Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P8

Välkomna till GAIS P8 (2012)
GAIS P8 (2012) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Sven-Martin Dahlstrand, smdahlstrand@me.com
Minicup i Halmstad
2020-08-26 12:00

I helgen åkte vi till Halmstad för att spela matcher mot två duktiga lag, Halmstad BK och BK Astrio i en mini cup, där alla lagen spelade två matcher var. Matcherna spelades på naturgräs med ett blandat väder innehållande sol, blåst samt från och till störtskurar.

 

Match 1 Halmstad BK - GAIS

Första matchen mot Halmstad BK stod GAIS för ett härligt pressningsspel långt ner på Halmstads planhalva, vilket skapade stress hos motståndarna och snabba mål för GAIS. GAIS fick även igång ett bättre passningsspel i jämförelse mot förra helgens match mot Västra Frölunda. Halmstad BK kom därefter igång och lyckades stundtals via primärt individuella spelinsatser skapa situationer och även några mål där GAIS lite vågat spelat målvakten långt ut på plan.

Inför sista perioden gick GAIS in i en betryggande ledning men Halmstad BK visade en härlig sista period med ett hårt kämpande och matchen blev en kampfotboll med många närkamper och ett tuffare spel. Överlag bra stämning och ytterligare mål primärt till GAIS gav killarna en betryggande seger när domaren blåste av matchen.

 

Match 2 BK Astrio - GAIS

Dagens andra match spelades som en direkt final efter att båda lagen vunnit sin inledande match. BK Astrio tog kommandot över första perioden och GAIS blev tillbakapressade långt ner på plan och hittade inte direkt lägen att ta sig upp igen, BK Astrio tar då ledningen i matchen och fortsätter att trycka på.

I andra perioden fortsätter BK Astrio att pressa på och får in ytterligare ett mål. GAIS höjer nu sin individuella nivå samt får igång ett bättre passningsspel vilket resulterar i att GAIS både reducerar samt ytterligare kvitterar matchen mycket välförtjänt. GAIS har även många situationer som borde blivit mål. Naturgräsplanen är en viss ovana för killarna och det är svårt att kontrollera och avsluta bollen på den lite ojämnare planen än vad vi normalt är vana vid.

BK Astrio håller dock ett tätt försvarsspel och i sista periodens inledning nyttjar BK Astrio en lite vågad pass från sida till sida och får ett fritt läge mot GAIS målvakt som BK Astrio tar till vara på. Matchen böljar sedan åter fram och tillbaka med åter ett visst spelövertag för GAIS men BK Astrio spelar ett tufft och kompakt försvar och håller bollen borta från målet och går som vinnare ur matchen och minicupen.

 

Reflektioner:

 

-       Nyttig lärdom för våra killar att förlora matcher. Vi har vid jämna matcher sett en tydlig tendens av negativ press vilket resulterar i en tappad spelspelstrategi och bollen drivs istället stundtals individuellt. Fotboll skall vara kul i alla lägen och skall inte upplevas betungande vid förluster eller jämna matcher.  

 

-       Vårat passningsspel såg åter bättre ut än vid tidigare veckas match men vi måste åter jobba vidare på att snabbt passa bollen men även göra oss spelbara och kommunicera vid direktpass.

 

-       Målvakterna är alla mer delaktiga i spelet vilket även medför att vi vågar passa runt. Vi måste våga chansa för att utvecklas och det kommer sannolikt rinna in mål egen målbur men vi kommer succesivt få till ett fantastiskt kul anfallsspel med 5 utespelare.

 

-       Vi vårdar bollen bättre och försöker att förhålla oss till de instruktioner som förmedlas innan match.

 

-       Pass- trianglarna kan bli tydligare samt att även spelsystemet grunder stundtals brister.

 

-       Killarna trivs verkligen Ihop, de hejar, kämpar och tar hand om varandra. Lagkänslan sitter absolut kvar sen vårens säsong vilket värmer starkt.

 

Välkommen till GAIS P8 Lucas!
2020-08-16 16:16

Vi välkomnar Lucas med familj till GAIS P8.

Lucas kommer från Bergums IF duktiga p12 lag. Lucas är en teknisk och kvick spelare med stort hjärta för fotbollen. Varmt välkommen! 

1:a halvlek P8, 2020
2020-06-25 15:20

GAIS P8 går nu in i halvlek där våra killar får en välförtjänt ledighet.

När jag som huvudtränare i vintras släppte ansvaret för GAIS P9 för att starta upp GAIS P8 var det svårt att sätta upp några mål. När vi startade upp verksamheten hade vi inte ens en full trupp (endast 5 killar).

 

Laget bestod av 3 killar med erfarenhet av spel från P9 (Hussein, Valdemar och Jesper) tillsammans med 2 st killar som tillkom under senhösten 2019 (Don och Lukas). Tidigt på våren fylldes laget på med tre ytterligare killar, Sekou och Benjamin från närliggande föreningar samt slutligen Oscar från fotbollsskolan. När vårsolen började visa sig hade vi 8 st spelare vilket därefter har hållit sig konstant denna termin. 

 

Vi har under våren jobbat aktivt med att utveckla spelarna individuellt via diverse olika teknikövningar samt spelförståelse, vilket inkluderar passningsspel, spelstrategi och slutligen jobbat för en go lagkänsla. Vi har sett en tydlig utveckling och kan konstatera att killarnas förmåga att individuellt hantera bollen har utvecklats. Vi har också sett en fin utveckling i killarnas förmåga att ta emot och slå pass. Förståelsen för spelstrategi är svår i denna ålder där fokusen oftast är på ”mig själv” men även här har en fin utveckling skett. Lagkänslan har vuxit sig stark och att killarna trivs ihop vilket är väldigt synbart och underbart att se innan, under och efter träningar samt matcher. Killarna kämpar tillsammans, hejar på varandra och det applåderas, kramas samt busas efter matcher.

 

Coronapandemin kastade om vårens planering och de fyra sammandrag som GAIS P8 var anmälda till i Zon Öst ställdes in och ersattes av en rad träningsmatcher. Totalt sett med helgens två matcher har vi genomfört 30 st träningsmatcher mellan perioden mars till juni, vilket har gett killarna många fina tillfällen till lärande, utveckling och matchvana

 

Inför lagets första match, den 21:a mars hemma mot Västra Frölunda, var det svårt att veta vilken nivå vi som lag håller. Efter en jämn och tuff match mot ett duktigt Västra Frölunda kunde vi konstatera att killarna haft en fin utveckling det första kvartalet.

GAIS P8 fortsätter sedan att rada upp fina resultat i april mot Gunnilse, Landvetter, Qviding, Särö och Örgryte. Och med april i backspegeln kunde vi åter konstatera att GAIS P8 spelar en fin fotboll men med respekt för att det fortfarande var tidigt in på säsongen där Coronapandemin omkullkastat många av lagens planering.

 

Maj blev en intensiv månad ur ett matchperspektiv med 14 st matcher. Generellt kan vi konstatera att det inte varit helt lätt att arrangera träningsmatcher mot andra lag då vi endast ställer upp med ett lag och de flesta övriga närliggande klubbar har minst två, men ofta fyra, lag. Detta har resulterat i att vi oftast spelat två matcher samma dag.

1:a maj var Bergums IF på besök och killarna fick möta ett mycket tekniskt, fysiskt och sammanspelat lag som bjöd oss på vår första och enda förlust för säsongen. En nyttig och utvecklande match både tekniskt men också mentalt.

 

Juni kommer med helgens två matcher sluta med en summa av sex matcher där vi primärt kommer minnas våra två matcher på bortaplan mot Bergums IF som åter bjöd på bra, tekniskt och fint passningsspel. De här matcherna får också ses som vårens höjdpunkter där killarna verkligen fått träning i matchspel.

 

Vårens höjdpunkter blev som sagt våra två matcher i juni mot Bergums IF. Killarna krigar på i två tuffa matcher och har en underbar inställning där vi i varje situation ger 100% och står upp fint för varandra vilket resulterar i två väldigt utvecklande och bra matcher. Vi hoppas få chansen att spela många matcher framöver mot detta duktiga lag och tror det kommer ge oss en fin utveckling då vi spelar för att lära.

 

Föredömlig representation av killarna. Det är med en stolthet jag skriver att våra killar har fått beröm både för sitt fina spel men framför allt för sitt fina agerande. De har betett sig fint i alla situationer både på och utanför plan. Alltid klappat om skadade motståndare och frågat hur det gått samt aldrig hånat motståndare vid förluster. Vi har varit ett föredöme som akademilag.

 

Vad har vi gjort bra denna första halvlek av året?
Killarna har vid tuffare motstånd verkligen jobbat hårt och gett 100% där de framförallt varit imponerande på att vinna tillbaka bollen. När killarna vill passa bollen har detta genomförts fantastiskt bra utifrån ålder och kunskap. Bollen har då rullat snabbt och ofta resulterat i fina mål.

 

Vad kunde vi gjort bättre?
Vi har spelat många matcher mot lag som inte kommit lika långt som oss i utvecklingen. Här har det funnits möjlighet för oss att våga testa våra spelstrategier mer och ha ett ännu snabbare passningsspel. Vi har lätt hamnat i ett individuellt spel och dribblat tills det tagit stopp eller blivit mål.

 

Framåt:

Vi hoppas att höstens sammandrag kommer spelas och planerar för att delta i dem för Zon Öst.

Vi kommer att aktivt söka efter utvecklande motstånd, beaktat till vad vi önskar utveckla. Vi kommer söka bra motstånd i närheten av Göteborg samt även genom längre resor. Vi hoppas även kunna delta i någon eller några cuper i höst.

 

GAIS P8 tackar för allt föräldrastöd och förståelse för den unika situation som uppstått pga. Coronapandemin och önskar alla en riktigt glad sommar och på återseende i augusti. 


/Sven-Martin, GAIS P8

Träningsmatcher mot Bergums IF
2020-06-16 11:32

I helgen, 13:e och 14:e juni, spelades två matcher borta mot Bergums IF.

Bergums IF visade upp en fin fotboll senast på Gaisgården och åkte då välförtjänt hem med en seger.

Dagarna två bjöd på väldig jämn, tuff fotboll där vi kan konstatera att GAIS kom väl förberedda inför matcherna och tog i båda matcherna snabbt spelövertaget i och visade självförtroende. GAIS fick igång ett fint pressningsspel vilket resulterade i oreda i Bergums försvar.

Bergums IF:s spelare är tekniskt duktiga och är snabba på att ställa om spelet från försvar till anfall, vilket GAIS inte helt är vana vid från övriga matcher under våren.

 

GAIS höll sig till sitt grundspel och försökte få igång ett passningsspel men dessvärre övergick spelet ju längre tiden gick, till mer individuellt hårt kämpande och mindre lagspel.

 

I match två tappar vi framförallt vårt grundläggande uppspel och markering vid fasta situationer, vilket gör att vi tappar en relativt komfortabel ledning till ett oavgjort slutresultat.

 

Positivt från matcherna är framför allt killarnas underbara energi och vilja att vinna tillbaka bollen i alla situationer. Alla gav järnet och stod upp fint för varandra.

 

Hemläxan är ett aktivt arbete med uppspel där vi måste bli snabbare på att rulla boll och fatta rätt beslut gällande när vi skall driva, passa och utmana.

 

Vi har de senaste veckorna jobbat väldigt hårt med att rulla boll på få bolltouch och det arbetet kommer vi jobba på att fortsätta utveckla.

 

Den typ av matcher som Bergums IF bjöd upp till i helgen är precis vad vi önskar oss för fortsatt utveckling.

En seger och en oavgjord match känns väldigt rättvist och vi tackar Bergums IF för två spännande matcher och hoppas att vi ses snart igen för utvecklande spelträning. 


/Ledarna P8

 

Helgens matcher mot IK Zenith och Västra Frölunda IF
2020-05-24 16:07

Helgens tre träningsmatcher mot IK Zenith 1, IK Zenith 2 och Västra Frölunda IF gick samtliga i glada toner. Matcherna slutade med tre positiva resultat för GAIS men de gav framförallt olika typer av lärdomar för spelarna vilket visar på hur viktigt det är med frekvens för såväl matchspel som träningar.

Vi mötte tre lag med många individuellt duktiga spelare som spelade en bra fotboll och bjöd upp till bra spel. Många fina spelsekvenser bjöds på från GAIS och även från motståndarna.

Matcherna mot Zeniths två lag kan sammanfattas i ett fint försvarsspel hos GAIS som sällan släpper igenom några anfall i mitten. GAIS är duktiga på att stänga centrala spelytor och tvinga lagen till avslut från kanterna.

Matchen mot Västra Frölunda IF kan sammanfattas i ett fint anfallsspel där GAIS via bra ”presspel” skapar oreda i försvaret hos motståndaren vilket vid några tillfällen som GAIS utnyttjar. GAIS-killarna utmanar sig själva med att försöka spela lagets upprättade spelstrategi och rulla bollen mellan varandra. Även detta skapar ytor som vid några tillfällen ger resultat.

 

Vad tar vi med oss hem och jobbar vidare på?

-       Markering vid fasta situationer

-       Göra oss spelbara och få igång spelet vid anfall i fasta situationer.

-       Passa bollen snabbare och få med oss bollen vid den första kontakten.

-       Möta bollen vid passningar.

 

 

 Vi tackar våra motståndare för roliga och utmanande matcher och hoppas snart spela mot er igen.

 

/ledarna GAIS P8

Kommande matcher
Sön 27/9 10:00
Lör 3/10 09:00
Tor 29/10 13:30
Tor 29/10 14:15
Tor 29/10 15:00
Tor 29/10 15:45
Spelade matcher
Sön 20/9 09:00
9 - 0  
Sön 13/9 09:00
19 - 1  
Tor 3/9 17:00
3 - 19
Sön 30/8 11:30
3 - 12
Tor 27/8 18:00
1 - 7  
Sön 23/8 13:30
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen