Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS

Välkommen till GAIS Akademi!

Nuha Jatta uttagen till Nordisk pojkturnering i Danmark
2019-07-24 12:19
Förbundskaptenen för Sveriges P03-landslag, Roger Franzén, har tagit ut Nuha Jatta som en av del av den 20-mannatrupp som skall representera Sverige i den nordiska pojkturneringen i Danmark. Turneringen spelas 2-10 augusti där övriga deltagande lag är Norge, Finland, Färöarna, Island, Danmark, Nordirland och Mexiko. Vill ni läsa mer om Sveriges p03-landslag finns en länk här.

GAIS passar på att önska Nuha ett stort lycka till i turneringen! 
Sammanfattning av P11s Gothia Cup
2019-07-21 16:26
GAIS och RCD Espanyol Academy
För vårt P11 gäng har Gothia veckan varit väldigt glädjande med många bra resultat och prestationer, där vi match för match spelade bättre vilket är oerhört kul för en tränare.
Det har varit en kul vecka där vi fått prova på utländskt motstånd och duktiga svenska lag. 

På måndagen inledde vi turneringen mot Southern Beach FC från Thailand. En match som vi resultatmässigt vinner med 4-1, men här gör vi en prestation som är klart under vår nivå. 
Mycket nervositet från spelarna när de går in i turneringen som vi laddat för länge. Den undermåliga gräsplanen hjälpte så klart inte till, det var svårt att spela med tempo och på ett tillslag.

Vi fortsatte måndagen med en träningsmatch mot Helsingborg City FC på GAIS-gården. Nu kände vi igen killarna igen och på konstgräset hade vi inga bekymmer alls att spela oss förbi skåningarna. 
Den matchen vann vi väldigt komfortabelt med 8-3.

Den andra dagen stötte vi på Ingarö IF från Stockholm. Nu har nervositeten släppt för spelarna och efter 1 minut och 45 sekunder leder vi matchen med 2-0. 
Den första halvleken är fröjd att titta på där våra motståndare inte hänger med alls. I paus är resultatet 9-0. 
Till andra halvleken kommer Ingarö med ny energi och spelar klart upp sig, samtidigt som våra killar blir aningen bekväma med den stora ledningen. Det är dock aldrig någon större fara, vi håller undan och i slutet pillar vi in några bollar till och matchen slutar 12-0 till GAIS. 

På onsdagen ställs vi mot albanskt motstånd i form av Valbona. Det är en match vi spelar av tämligen enkelt och vinner bekvämt med 7-0 . 

Under onsdagen har vi återigen en träningsmatch, där vi möter Nacka FC. Det är klart det bästa motståndet vi ställs mot under den här veckan, likt oss vill stockholmarna gärna rulla bollen mycket, vilket är kul när det är två lag som gärna vill spela fotboll. 
Nacka börjar klart bäst och vinner den första perioden med 3-1. 
Lite taktiska instruktioner gör att våra killar hittar tillbaka och lyckas stänga ner Nackas passningsspel. 
Vi får in två bollar och matcher slutar 3-3. 
Under den här matchen var det dock mycket fokus som lades på domaren, vilket är någonting vi behöver jobba på så att fokus ligger på rätt saker. Med mindre gnäll och mer tålamod hade vi nog vunnit den här matchen. 

På torsdagen var det två matcher i Gothia Cup. Eftersom vi slutade topp i våran grupp fick vi de sista tre matcherna möta lite starkare lag. 
Först mötte vi ett lag från Malaysia vid namn Raisuri Warriors, vilket var det enda laget under veckan som lyckades besegra oss, resultatet blev 2-1. 
Vi får dock fokusera på prestationen som var värt ett klar bättre öde då vi dominerade matchen från start till slut och hade mängder med möjligheter att göra mål. 
Men sådan är fotbollen ibland tyvärr, vilket också är en bra lärdom för våra unga killar. 

Dagen fortsatte sedan mot kroatiska NK Bubamara Precko. 
Här gör vi en jättefin prestation hela matchen, där vårt taktiska spel fungerar väldigt bra, både offensivt och defensivt. Matchen slutar med en 2-1 seger där vi släpper in ett mål med tio sekunder kvar av matchen. 

Så kommer fredagen, den sista dagen på Gothia och när jag träffar killarna vid samlingen är de taggade till tusen för att få avsluta på ett bra sätt. 
Vi ställs mot spanska storklubben Espanyols svenska akademi i Serneke arena. 
Här gör vi en sådan ruggigt stark insats på alla sätt och vis. Tålmodighet i försvarsspel, kommer bra in i presspelet, bra spelvändningar och fyra bollar i mål. 

Vi är oerhört stolta över killarna och väldigt nöjda med deras insatser. Men, det finns alltid saker att förbättra. 
Ett stort tack till alla som följt oss och alla föräldrar som är med och stöttar. 
Nu tar vi lite välförtjänt sommarledighet i några veckor. 

För den som vill kika så finns några av matcher på youtube. 
https://www.youtube.com/channel/UCEYUHTHJtqKY5x3WX3NdFTQ

/Ledarna P11


Kort sammanfattning av Gothia Cup 2019
2019-07-20 11:07
3:dje plats U16
Gais Akademi gjorde mycket bra ifrån sig under Gothia Cup, både spelmässigt och uppträdande. Lagen har verkligen marknadsfört Akademin på bästa sett. Modern fotboll som grundar sig i att spelarna är bra utbildade. Gais spelar sitt spel och går aldrig för 0-0. 
Antal matcher  v       o       f           målskillnad
      39                33     0       6             158-32          3 matcher avgjordes på straffar, varav 2 segrar
2st bronsplatser i U16 och U18
Ojojoj vad bra det går för Akademin
2019-07-17 20:22
P13 intar näringsrik kost
Under onsdagen säkerställdes det att alla Akademilagen gick till A-slutspel och 5 lag slutade som grupp 1:a och 1 lag grupp 2:a, starkt gjort. Kort ref av dagens matcher
B11: Vinner sin grupp säkert och spelar en passningsorienterad fotboll. Det är svårt att spela bra fotboll på Slättadamm ojämna planer men GAIS gör det bra. Dagens motståndare försökte att ta med flera överåriga men detta satte domaren stopp för, tack. Här vill man att fler fyller på i anfallen.
B12: Vinner sin grupp övertygande men några spelare går på halvfart och det är inte ok. Imorgon går vi för 100%
B13: Inte många svenska lag som orkar med i Gais höga tempo. Hela laget jobbar för varandra både offensivt och defensivt. Ser spännande ut.
B14: Har haft den tuffaste gruppen, i Alingsås. Tufft med resor och att förbereda sig. Dagens måste match går Gais för fullt. Dom mosar motståndarna och vinner en övertygande seger. Imorgon nu match och nya insatser,
B16: Ser tryggt ut och många målskyttar. Ett säkert spel och alla i truppen har fått bra med speltid. Men nu är det slutspel och mindre slarv krävs för att gå långt.
B18: Ser stabilt ut i försvarsspelet och Gais äger egen planhalva. Mera hot i straffområdet så kan Gothia bli en rolig resa.
Målskillnad 42-3 Onsdagens matcher
B14 Grp 28GAISSnarøya Sportklubb            10-110:00
B18 Grp 20GAISTSV Brokstedt                     10-0
B11 Grp 20GAISAF Valbona                            7-0
B16 Grp 11GAISConcordia Eschersheim      4-0
B12 Grp 11GAISPrep Schools Lions Purple 11-2Torsdagens matcher. Kom gärna dit och heja fram våra unga Atleter. Det uppskattas.

GAISÄlvsjö AIK FF Forza7-0.  Slättadamm 3B13 1/32 Final  

AFC Eskilstuna

GAIS2-4.  

Mjörnvallen 2

B14 

1/64 Final
 
Eslövs BKGAIS0-2.   Kviberg 19B16 1/32 Final 
 
GAISProject Playground FC5-4Kviberg 25B18 1/32 Final 
 
Raisuri WarriorsGAIS2-1Slättadamm 4B11  
 
GAISLillehammer2-0Kviberg 4B12 1/32 Final 
GAIS
NK Bubamara Precko2-1Slättadamm 2B11 
 
Alla Akademilag vidare till A-slutspel.
2019-07-17 13:45
Under förmiddagen blev det klart att alla Akademilag gick till A-slutspel. Detta var första målet med årets Gothia cup. Nu blir det att växla upp i både tempo och energi. Nästa steg för Akademin är att ha kvar så många  lag som möjligt till fredagen.
Nyheter från vår verksamhet
P12, 07/08 21:14 
U16, 19/07 22:23 
U16, 19/07 17:07 
U16, 19/07 10:12 
U16, 18/07 20:35 
U16, 18/07 12:02