Välkommen till GAIS Akademi!

Covid-19 och GAIS Akademis verksamhet - 1/6
2020-12-30 14:40

Under den senaste tiden har uppdaterad information inkommit från myndighetshåll, Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Göteborgs Fotbollförbund (GFF) som har påverkan på tränings- och tävlingsverksamheten i GAIS Akademi enligt följande:

Träningsverksamhet
Löper vidare enligt respektive lags kalender under följande förutsättningar:
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn med symtomfrihet innan återgång till fysisk aktivitet, i syfte att minimera smittrisk och minska risken för hjärtmuskelinflammation.
  • Ombyte sker hemma, inga omklädningsrum skall användas
  • Inga vattenflaskor skall delas.
  • Ledare och spelare skall tvätta händerna regelbundet och undvika handhälsningar.
  • Ansvariga för akademin och ledare skall vara lyhörda inför ledares, spelare och vårdnadshavares oro för eventuell smitta och hur det kan påverka den enskildes träningsnärvaro.
  • Gymet och dess utrustning kan användas i mindre omfattning av spelare födda 2006 eller tidigare (ledare informeras separat).

Match-, cup- och lägerverksamhet:

• Klartecken för matcher i mindre omfattning (1 match/ vecka)
  • Matchgenomgång hålls utomhus
  • Om lag pga längre resor behöver duscha skall vi öppna upp omklädnignsrum och erbjuda möjligheten. Förhoppningsvis gäller även samma för våra lags bortaresor även om det i slutändan är kommun eller bortalaget som avgör beroende på vem som äger anläggningen.
  • Klartecken för deltagande i mindre cuper och läger
  • Gothia cup inställd

Publik:
Max 100 personer får vistas i publiken med ett ur smittskyddssynpunkt säkert avstånd mellan sällskap om max 4 personer. Till 100 personer räknas inte domare, spelare, ledare och andra funktionärer in och antalet är också beräknat per match (arrangemang).

Ur smittspridningssynpunkt ber vi de som kan att hellre se matcherna via minfotboll för att inte riskera att för många personer vistas på anläggningen samtidigt. I dagsläget kommer föreningen inte aktivt undanbe sig publik, men det kan ändras om vi ser att begränsningen riskerar att överskridas.

Länkar till grund för ovan information:

Till sist:
GAIS följer sedan tidigare läget noggrant och uppmanar alla som läser att vara medvetna att det här är information som gäller idag och tills vidare. Beroende på hur situationen i samhället utvecklar sig kan det förutsättas att informationen kommer att uppdateras. GAIS kommer löpande att fortsatt informera om de eventuella förändringar som meddelas från myndighetshåll och som påverkar vår verksamhet.

U19 klara för P19 Allsvenskan 2021
2020-12-04 20:07

Idag gavs besked om att alla de tre lagen i det andra avslutande kvalet till P19 Allsvenskan flyttas upp. Ursprungligen skulle två av de tre lagen flyttas upp men på grund av restriktionerna ställdes den sista matchen in.

GAIS gratulerar spelartruppen och ledarstaben med huvudtränare Alexander Severin i spetsen för en mycket väl genomförd säsong som spelats med utmanande förutsättningar. Seriespelet genomfördes med 11 raka segrar och det följande kvalspelet gav 7 av 9 poäng. GAIS sportchef för P15-U19 Kenneth Gustafsson ger följande kommentar:

- Det är glädjande för alla i akademiverksamheten att U19 tar steget upp. Dels är det ett kvitto på att våra ledare, även de i de yngre lagen, gör ett bra jobb med att utveckla spelarna så att de klarar av att prestera bra på U19-nivå. Dels innebär det här också fler kommande matcher på en högre nivå vilket ytterligare kommer utveckla spelarna individuellt vilket ju är främsta syftet med akademi-verksamheten.

- Många i spelartruppen kommer vara kvar och spela allsvenskan under nästa säsong medan några faller för åldersstrecket. Bland de spelarna finns stor potential, men som vi bedömer behöver lite mer tid innan de är redo för vår A-trupp. De fortsätter sin satsning på seniornivå i föreningar vi har god dialog med och där vi fortsätter att följa dem. Sedan tidigare har det meddelats att Youssef Fayad tagit steget upp till A-truppen.

U19 förbereder sig för kval till P19 Allsvenskan
2020-10-16 15:00
Efter en lite annorlunda säsong förbereder sig nu vårt U19 för kval till P19 Allsvenskan, ett kval som inleds på söndag. Vägen dit har gått genom serieseger i P19 division 1 med 11 raka vinster och därefter ett kval som avslutades med en övertygande 4-0-seger mot Utsikten i söndags. I det kommande kvalet gör man upp med Ängelholm och Åtvidaberg om två platser till nästa års Allsvenska. GAIS önskar spelare och ledare i laget ett stort lycka till!
Anes Cardaklija inbjuden till provspel för Parma
2020-10-15 13:00
GAIS mottog för en tid sedan en inbjudan till provspel i Parma för Anes Cardaklija. Anes kommer att resa ner till Italien mellan den 26-31 oktober och där träna med klubbens ungdomslag. GAIS gläds med Anes och passar på att önska honom ett stort lycka till under veckan!
Nuha Jatta åter uttagen till P17-landslaget
2020-08-26 10:43
Tillförordnade förbundskaptenen för P17-landslaget Mirza Jelecak har tagit ut en 28 man stark trupp till landslagsläger under månadsskiftet augusti-september. Nuha som varit med regelbundet i laget sen starten är återigen uttagen och GAIS gratulerar Nuha och önskar honom ett stort lycka till!

Mer om samlingen och uttagna spelare här: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/landslag/2020/8/p17-lager/
P8 Grön, 07/06 23:38
P8 Grön, 07/06 23:09