SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P10

Välkomna till GAIS P10 (2012)

GAIS P10 (2012) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Akademiansvarig Mikael Lindström mikael.lindstrom@gais.se

 

Sammanfattning höstsäsongen
2021-12-15 12:36

Säsongen närmar sig sitt slut efter en helt fantastisk, rolig och utvecklande säsong för laget. Här följer därför en kort sammanfattning.

 

Efter två givande dagar i Mariestad och Skövde skiljdes killarna åt för en välförtjänt sommarledighet. Vi startade upp verksamheten igen under augusti månad och fortsatte att i huvudsak fokusera på 7 mot 7 spel. Vi fortsätter att spela mot mot lag med spelare födda 2011. Detta för att söka den utmaning och utveckling som våra killar tydligt visat sig vara mogna för från vårsäsongen.

 

I inledningen av hösten tillkom två nya spelare till laget: Alen från utvecklingslaget och Emanuel från Bergums IF och med detta består laget av 10 spelare.

 

Säsongen bestod i både ett seriespel och deltagande i ett antal cuper och matchcamps där vi ledare primärt fokuserade på de cuper vi varit inbjudna och anmälda till.

I september deltog vi i Öjersjö cup födda 2011 med fyra tuffa, jämna och spännande matcher och lämnade vår första av lagets fem cuper med tre segrar och en förlust.

 

Oktober blev en mycket hektisk period med deltagande i tre cuper där vi först åkte till Norrköping över en två dagars matchcamp mot IFK Norrköping, Djurgården och BP 12:2.

Vi deltog även i Knalleland Borås Arena Cup födda 2011 med 5 matcher där vi obesegrat spelade en mycket fin fotboll i högt tempo och med hög press.

Höjdpunkten för hösten blev deltagandet i Stocksunds höstcup i Stockholm över två dagar. Samtliga matcher var mot mycket duktiga lag vilket gav oss en inblick i vad som krävs. Efter att dag 1 varit med och lärt oss både tempot och att ladda om mellan matcher gick vi dag två ut med fantastisk energi och killarna lämnade Stockholm mycket stärkta, trots några förluster. Killarna visade också en tydlig förståelse för att förlora matcher är en del av fotboll och att detta även ger oss erfarenheter för framtida utveckling.

 

I November avslutar vi vår turné med cuper och matchcamps med en resa till Halmstad för fyra fina matcher med motståndare som Helsingborgs IF, Malmö FF och Halmstads BK. Vi visar tydligt att vi tagit med oss tidigare cupers erfarenheter och spelade med ett högt tempo, självförtroende och även med mognad. Höstens lagprestation är utan tvekan andra matchen mot Malmö FF där vi hämtar upp ett underläge med 7-2 till 7-7.

 

Sammanfattningsvis har vi spelare totalt 62 st matcher under säsongen med både sportsligt och utvecklingsmässigt fina resultat. Vi ledare har aktivt sökt motstånd som ger en utveckling och erfarenheter som vi tagit med oss för att ytterligare förbättra oss individuellt och som lag. Killarna har mognat fysiskt och mentalt vilket syns tydligt i deras spelförståelse och möjlighet till att utveckla nya delar. Laget visar överlag fin empati och de nya killarna har kommit in fint i gruppen.

 

Vi har överlag haft tur med skador och sjukdomar så när som på Lukas som tyvärr under sommarledigheten bröt sin arm och fick vänta med spel till lite senare in på hösten. I övrigt har vi haft en mycket hög närvaro vilket är en grund till den fina utveckling som vi sett hos killarna. Glädjen till fotbollen är tydlig både på träningarna och matcherna vilket visas via högt engagemang och killarna har väldigt kul tillsammans.

 

På vägen har vi sprungit på många trevliga ledare och lag och skapat relationer som vi kommer se till att upprätthålla under många år framöver. Det krävs bra motstånd för att utvecklas och jag kan som huvudtränare med stolthet säga att killarna visar en mycket fin attityd och respekt för våra motstånd.

 

Nu tar vi en väl förtjänt ledighet för att i januari dra igång igen.

 

Med vänlig hälsning, Ledarna GAIS P9A

Välkommen till Makrillarna Emanuel!
2021-09-07 22:26
Emanuel Abdalla inför debuten i Grönsvart

GAIS Akademin välkomnar Emanuel Abdalla med familj till GAIS. Emanuel har en härlig passion till fotboll kommer från våra duktiga konkurrenter Bergums IF. Emanuel kommer tillföra GAIS P9:s Akademilag en härlig fart, acceleration och teknik. Vi ser fram emot att få lära känna dig och din familj. Varmt välkommen! 

Välkommen Alen!
2021-08-02 18:55

Vi välkomnar Alen med familj till GAIS P9Akademilag från Eriksbergs IF via GAIS utvecklingslag.  Alen kom till GAIS under försäsongen 2021 och har under våren haft en fin utveckling. Alen kommer med sin fina bollkontroll och giftiga vänsterfot bidra med ett fint anfallsspel inför P9 akademilags roliga utmaningar och fortsatta förberedelser i 7mot7. Varmt välkommen! 🖤💚

Sammanfattning av våren 2021
2021-07-05 09:00

GAIS P9 går nu så sakteliga in i sommarledighet, vi fortsätter en vecka till med fokusering på individuell teknikträning.

 

Vi har haft en mycket hög närvaro på träningarna under våren vilket skapat oss de bästa förutsättningarna för att bedriva fina utvecklande träningar. Killarna har fortsatt utvecklas och det syns att det nu gått ett halvår till i deras mognad primärt via orienteringen på plan, förmågan att komma rättvända i passningen och viljan att kreativt hitta spelalternativ. Om vi som ledare tidigare styrde med tydliga instruktioner så låter vi killarna nu mera söka egna alternativ.

 

Lagenheten P9A har varit intakt från längre skadeuppehåll eller sjukdomar. Vi ser att killarna älskar att vara tillsammans vilket är en förutsättning för att bedriva en intensiv träning med mycket matcher.

 

Vi har när vårsäsongen stänger spelat 21 matcher varav 9 av dessa matcher spelats mot pojkar födda 2011 i 7mot7. Vi är så tacksamma för de klubbar som ställt upp och gett våra killar en möjlighet att få spela 7mot7, vilket vi sett att killarna klart är mogna för.

 

Vår ledarstab har utökats med ytterligare en ledare i Anders, vilket ger oss än bättre förutsättningar till bra träning och individuell utveckling när vi i framtiden blir fler spelare.

 

Vi avslutade våren med två fantastiskt fina dagar i Mariestad och Skövde med totalt fyra matcher 7mot7 mot pojkar födda 2011. Mycket lärdom om att hantera flera matcher på kort tid. Klara av att mentalt och fysiskt återhämta sig och ladda om. Sammanfattningsvis har vi haft helt underbara dagar som gett oss så mycket glädje, energi och utveckling tillsammans.

 

Stort tack de föräldrar som under våren ställt upp med tid som resurser till oss via domarinsatser och materialhantering m.m. Utan ett fint föräldrakollektiv kommer vi ingenstans.

 

Med vänlig hälsning, Ledarna GAIS P9A

GAIS P9A:s första 7mot7 match!
2021-05-31 15:58

GAIS P9:s akademilag spelade i helgen sin första 7mot7-match och för motståndet stod IK Kongahällas killar födda 2011 och delvis 2012. Matchen spelades borta på Kongevi IP som för dagen bjöd på härlig sommarvärme. GAIS P9A kom till spel med samtliga 8 spelare.

Matchen började ganska så böljande och Kongahälla bjöd på en bra fart och pressade delvis tillbaka GAIS via individuella tekniska prestationer. GAIS var inledningsvis lite tagna av stundens allvar och hade svårt att hitta positionerna och passningsspelet på den snabba konstgräsplanen. Ju längre matchen gick flyttades spelet mer och mer över till Kongahällas planhalva och GAIS började succesivt få igång passningsspelet likt vad vi är vana vid i att se. I första periodens slut tog sedan GAIS ledningen välförtjänt. Andra perioden fortsätter där första perioden slutar spelmässigt och GAIS fortsätter äga bollinnehavet. Kongahälla kom från och till loss i farliga kontringar dock utan resultat. GAIS utökar ledningen med ytterligare två mål innan andra periodens slut. Sista perioden bjöd på den absolut bästa fotbollen ur ett GAIS-perspektiv. GAIS får igång spelet med fina och snabba passningar och omställningar. Spelarna kommer mer rättvända in i mottagningarna vilket skapar ytor och möjligheter.  GAIS visar även ett fint tålamod från backlinjen genom att flytta spelet från sida till sida med ambition att försöka spela oss ur pressade situationer. Kongahällas enda mål kom vid en av några mindre lyckade rensningar centralt i spelplanen. När domaren blåser av matchen så konstaterar vi att GAIS P9A vunnit sin första 7mot7 match och spelade stundtals fin fotboll. Stort tack till IK Kongahälla som bjöd oss på en kul och utvecklande match och hoppas på återseende inom kort. Killarnas första framträdande i 7mot7 kan sammanfattas som godkänd och vi åker ifrån Kungälv med härlig energi för att fortsätta utveckla oss i 7mot7.

 

Vad tar vi med oss hem till Gaisgården för att fortsätta utveckla oss inom 7mot7? 

  • Att i uppspelsfasen inte hamna för långt ner i egen zon.
  • Snabbare och säkrare passningsspel med mottagning rättvända i fart.
  • Aldrig rensa bollen centralt i planen.

 

Spelade matcher
Sön 21/11 11:30
0 - 14
Sön 21/11 10:40
0 - 11
Sön 21/11 10:00
1 - 10
Sön 7/11 17:00
2 - 8  
Sön 7/11 15:00
7 - 7  
Sön 7/11 13:30
3 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen