SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P9 A

Välkomna till GAIS P9 (2012)
GAIS P9 (2012) är ett ambitiöst gäng killar som tränar hårt med stort intresse för fotboll. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Sven-Martin Dahlstrand, smdahlstrand@me.com
Välkommen Konstantin "Koki" Johansson
2021-04-18 18:40

Vi välkomnar Konstantin med familj till GAIS P9A. Konstantin kommer närmast från Backatorp IF.

Konstantin har målvakspositionen i generna dels via pappa Patrik men för oss Gaisare mer kända kusinen Marko Johansson. Vi ser fram emot att lära känna dig Konstantin och utveckla dina redan fina målvaktsegenskaper. 

 

/ledarna GAIS P9A 

 

 

Wilhelm Fribergs Minnescup
2020-10-27 10:38

Helgen 17:e och 18:e oktober deltog GAIS P8 i Wilhelm Fribergs Minnescup, arrangerad av Örgryte IS. Vi deltog båda dagarna med totalt 9 matcher där varje match bestod av 1 period a 20 minuter.

Detta var GAIS P8 första cup tillsammans som lag. Det blev två bitvis kalla dagar med frostiga morgnar men även med strålande solsken som värmde tillsammans med alla glada barn. 

Glädjande kom alla killar i laget till spel dvs GAIS P8 deltog med 9 spelare. Målet under helgen för oss ledare var att laget i olika matchsekvenser skulle kunna fatta snabba beslut och verkställa detta utifrån intränat spelsystem. Under fredagens träning bestämde killarna själva ett eget mål vilket var att gemensamt ha roligt, kämpa samt vinna alla matcher.

 

Cupen inleddes med att Örgryte IS bjöd på en nervkittlande första match som avgjordes i slutminuten av GAIS. Spelstrategin för oss påverkades negativt pga den lilla fotbollsplan som Örgryte IS via fint pressningsspel nyttjade och också tvingade oss till att ta snabba beslut som passare och mottagare, vilket vi inte fullt ut bemästrade som lag. 

Vi genomförde även två ytterligare matcher under helgen på samma fotbollsplan och avsaknaden av spelyta skapade mer individuellt spel och utvecklade inte lagspelet för oss.

6 av cupens 9 insläppta mål kom via matcherna på den lilla 5 mot 5 planen och gav ett mer slumpmässigt utfall.

Övriga 6 matcher spelade vi på ordinarie 5 mot 5 spelyta vilket passade oss som lag bättre då det är det vi tränat på. Detta skapade överlag ett mycket fint passningsspel där ytorna nyttjades fint i kombination med osjälviska beslut som gynnade hela laget. Som så många gånger under årets matcher är det väldigt synligt att när killarna håller sina positioner och jobbar för ”laget” istället för ”jaget” med att bredda och passa så ger det resultat i väldigt fint spel som i sin tur ger många mål. Killarna bjöd på spelsekvenser som kanske var bland de bästa under hela året med fina spelomvändningar, mogna beslut, snabbt hitta ytor och att osjälviskt passa bollen till bättre målchanser centralt framför mål.

Turneringens sista match spelades med en härlig stämning med både föräldrar på avstånd utanför området och barn i form av lagkompisar till Örgryte IS och äldre klubbkompisar till GAIS samt andra deltagande lags spelare som hejade på. Inför denna goa inramning fick killarna uppfylla även sista delen av deras uppsatta mål, d v s att vinna alla matcher. Härligt kämpat killar!

 

Extra kul att vår nyaste lagkompis Mateja under sin första match fick avgöra matchen för laget i sista minuten med sitt första mål som Makrill. Grattis Mateja!

 

Tack Örgryte IS för en mycket trevlig helg med överlag väldigt härlig stämning både på och utanför plan.

Ett stort tack till alla ungdomsdomare som gjorde en fantastiskt bra insats och genomförde matcherna med en fin integritet och beslutsamhet.

Tack till alla ledare som i samtliga matcher betedde sig proffsigt och snyggt hejade fram barnen på fotbollsplanen och alla fick känna sig som vinnare i sitt deltagande.

Tack för den fina stämning som rådde över hela cupen med många glada barn som även mellan matcherna hejade på andra lag och kompisar.

Tack killarna i GAIS P8 för att vi får vara med och leda er och vi hoppas att ni fick mersmak och längtar lika mycket som vi ledare gör inför alla kommande cuper i framtiden. 


/Ledarna GAIS P8

Välkommen till GAIS P8 Mateja!
2020-10-14 21:28

Vi välkomnar Mateja med familj till GAIS P8.

Mateja kommer från Kärra KIF. Mateja är en spelare med härlig fart och kommer komplettera GAIS P8:s duktiga lag med en snabbhet och fin bollkontroll.  Varmt välkommen! 

Sammanfattning av höstens seriespel
2020-10-13 12:07

GAIS P8 deltog under hösten i seriespel, arrangerat av Göteborgs Fotbollsförbund, bestående av 6 matcher för lag tillhörande zon Öst,grupp A.

GAIS tilldelades matcher mot Sävedalen IF, Bersjön SK, Lerum IS lag 3, Gunnilse IS, Lerum IS lag 7 samt Lunden Överås BK.

Serien fick en rafflande och utmanade start i premirmatchens start, i första period borta mot Sävedalen. GAIS spelade lite slarvigt, förvirrat och stressat vilket gav en matchen en jämn start.

Killarna tog sig dock samman och avslutade matchen med en sista period spel av yttersta kvalitet. Detta via fint passningsspel och många mål.

 

Den positiva känslan från avslutet i premiärmatchen tog vi sedan med oss till Kviberg för att borta på naturgräs spela mot Bergsjön SK. Denna match är en av säsongens bästa prestationer vi gör tillsammans som lag över en hel match. Vi som står vi sidan av matchen bjuds på en fantastisk första och tredje period med hög kvalitet på spelförståele, spelsystem som fungerar och framförallt, ett osjälviskt spel.

 

Självförtroendet från den andra seriematchen tar vi också med oss till Gaisgården för seriens första hemmamatch mot Lerum IS. Vi gör åter en mycket stark insats över en hel match, men primärt en väldigt stark första period och öser in mål i matchens inledning.

 

Därefter följer en till hemmamatch och denna gång mot våra kompisar från Gunnilse IS som är laget vi under året spelat flest matcher mot. Denna match är utifrån vår prestation kanske den svagaste tillställningen vi haft. Här blev det väldigt tydligt att när killarna i laget inte vill släppa bollen till varandra blir det rörigt och förvirring i de olika postionerna och även en viss irritation uppstår. Positivt från matchen är lagets försvar och detta blir säsongens enda match med 0 mål i vår egna målbur.

 

Den femte seriematchen, borta mot Lerum IS, blir utan tvekan den mest spännande matchen i serien där vi möter ett fysiskt och välspelande Lerum IS, som spelar en fin fotboll och nyttjar våra svagheter. Detta blir seriens enda match där GAIS under matchen hamnar i underläge. GAIS kommer dock igen och går in i den första periodvilan med några måls fördel. I den andra perioden nyttjar Lerum lagets svagheter och skjuter in 3 fina mål från avstånd med välplacerade höga bollar vilket inför sista perioden innebär ett oavgjort resultat. GAIS samlar ihop sig och spelar fint, vilket ger resultat och avslutar sedan matchen starkt och håller ihop ett fint spel med primärt en stark vilja och hög press på motståndarna.

 

Slutligen spelar vi vår sista seriesmatch hemma på Gaisgården mot Lunden ÖBK där vi med bra passningsspel och några fina individuella prestationer gör många mål.

Vi tackar först och främst alla motståndare för mycket trevliga och härliga matcher. Spelare, domare och ledare höll fotbollen på rätt nivå rakt igenom serien och barnen fick roliga, glada minnen.

 

Överlag kan vi ledare konstatera att killarna kommit långt i sin fotbollsutveckling men samtidigt konstaterar vi att när killarna släpper sina positioner blir det rörigt och snabbt faller in individuellt dribblande, vilket är en pedagogisk utmaning för oss ledare beaktat till barnens ålder där viss förståelse för egoistisksa prestationer måste ges.

 

Vi kommer att fortsätta jobba på kommunikationen inom laget, individuell teknik, positionering och spelsystem. En annan viktig del vi kommer att fokusera på är lagsamarbetet, att jobba mer mot att spela tillsammans som ett lag där varje insats är lika viktig och att det är inte vem som gör målet som är det avgörande.

 

Vi knyter ihop säcken för serien med sex roliga matcher med många fina passningar, mål och glada barn. 

 

Tack till spelare, motståndare, ledare och domare!

 

/Ledarna GAIS P8

Minicup i Halmstad
2020-08-26 12:00

I helgen åkte vi till Halmstad för att spela matcher mot två duktiga lag, Halmstad BK och BK Astrio i en mini cup, där alla lagen spelade två matcher var. Matcherna spelades på naturgräs med ett blandat väder innehållande sol, blåst samt från och till störtskurar.

 

Match 1 Halmstad BK - GAIS

Första matchen mot Halmstad BK stod GAIS för ett härligt pressningsspel långt ner på Halmstads planhalva, vilket skapade stress hos motståndarna och snabba mål för GAIS. GAIS fick även igång ett bättre passningsspel i jämförelse mot förra helgens match mot Västra Frölunda. Halmstad BK kom därefter igång och lyckades stundtals via primärt individuella spelinsatser skapa situationer och även några mål där GAIS lite vågat spelat målvakten långt ut på plan.

Inför sista perioden gick GAIS in i en betryggande ledning men Halmstad BK visade en härlig sista period med ett hårt kämpande och matchen blev en kampfotboll med många närkamper och ett tuffare spel. Överlag bra stämning och ytterligare mål primärt till GAIS gav killarna en betryggande seger när domaren blåste av matchen.

 

Match 2 BK Astrio - GAIS

Dagens andra match spelades som en direkt final efter att båda lagen vunnit sin inledande match. BK Astrio tog kommandot över första perioden och GAIS blev tillbakapressade långt ner på plan och hittade inte direkt lägen att ta sig upp igen, BK Astrio tar då ledningen i matchen och fortsätter att trycka på.

I andra perioden fortsätter BK Astrio att pressa på och får in ytterligare ett mål. GAIS höjer nu sin individuella nivå samt får igång ett bättre passningsspel vilket resulterar i att GAIS både reducerar samt ytterligare kvitterar matchen mycket välförtjänt. GAIS har även många situationer som borde blivit mål. Naturgräsplanen är en viss ovana för killarna och det är svårt att kontrollera och avsluta bollen på den lite ojämnare planen än vad vi normalt är vana vid.

BK Astrio håller dock ett tätt försvarsspel och i sista periodens inledning nyttjar BK Astrio en lite vågad pass från sida till sida och får ett fritt läge mot GAIS målvakt som BK Astrio tar till vara på. Matchen böljar sedan åter fram och tillbaka med åter ett visst spelövertag för GAIS men BK Astrio spelar ett tufft och kompakt försvar och håller bollen borta från målet och går som vinnare ur matchen och minicupen.

 

Reflektioner:

 

-       Nyttig lärdom för våra killar att förlora matcher. Vi har vid jämna matcher sett en tydlig tendens av negativ press vilket resulterar i en tappad spelspelstrategi och bollen drivs istället stundtals individuellt. Fotboll skall vara kul i alla lägen och skall inte upplevas betungande vid förluster eller jämna matcher.  

 

-       Vårat passningsspel såg åter bättre ut än vid tidigare veckas match men vi måste åter jobba vidare på att snabbt passa bollen men även göra oss spelbara och kommunicera vid direktpass.

 

-       Målvakterna är alla mer delaktiga i spelet vilket även medför att vi vågar passa runt. Vi måste våga chansa för att utvecklas och det kommer sannolikt rinna in mål egen målbur men vi kommer succesivt få till ett fantastiskt kul anfallsspel med 5 utespelare.

 

-       Vi vårdar bollen bättre och försöker att förhålla oss till de instruktioner som förmedlas innan match.

 

-       Pass- trianglarna kan bli tydligare samt att även spelsystemet grunder stundtals brister.

 

-       Killarna trivs verkligen Ihop, de hejar, kämpar och tar hand om varandra. Lagkänslan sitter absolut kvar sen vårens säsong vilket värmer starkt.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 27/2 15:30
12 - 1  
Tor 29/10 17:00
3 - 6  
Tor 29/10 15:40
2 - 5  
Tor 29/10 14:20
10 - 1  
Sön 25/10 12:00
3 - 3  
Sön 18/10 12:10
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen