SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P15

Välkommen till GAIS P15
 
GAIS P06 2016-2020
2020-10-31 15:29
Guldglädje efter seriesegern till sista bilden efter sista träningen med denna ledarstab.
Once upon a time in the west, 2016-01-10 startade gruppen GAIS P06 sin första träning. Nu snart fem år senare så kliver laget upp i den äldre akademin och med ny tränarkonstellation. 

Under dessa år har laget från de var 10 år haft fantastiska år på Gaisgården och sett stora delar av Sverige genom många cuper och bra matcher. Det har även blivit cupspel i Danmark och Norge. 

Det är inte lätt att kort sammanfatta dessa fem år i den yngre Akademin men först ett tack till Mikael Lindström (Akademiansvarig p14 och nedåt) för förtroendet för undertecknad att starta laget som huvudansvarig tränare. 

Under det första året fick vi tidigt ihop ett riktigt bra och sammansvetsat gäng killar som och också spelade hem klassiska Giffcupen i Tidaholm. Ett framgångsrikt år gjorde att många killar ville ansluta till gruppen. Under andra året fick vi I Gothia Cup möta ett av då Europas bästa 11 års lag Brommapojkarna P06-1 och vi gör en otroligt stark insats och faller ’bara’ med 0-4. BP leker sedan hem hela Gothia och vinner finalen mot franskt motstånd med hela 11-3. 
Med resultatet får GAIS P06 en acceptans i fotbolls-Sverige och får förfrågan från  inbjudningscup från bl a BP. Resan har börjat...

Inför året 2018 ansluter Islam Mirret som ny huvudtränare med mål att ta denna fantastiska grupp vidare till nästa nivå. 
Med fortsatta bra matchcamper I bla Skåne, Elitcup i Nyköping och vinst i B-slutspelet i klassiska Oktoberpokalen Invitational i Djursholm. I denna cup har vi 0-0 mot BP 06-1 tills en minut kvar av första halvlek...Utvecklingen går åt rätt håll. 

Året 2019 blir året då det händer. All träning kombinerat med all matchning och erfarenhet med Islam Mirres energi, lyfter laget till ytterligare en nivå. Det blir vinst i Karlslundscupen Invitational och under en het sommarvecka vinner laget också klassiska 13-årscupen i Lomma (inofficiella SM) efter 4-2 mot Malmö FF i finalen. 
Under detta år blir det guld i Stjerne Elitecup i Oslo, silver i Esbjerg Elite Cup, obesegrade i Camp Invite (Fotboll24) och avslutar året med vinst i GAIS Open. 

Stora planer för 2020 där bl a cup i Holland med riktigt grymt europeiskt motstånd. 
Tyvärr blir ju detta år ett annorlunda år och de flesta intressanta cuper ställs in. Vi kan ändå ta med oss en sjätte plats i Elitecup i Västerås för pojkar 15 (p05). 


Vi vinner serien igen i Göteborg och lyckas även besegra Brommapojkarna P15-06 delen med 3-2, som var nere och spelade några träningsmatcher. 

Laget och Islam Mirre med tränarstab var extremt taggat inför GAIS Open, det sista uppdraget som ledare för laget. Tyvärr blir ju även denna cup inställd vilket gör att avslutningen blir ett antiklimax av säsongen. 

Vill med ovan summering tacka alla inblandade i detta GAIS P06 som nu lämnar den yngre akademin och tar klivet upp i den äldre akademin. 

Tack alla grymma killar för fantastiska fotbollsår och tack till alla fantastiska föräldrar, föräldraansvariga Markus och Markus, vår egen sportkommentator Jesper och övriga fans, motståndare, ledare, domare mm. 

Tack till Johan Bogren som klev in under året, Johanna Sjöberg för fysen under året och Per Karnros för fem år vid min sida (nu blir det kaffe på läktaren) målvaktstränare Morgan och ett sista tack till Islam Mirre som fått killarna att nå den utveckling som vi nu fått kvitto på. 

Det är med stolthet som vi nu lämnar över laget P06 till den äldre GAIS Akademin.

Tack för åren som ledare i GAIS
Lars Schill 

Gott Nytt År önskar GAIS P06
2019-12-31 14:07
Härliga minnen från Lomma under 2019
GAIS P06 kan lägga ett riktigt starkt 2019 bakom sig och blicka fram emot ett mycket intressant , spännande, utmanande och lärorikt 2020.

Ser vi tillbaka på säsongen som gått kan vi summera ett mycket starkt resultatmässigt år med fyra cupvinster, Karlslundscupen i Örebro, Stierne Elite Cup Norge,  GAIS Open och självklart ’inofficiella’ SM i Lomma där vi också fick med oss den största pokalen även bokstavligt talat.

En andra plats i Esbjerg där vi också spelar vår första 11 mannacup smäller också högt.

Tredjeplatsen i FutureCup en liten besvikelse efter förlust i semi mot IFK.

Camp Invite i Kristinehamn arrangerad av Fotboll24 en riktigt intressant matchcamp där vi går obesegrade i sex matcher men slutar ändå ’bara’ på femte plats. 

Största besvikelsen återigen Gothia Cup där vi vinner gruppen på ett övertygande sett och sedan spelar riktigt fin fotboll mot Älvsjö i 1/32 finalen och vinner med 7-0. Nu skulle bara amerikanska Dallas Texans FC besegras och sedan väntade BP i 1/8. Klyschan  ’En match i taget’ fick sig en påminnelse då vi är helt iskalla på ett negativt sett i sista tredjedelen mot ett amerikanskt lag som valt att parkerat bussen . 0-2 och en enorm besvikelse och tomhet efter att för tredje året i rad åkt ut alldeles för tidigt.

I Göteborgsserien har vi deltagit med två lag under året och i höstomgången vinner vi bägge serierna och samtliga 14 matcher med en övertygande målskillnad. Skall vi nämna någon match här så är det matchen mot IFK Göteborg som hade det mesta av det man önskar av ett hett derbymöte. Denna gång drar vi längsta stråt och vinner med 1-0.
Intressant att notera är att vi inte släppte in några mål på Gaisgården under höstserien (6 nollor). Endast ett mål insläppt på Gaisgården under hösten inkl alla matcher (målet kom på straff).

Under säsongen kommer det vara stort fokus på att ta nästa kliv framåt och anpassa sig ännu mer i spelformen 11 mot 11. Detta genom många träningsmatcher med bl a de bästa lagen i Stockholm och Skåne. Flera intressanta cuper både i Sverige, Danmark och Holland.

Vi har också ett stort antal killar som vill ansluta till GAIS P06 vilket är väldigt kul.

Nu önskar vi ALLA lag, ledare, föräldrar, syskon mm och övriga fans runt om i riket ett riktigt Gott Nytt År och tack till alla vi spelat emot och mött under året!!!

GAIS P06


GAIS P13 - Gothia Cupäventyret över
2019-07-19 12:09
En tung förlust i 1/16 delsfinalen mot Dallas Texans SC
Det blev tyvärr ingen match mot storfavoriten IF Brommapojkarna på fredag och 1/8 delsfinal.

I 1/16 delsfinalen mötte vi Dallas Texans SC som höll ihop försvaret mot våra killar och gjorde det riktigt bra i det defensiva spelet. Vi inleder matchen och har ett stort bollinnehav men vi lyckas tyvärr inte bibehålla den kvalité vi haft i sista tredjedelen av planen och får därför väldigt svårt att få till heta målchanser framför mål. Vi har tyvärr inte skärpan i våra skott utifrån heller. Dallas får en möjlighet i minut 13 efter ett bolltapp och de är kliniska i avslutet och plötsligt har vi 0-1. 

Det blir nu en jakt på kvittering men Dallas lyckas försvara sig och inte något större intresse av att spela fotboll. Killarna försöker mala på i andra halvlek men har svårt att luckra upp försvaret. Dallas bjuds på en hörna och är också  hetast i straffområdet och får pannan på bollen och vi har 0-2 med 10 minuter kvar. 

Killarna försöker men det är tyvärr en match där vi inte får till det. Tyvärr blir det en tung förlust och ett tungt uttåg ur Gothia Cup alldeles för tidigt. 

Efter det fantastiska halvåret GAIS P13 hade det varit otroligt kul att få möta BP men vi får se framåt och ser fram mot ett möte längre fram istället.

Nu tar GAIS P13 sommarlov från fotbollen några veckor.

Vi tackar alla som följt med laget under Gothiaveckan och hejat, skjutsat, fixat mm. Ingen nämnd ingen glömd!

Ha ett skönt sommarlov och semester!

GAIS P13


Seger i 1/32 final mot Älvsjö
2019-07-18 09:03
Tack för matchen Älvsjö AIK - nu väntar amerikanskt motstånd i 1/16 final.
1/32 finalen spelad mot Älvsjö AIK och den rivstartade med tre mål inom loppet av 13 minuter. Vi rullar på i andra halvlek och sätter fyra bollar i nät innan domaren blåser av matchen. 

Slut: GAIS - Älvsjö AIK 7-0

Nu väntar amerikanskt motstånd i 1/16 final. Dallas Stars SC. De slog engelska Pro Series Hampshire med 5-4.

Matchen GAIS - Dallas spelas på Slätta Damm kl 14:20

Gothia Cup - GAIS P13 gruppetta och nu börjar slutspelet.
2019-07-17 17:34
GAIS P13 äter grym lunch på Kooperativet på Lindholmen.
Efter att ha inlett dag 1 av Gothia Cup på bästa sätt med två trepoängare så väntade ytterligare två matcher under tisdagen. Vi lämnade den fina gräsmattan på Grimbo till Slätta Damm där vi får en helt mer utmanande och ojämnare plan. I Första matchen på tisdagen stod Helsingborgs IF som motståndare. Ett piggt HIF som kämpade på väl och försökte spela fotboll. Våra killar kommer inte upp i nivå i den här matchen men det blir till slut 5-2 efter en lite bättre andra halvlek. 

Efter matchen så är A-slutspel säkrat och det blir en grym lunch på Kooperativet på Lindholmen. 

I sista gruppspelsmatchen väntade JSSL 2 från Singapore. Här rullar killarna boll och gör en riktigt bra första halvlek som slutar 7-0. Det slutar 9-0 där vi inte bibehåller samma fokus som i första halvlek.

Odiskutabel gruppetta innebar också en spelledig onsdag. 

På torsdag startar slutspelet kl 08:00 på Slätta Damm plan 3:   GAIS - Älvsjö AIK.

Älvsjö vann sin 1/64 final över Hossmo BK med 4-0. De blev grupptvåa i en jämn grupp där JSSL 1 från Singapore vann gruppen. Efter dem kom Hisingsbacka och Öjersjö.

Vid vinst i matchen mot Älvsjö väntar amerikanskt motstånd Dallas Stars SC eller PRO Series Hampshire från England kl 14:20 på Slätta Damm.

Vi ses på Slätta Damm.