SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P9 Grön

Välkomna till GAIS P9 (2012)

GAIS P9 (2012) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Sven-Martin Dahlstrand, smdahlstrand@me.com

Välkommen till Makrillarna Emanuel!
2021-09-07 22:26
Emanuel Abdalla inför debuten i Grönsvart

GAIS Akademin välkomnar Emanuel Abdalla med familj till GAIS. Emanuel har en härlig passion till fotboll kommer från våra duktiga konkurrenter Bergums IF. Emanuel kommer tillföra GAIS P9:s Akademilag en härlig fart, acceleration och teknik. Vi ser fram emot att få lära känna dig och din familj. Varmt välkommen! 

Välkommen Alen!
2021-08-02 18:55

Vi välkomnar Alen med familj till GAIS P9Akademilag från Eriksbergs IF via GAIS utvecklingslag.  Alen kom till GAIS under försäsongen 2021 och har under våren haft en fin utveckling. Alen kommer med sin fina bollkontroll och giftiga vänsterfot bidra med ett fint anfallsspel inför P9 akademilags roliga utmaningar och fortsatta förberedelser i 7mot7. Varmt välkommen! 🖤💚

Sammanfattning av våren 2021
2021-07-05 09:00

GAIS P9 går nu så sakteliga in i sommarledighet, vi fortsätter en vecka till med fokusering på individuell teknikträning.

 

Vi har haft en mycket hög närvaro på träningarna under våren vilket skapat oss de bästa förutsättningarna för att bedriva fina utvecklande träningar. Killarna har fortsatt utvecklas och det syns att det nu gått ett halvår till i deras mognad primärt via orienteringen på plan, förmågan att komma rättvända i passningen och viljan att kreativt hitta spelalternativ. Om vi som ledare tidigare styrde med tydliga instruktioner så låter vi killarna nu mera söka egna alternativ.

 

Lagenheten P9A har varit intakt från längre skadeuppehåll eller sjukdomar. Vi ser att killarna älskar att vara tillsammans vilket är en förutsättning för att bedriva en intensiv träning med mycket matcher.

 

Vi har när vårsäsongen stänger spelat 21 matcher varav 9 av dessa matcher spelats mot pojkar födda 2011 i 7mot7. Vi är så tacksamma för de klubbar som ställt upp och gett våra killar en möjlighet att få spela 7mot7, vilket vi sett att killarna klart är mogna för.

 

Vår ledarstab har utökats med ytterligare en ledare i Anders, vilket ger oss än bättre förutsättningar till bra träning och individuell utveckling när vi i framtiden blir fler spelare.

 

Vi avslutade våren med två fantastiskt fina dagar i Mariestad och Skövde med totalt fyra matcher 7mot7 mot pojkar födda 2011. Mycket lärdom om att hantera flera matcher på kort tid. Klara av att mentalt och fysiskt återhämta sig och ladda om. Sammanfattningsvis har vi haft helt underbara dagar som gett oss så mycket glädje, energi och utveckling tillsammans.

 

Stort tack de föräldrar som under våren ställt upp med tid som resurser till oss via domarinsatser och materialhantering m.m. Utan ett fint föräldrakollektiv kommer vi ingenstans.

 

Med vänlig hälsning, Ledarna GAIS P9A

GAIS P9A:s första 7mot7 match!
2021-05-31 15:58

GAIS P9:s akademilag spelade i helgen sin första 7mot7-match och för motståndet stod IK Kongahällas killar födda 2011 och delvis 2012. Matchen spelades borta på Kongevi IP som för dagen bjöd på härlig sommarvärme. GAIS P9A kom till spel med samtliga 8 spelare.

Matchen började ganska så böljande och Kongahälla bjöd på en bra fart och pressade delvis tillbaka GAIS via individuella tekniska prestationer. GAIS var inledningsvis lite tagna av stundens allvar och hade svårt att hitta positionerna och passningsspelet på den snabba konstgräsplanen. Ju längre matchen gick flyttades spelet mer och mer över till Kongahällas planhalva och GAIS började succesivt få igång passningsspelet likt vad vi är vana vid i att se. I första periodens slut tog sedan GAIS ledningen välförtjänt. Andra perioden fortsätter där första perioden slutar spelmässigt och GAIS fortsätter äga bollinnehavet. Kongahälla kom från och till loss i farliga kontringar dock utan resultat. GAIS utökar ledningen med ytterligare två mål innan andra periodens slut. Sista perioden bjöd på den absolut bästa fotbollen ur ett GAIS-perspektiv. GAIS får igång spelet med fina och snabba passningar och omställningar. Spelarna kommer mer rättvända in i mottagningarna vilket skapar ytor och möjligheter.  GAIS visar även ett fint tålamod från backlinjen genom att flytta spelet från sida till sida med ambition att försöka spela oss ur pressade situationer. Kongahällas enda mål kom vid en av några mindre lyckade rensningar centralt i spelplanen. När domaren blåser av matchen så konstaterar vi att GAIS P9A vunnit sin första 7mot7 match och spelade stundtals fin fotboll. Stort tack till IK Kongahälla som bjöd oss på en kul och utvecklande match och hoppas på återseende inom kort. Killarnas första framträdande i 7mot7 kan sammanfattas som godkänd och vi åker ifrån Kungälv med härlig energi för att fortsätta utveckla oss i 7mot7.

 

Vad tar vi med oss hem till Gaisgården för att fortsätta utveckla oss inom 7mot7? 

  • Att i uppspelsfasen inte hamna för långt ner i egen zon.
  • Snabbare och säkrare passningsspel med mottagning rättvända i fart.
  • Aldrig rensa bollen centralt i planen.

 

Lägesrapport P9 Akademilag
2021-05-25 09:14
P9 Akademilag

Kort sammanfattning av första delen av säsongen från P9 (födda 2012) akademilaget.

Gruppen har överlag varit intakt där två spelare lämnat laget för spel i systerlaget P9 utvecklingslag. Tillkommit har målvakt Konstantin ”Koki” Johansson och vi är med detta 8 spelare i laget. Detta är utifrån primärt deltagande i 5mot5 spel ett lagom antal spelare för att tillgodo se alla spelarna med lagom speltid. Vi kommer allt längre säsongen går förbereda oss för 7mot7 och där med också utöka antalet spelare i laget.

GAIS P9A är nu äntligen igång med matchspelen, vilket killarna längtat mycket till. Försäsongen ändrades om till att istället för externa matcher spela internmatcher mot våra duktiga klubbkompisar i P10 (födda 2011) i ett första test till 7mot7 fotboll, vilket blev en tuff introduktion. Att vara lillebror gör ont men även härdar…. :-) Stundtals bjöd vi upp till mycket fin 7mot7 fotboll och pressade P10. Totalt genomförde vi 5 stycken intermatcher. Ett mycket viktigt test för oss till framtidens 7mot7 spel. Vi har nu efter att förbundet tillåtit matchspel återgått till mer fokusering på 5mot5 fotboll och spelat 5 stycken träningsmatcher mot ett utvecklande motstånd. Vi riktar ett stort tack till Partille IS, Västra Frölunda IF, Hisingsbacka FC och IF Mölndal Fotboll för roliga och utvecklande matcher. Vi ledare har lagt stor fokusering på att fortsätta utveckla killarnas kreativitet i kombination med att hålla sig till disciplinerat grundpositionsspel. Serien är nu också igång och P9A inledde denna borta mot Bergsjön SK. GAIS P9A spelade seriens första match på naturgräs, vilket till början skapade lite oreda i tillslag och passningar men killarna kom snabbt in i spelet och när domaren blåste slutsignal gick GAIS från matchen med ett mycket övertygande resultat.

Nu håller vi tummarna för att corona-situationen ytterligare förbättras och att vi där med kan börja delta i både cuper och göra längre resor för söka nya utmanande matcher i både 5mot5 och 7mot7.

 

Stort tack från oss ledare! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/10 16:00
1 - 5  
Lör 16/10 14:30
4 - 1  
Lör 16/10 13:30
0 - 2  
Lör 16/10 12:30
0 - 0  
Lör 16/10 12:00
0 - 1  
Lör 16/10 10:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen