Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P10

GAIS P10 (2010)
GAIS P10 (2010) är ett starkt gäng målmedvetna killar som är otroligt spelskickliga. Vi tränar 3  ggr/veckan+match på Gaisgården. Vill ni spela match eller inbjudning till cup, kontakta Samir Abaz: samirabaz@hotmail.com

Träningstider 2020: Gaisgården


Måndagar kl 18:00-19:30

Onsdagar kl  18:00-19:30

Söndagar kl  10:00-11:30

Bortamatch mot Hammarby P10-A
2020-08-01 17:16

Då var första matchen efter sommaruppehållet spelad. 8 manna (ni läser rätt) på naturgräs borta mot Hammarby P10-A i Falköping. 2 x 30 min. Det blev en jämn och riktigt bra tillställning med knapp seger till Hammarby. 


För vår del så kan matchen summeras upp med att vi rättvist förlorar första halvlek och rättvist vinner den andra. 


Vi inleder första halvlek något avvaktande vilket gör att motståndet kan komma relativt långt ner i banan innan vi sätter press. Samtidigt är Hammarby bra på att hugga på misstag och tar vara på sina chanser som resulterar i mål. Vi blir lite stressade och även om vi skapar flera målchanser så kommer vi inte riktigt till. 


Aningen deppigt på bänken i halvtid. Men vi gör som vi brukar, tar nya tag, biter ihop och växlar upp.


Vi arbetar oss in i matchen med mer distinkt press på motståndaren samt en aggressivare backlinje som stöter högre upp i banan. Vi fortsätter sedan att ta oss in från kanterna, söker ytor i mitten och fångar upp bollar som vi tidigare varit tvåa på. Vi lyckas öppna upp för avslut och nu finns det mer skärpa i skotten. Andra halvlek slutar i vår favör. 


Hammarby ger oss en riktig match och vi måste applådera deras spel över hela plan, svårt att hitta svagheter. Vi klappar oss själva på axeln för kämpainsatsen. Vad vi tar med oss är att det går fort när lag av deras kaliber sätter fart men skam den som ger sig. Denna gång så var inte marginalerna på vår sida. Nästa gång så ser vi till att vi inte behöver förlita oss på marginaler. 


Vi tackar Hammarby och domaren för en riktigt bra fotbollsmatch. Vi ska inte glömma alla föräldrar som åter igen ställer upp för laget. Ni är grymma.

GAIS P10 Hösten 2019/Våren 2020
2020-06-23 15:37

GAIS P10 Hösten 2019/Våren 2020


Sammanfattning av första året tillsammans.


Det har varit ett händelserikt år för pojkarna sedan starten i augusti 2019 när vi fick möjlighet att sätta igång detta projekt lite i förtid. Pojkar födda 2009 och 2010 delades upp i två lag och vi blev P9 som spelade sin första 7-manna match mot Landvetter IS, pojkar födda 2009, den 11 augusti 2019. Den vann vi övertygande.


Hösten präglas sedan av träning, ytterligare träning och så lite mer träning. Vi spelar både i 5- manna och 7-manna serien och deltar i flera cuper. Detta ger oss tillfälle att testa oss mot äldre motstånd på hemmaplan samt jämnårigt motstånd från lag utanför Göteborg. Hösten avslutas med framgång i Elite Cup P2010, Västerås i november, där vi går obesegrade genom hela turneringen och kniper en plats till finalen som var tänkt att spelas i mars 2020.


Under vintern deltar laget i flera inomhus turneringar och möjligheten att träna inomhus gör att laget i stort kör på utan större uppehåll.


Från januari 2020 blir vi Gais P10, födda 2010, där första utomhus matchen för året spelas mot Velebit P09 den 27 januari. En riktig härlig match som slutar i oavgjort. Vi deltar därefter i Ramverkstan Cup 2020 där vi möter på riktigt bra motstånd. Efter en imponerande inledning där vi går obesegrade genom tre matcher möter vi sedan på motstånd som sätter oss på prov och vi får känna på att det finns ytterligare nivåer över oss att sträva efter. Ramverkstan blir en riktig bra inledning på året och erfarenheterna ovärderliga.


Vi lägger upp en plan för hur vi ska gå vidare under våren med individuell utveckling, nivå anpassat motstånd, cuper, serier och andra händelser. Så dyker Corona upp. Alla cuper som vi skulle spela ställs in och serien förskjuts med flera veckor. Det påverkar såklart allt. Men inget ont som inte kommer med lite gott i sig. Vi lyckas under våren att spela 25 träningsmatcher och får möjlighet att knyta till oss kontakter som vi kanske vanligtvis inte hade haft tid eller möjlighet att göra. Sedan seriespelet kommit igång igen har vi försökt erbjuda en så givande matchning och nivåanpassning som förutsättningarna tillåter.


Ser man förbi vunna matcher och fokuserar på hur vi spelat när vi vinner matcherna så är det med en passningsorienterad fotboll där spelarna både ska förstå värdet av att behandla bollen korrekt men även våga utmana motståndaren och sig själv. Framför allt så har det varit viktigt att erbjuda laget möjlighet att utveckla spelförståelsen. Vem som gör vad och insikt i vad som krävs av varje spelare individuellt på given position för att laget ska fungera i sin helhet.


Stor eloge till Samir för allt arbete på plan men även utanför. En vår kantad av ryggskott och Corona på en och samma gång. Mycket som man inte ser läggs på tränarnas axlar och vi hade inte varit lika framgångsrika om inte Samir varit så passionerad som han är. Jag (Michael) försöker hänga på så gott det går utan att bli gråhårig och hes i rösten.


Laget har gått spikrakt upp. Vi har tagit in några nya spelare under året, senast nu i juni, vilka alla kommit in i gruppen på ett positivt sätt. Vi har inte heller tappat någon spelare och träningsnärvaron speglar hur seriösa våra killar är med fotbollen. Det som varit riktigt roligt är att se hur killarna utvecklats från att bara sparka fotboll till att börja tänka fotboll. Låter lätt men tar en livstid att bemästra. 


Ribban är därmed satt högt samtidigt som tiden tillsammans är begränsad. Det vi försöker göra som tränare är att erbjuda en så komplett fotbollsutbildning som möjligt för att spelarna ska ta de kliv som är nödvändiga för att fortsätta utvecklas. Den som är motiverad och fokuserad på träning och vill satsa utöver vad som erbjuds i en breddförening kommer därför dra störst fördel av den utbildning som vi lär ut. Även den som spelar mycket vid sidan om, är aktiv och rör på sig, kommer dra fördelar av detta när vi spelar, då individuell skicklighet och fysisk förmåga är något som kräver sin tid.


Det ligger därför på varje förälders ansvar att ha en löpande dialog med sitt barn angående den kravbild som existerar. Utveckling kommer i många faser och det är normalt med några steg framåt följt av något steg bakåt. Men det ska vara roligt att spela fotboll, inte något som förknippas med tvång eller andra negativa känslor. Lusten att utvecklas och motivationen att spela tillsammans med resten av gruppen måste komma från barnet själv. 


Med det sagt så kan vi konstatera att vi har den bästa föräldrastaben någonsin. Ni har gjort ett fantastiskt jobb. Utan ert engagemang så skulle det inte gå. Så mycket god vilja och uppoffringar är ju inget som kommer av sig själv. Gais står i stor tacksamhetsskuld till alla föräldrar som inte bara ser till att allt fungerar runt omkring men även hjälper till att ta hand om alla pojkarna i laget och stärka banden även utanför planen.


Gais P10 (2010) tar nu snart lite semester, en vecka kvar, efter en vår fylld av både fotboll och annorlunda förutsättningar på grund av Corona. Sen sätter vi igång med nya utmaningar och äventyr efter sommaren.


Avslutar årets krönika med att hylla pojkarnas och föräldrarnas inställning under matcherna. Vi är ett gäng stjärnor (smileyface) men inga divor. Grönt kort till allihop för klanderfritt uppförande. Ni leder med exempel.


Glad sommar


Tränarna/Gais P10

Tre matcher på två dagar!
2020-06-21 14:44

Vi spelade tre matcher i helgen, två hemma mot Hovås Billdal P10 på lördagen och en borta mot Velebit P09 på söndagen.


Lördagens matcher mot Billdal Hovås fortsatte i samma anda som förra helgens matcher. Vi luftar alla spelare och försöker ge så mycket speltid som möjligt till dom spelare som mest gynnas av nivån på motståndet. 


Kul att se en massa mål men det är ändå svårt att utvärdera nyttan av sådana här matcher då killarna i stort sätt kan göra vilka beslut som helst på plan och få resultat. Vi vill ju helst undvika att vaggas in i en falsk trygghet att beslut och dribblingar som fungerar i dessa typer av matcher även kommer att fungera mot svårare motstånd. Vi visar ändå upp ett positivt passningspel och går segrande ur båda matcherna med bred marginal både i spelkvaliteten och resultat. 


Söndagens match mot Velebit blev åter igen en tuff historia med mycket nerv och två kämpande lag som båda ville visa upp sig och sätta sin prägel på utgången. Under alla tre perioderna så spelade vi riktigt bra fotboll. Hög press, bra bredd, många sekvenser av fint passningspel, intensivt arbete i närkamper och framför allt en jävla vilja att dominera på alla positioner.  När röken lagt sig så kan vi konstatera att vi står som segrare. En välförtjänt bragd då vi vet vilken kapacitet Velebit besitter. 


Vi fick med oss hur effektiva vi är när vi försöker spela med huvudet och även känna på vad som händer när vi stressar. Vi gör mycket bra i helgen men allt kan bli bättre. Framför allt så ska vi träna på att se alternativ och höja tempot, både med boll men också i rörelse. 


En helg med fotboll är över, hoppas att alla har haft kul. Imorgon, träning...Fokus!


Tränarna Gais P10

Seriematch mot Älvsborg FF Blå P10
2020-06-17 22:17
Onsdagen ägnades åt seriespel på GG mot Älvsborg FF P10. Vi tackar motståndarna och domaren. 

Våra killar tar direkt taktpinnen och vår dominans på planen lämnar tidigt avtryck i målprotokollet vilket märkbart påverkar våra motståndare. Den andra och tredje perioden följer samma mönster. Vi för matchen med vårt spel, våra passningar och avslut. 

Matcher som dessa har en tendens att bli en ensidig historia som påverkar killarnas fokus, tempo och gnista. Men å andra sidan kan vi bara konstatera att laget är på en nivå som ligger en bra bit över vad som är vanligt för denna ålder och får glädjas åt den positiva utvecklingen.

Det ska också sägas att det är kul att se hur våra nya förmågor har tagits emot av dom andra i laget. Vi är ett lag som består av starka personligheter och vi märker redan att vi har fått in två till att hålla reda på. Så dom kommer sätta sin prägel på en redan färgstark samling fotbollsfanatiker, tränare, domare och föräldrar. Vi ser framåt tillsammans. Midsommar och sen en helg fylld med fotboll. 

Tränarna/ Gais P10

Gais P10 förstärker med två nya spelare
2020-06-14 12:23
Gais P10 förstärker en redan stark trupp med ytterligare två duktiga spelare. Vi välkomnar Randy och Barad med familjen till Gais P10.
Randy kommer från Angered MBK och Barad kommer från V Frölunda. Det är två offensiva spelare som är tekniska och kvicka som kommer bidra truppen att utvecklas ytterligare.
Det ska bli spännande att jobba med er och följa ert utveckling. 
Välkomna till Gais P10!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/8 11:00
4 - 3  
Sön 28/6 12:00
7 - 3  
Lör 27/6 10:00
5 - 8  
Sön 21/6 12:00
2 - 4  
Lör 20/6 16:30
16 - 4  
Lör 20/6 15:20
16 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen