  

Laget gör en mycket fin prestation genom hela dagen utan några direkta dippar i spelet. Vi håller oss till ett fint passningsspel och en god positionering.

Vi tar också med oss utvecklingsområden där ett axplock av erfarenheter är förmågan att vila och fylla på med ny energi mellan matcherna. Mer tekniskt kommer vi jobba på kampmomenten samt förmågan att komma till effektivare avslut.

Vi tackar IK Franke för en väl arrangerad cup och killarna för en väl genomförd turnering samt även föräldrarna för deras uppoffringar som krävs vid en heldag med sen hemkomst. Tack!

 

Mvh Ledarna GAIS P9 (födda 2013)

Säsongspremiär 2022!
2022-03-07 14:10

Då är matchspelet äntligen i gång för säsong 2022.
P9:s premiärmatcher spelades i lördags på Önneredsplan mot IF Mölndal Fotboll pojkar födda 2012 och i söndags hemma på Gaisgården mot IF Elfsborg pojkar födda 2012. Båda matcherna i spelform 7mot7. Helgens två matcher var också denna laggrupperings första laginsats tillsammans.

Inför matchen på lördagen mot IF Mölndal var killarna både spända, nervösa, men framför allt förväntansfyllda. Killarna har längtat efter att få spela match igen efter vinteruppehållet. Matchens inledning upplevdes lite avvaktande och lagen kände lite försiktigt på varandra.

GAIS började lite stelt och spänt, men spelade ändå ett mycket disciplinerat spel och höll sig till grundspelet och jobbade aktivt med att rulla bollen från sida till sida och via ett fint passningsspel nyttjades planens storlek. En jämn första period slutade mållöst men med ett övertag i spelet från GAIS. Killarna fick ganska tidigt i period två en utdelning på lagets fina passningsspel i form av säsongens första mål. Laget fortsatte sedan att skapa chanser som även genererade ytterligare 4 mål under den andra perioden. Inför den tredje perioden infann sig ett lugn i laget och det fina spelet fortsatte och resulterade i ytterligare några mål och rättvist vann GAIS matchen.

Söndagens match med hemmapremiär spelades mot IF Elfsborg pojkar födda 2012. IF Elfsborg satte direkt upp ett härligt tempo och skapade till en början viss osäkerhet och ett tillbakatryckt GAIS som därefter succesivt flyttade upp laget igen via ett par mycket fina väggspel som skapade snabba omställningar. Matchen första mål tillföll Elfsborg men GAIS tog sig snabbt in i matchen och kvitterade relativt omgående. GAIS tog sedan ledningen varvid Elfsborg kvitterade snart därpå och efter första perioden var matchen oavgjord. Den andra perioden fortsatte på samma sätt som första perioden och även den andra perioden genererade två mål per lag och resultatet 4-4. I sista perioden tappade GAIS delar av grundspelet och spelet övergick till kontringsfotboll.

GAIS skapar dock ett par farliga chanser på kontringarna och via ett av dessa avgör även GAIS matchen och går vinnare från matchen med udda målsvinst 5-4. GAIS uppträdde lite nervöst och tappade grundspelet den sista delen av matchen men påvisade överlag ett fint grundspel med stabilt backspel.

 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att:

-GAIS hade ett fungerande grundspel med stabilt och tryggt backspel tillsammans med ett fint positionsspel från de centrala mittfältarna.
-Laget har också en härlig osjälvisk inställning där det tydligt framgår att ”Laget går före Jaget”.
-Många fina passningssekvenser, vilket visar prov på att många av killarna har en mogenhet och förstår grundspelet i spelformen 7mot7.

 

Vi tackar IF Mölndal Fotboll och IF Elfsborg för dessa två roliga och utvecklande matcher. Nu väntar ett fortsatt jobbande på träningarna och nya utmaningar framöver.

 

Vi passar också på att välkomna vår nya lagkompis Alexis som i söndags gjorde sin debut med matchspel i GAIS. Varmt välkommen Alexis!

/Ledarna P9

 

Truppen ökar
2021-11-18 20:42

Vi hälsar nya spelare välkomna till laget. Det är Felix Azizollahi, Rasmus Larsson och Gabuv Dzhanbaev.

Referat: GAIS - BP
GAIS-BP
2021-11-14 20:09

I sista helgmatchen så står BP på andra sidan. BP som spelar ett bra passningsorienterad fotboll och trygga med bollen. Lördagens match slutade med en Gais förlust så vi hade revansch att se fram emot. Matchen börjar lite trevande från båda lagen. Vårat presspel är inte 100% och då förlorar man 1-2 st spelare. BP tar ledning efter ett fint anfall. Gais kommer snabbt igen och kvitterar. Vi har några fina lägen men vi tar felaktiga beslut. Istället för att passa en medspelare som har bättre läge så går vi på avslut från svårt läge. BP gör både 2-1 och 3-1. Vi kämpar på bra men det är små detaljer som saknas  det där lilla extra. I 2:a periodern släpper nervositeten, vi gör 2-3 och 3-3. Killarna har kommit igen och gör det riktigt bra. Alla ger minst 110%. Inför sista periodern så gör vi några små förändringar  vilket ger resultat. Jeremy gör 3st mål på 5min och sedan är det bara en fröjd att vara tränare för dessa otroligt duktiga spelarna. Målen kommer sedan på löpande band. Slutresultatet blir 8-3.

Vi tackar BP, domare och publiken för en bra match.

Referat: GAIS - FC Köpenhamn
GAIS-FC Köpenhamn
2021-11-12 21:09

Första utländska motstånd och det är självaste FC Köpenhamn. Vi har bjudit in FC Köpenhamnhamn ,BP och några lokala klubbar. Matchen börjar med att FCK rullar boll skickligt och gör detta mycket bra. Taktiska dragen var att lägga högpress och störa deras uppspel. Detta lyckas Gaisspelarna med otroligt bra. 1-0 kommer efter bollvinnande på mitten och Edvin gör ett snyggt mål. Vi trycker på bra och håller FCK på deras planhalva.

2:a periodern är en bra period och Gaisarna hjälper varandra på plan. Bra målvaktsspel av Jeremy och bra försvar från Matija och Sam. Ingen kommer förbi vårat duktiga backar.

3:dje periodern gör Gais 2-0 via Mustafa och killarna kämpar för varandra. FCK reducerar till 2-1 och skapar mycket men GAIS avstyr det med bravur. Lori sliter som ett djur och vinner allt på mitten. Adam ställer sig i mål och gör detta otroligt bra. 

4:de och sista periodern fortsätter GAIS att vinna duellerna och trycker på bra. GAIS håller FCK kvar på deras planhalva och Jeremy vinner bollar och är jobbig att möta. Edvin och Jeremy håller sin bred, vilket gör det svårt för FCK att vinna boll.

3-1 kommer efter att GAIS vinner boll högt och frispel Mustafa som mål. 

Vi tackar FCK, publiken och domaren för en bra match