Välkommen till GAIS Akademi!

Jan Erlandsson assisterar Sebastian och Mirza i U16 2019
2018-11-08 10:30
Jan Erlandsson som varit huvudansvarig i P14 under hösten fortsätter som ledare i en assisterande tränarroll för nästa års U16. Jan har en gedigen tränarerfarenhet och utöver arbetet i GAIS har han även haft en längre sejour i Västra Frölunda.
Mirza Saltagic delar huvudansvaret i U16 över 2019
2018-11-07 09:30

Under gårdagen kommunicerades att Sebastian Lindström är delat huvudansvarig i U16 över 2019. Hans kommande kollega på posten som huvudansvarig tränare i U16 heter Mirza Saltagic som ansluter från Öis där han innevarande säsong varit ansvarig för Öis P14-lag. Mirza har gått tränarutbildning UEFA A samt har en utbildning i idrottsvetenskap från Halmstads universitet. Såhär säger Mirza om att ansluta till GAIS U16:

- ”Jag är glad över att komma hit till GAIS och få vara med och utbilda och utveckla laget till nästa steg. Jag ser fram emot att få börja arbetet med Sebastian och övriga ledare och förhoppningsvis kan vi skörda framgångar ihop med laget."

Sebastian Lindström tar klivet upp som delat huvudansvarig tränare i U16 2019
2018-11-06 18:30

Sedan tidigare står det klart att GAIS tre äldsta akademi-träningsgrupper under nästa år kommer att vara U19, U17 och U16. Det är glädjande att kunna presentera Sebastian Lindström, som under flera år gjort ett bra arbete som ledare i GAIS akademi, som ny huvudansvarig tränare för U16. Därmed arbetar han vidare med flera av spelarna som han varit assisterande för i årets U15. Ansvaret som huvudansvarig tränare kommer att delas och vem kollegan blir kommer att presenteras imorgon förmiddag.

Sebastian har gått tränarutbildning C samt läst den treåriga utbildningen Sports Coaching på Göteborgs universitet. Värt att notera är också att Sebastian erhöll Folksams ungdomsledarstipendium under sommaren där han gavs möjlighet att delta i en utbildningskonferens i Skövde tillsammans med andra skickliga unga ledare från hela Sverige. Sebastian har signerat ett avtal på 1+1 år och säger såhär om framtiden:

- "Det ska bli roligt att få fortsätta jobba ännu en säsong med denna fantastiska trupp och de spelare som nu tillkommer. Förhoppningsvis kan vi hjälpa laget och spelarna att ta ytterligare några steg i sin utveckling under 2019."

Albin Sheqiri fortsätter som huvudtränare för U17 över 2019
2018-11-06 09:30
Albin Sheqiri tillsammans med Jusuf Zukic har i ett tätt samarbete gjort ett gediget arbete med U17 under året som gått där flera spelare nu går vidare till U19. Albin har också varit instruktör under ett morgonpass per vecka i GAIS gymnasium samtidigt som han även hjälpt A-lagets tränarstab med videoanalys av motståndare under året. Det är därför extra glädjande att Albin väljer att fortsätta utföra sitt goda arbete i GAIS även över 2019. Albin innehar för närvarande tränarutbildning UEFA A.
Jusuf Zukic fortsätter som assisterande tränare i U17 och individuell tränare för U16-U19 2019
2018-11-05 09:30

Jusuf har blivit ett välbekant ansikte på GAIS-gården efter alla timmar han lagt under året, inte bara som assisterande tränare i U17, utan också för alla individuella träningspass han ansvarat för med spelare från U16-U19. GAIS är därför stolta och glada att kunna meddela att Jusuf fortsätter även över 2019 i samma roll. Utöver sin tidigare erfarenhet från FK Sarajevos akademi slutförde även Jusuf tränarutbildning UEFA B under det gångna året. Såhär säger Jusuf om året som varit och fortsättningen 2019:

-”Vi har haft ett speciellt år bakom oss där vi försökt göra vårt yttersta för att utveckla vår grupp av unga spelare. Jag vill tacka Kenneth, min ledarkollega Albin och övriga ledare för support och bra samarbete. Jag vill framförallt rikta ett särskilt tack till spelarna som gör mig motiverad och positiv i mitt arbete. Jag är väldigt glad över att få fortsätta jobba i den här klubben med sina fina traditioner och få fortsätta utveckla duktiga unga fotbollsspelare.”
Nyheter från vår verksamhet