Välkommen till GAIS Akademi!

Covid-19 och GAIS Akademis verksamhet - 29/5
2020-03-30 11:39
Under den senaste tiden har uppdaterad information inkommit från myndighetshåll, Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Göteborgs Fotbollförbund (GFF) som har påverkan på tränings- och tävlingsverksamheten i GAIS Akademi enligt följande:

Tävlingsverksamheten:
  • Allt matchspel i SvFFs serier i P16, P17, P19 och U21 är uppskjutet. Serierna kommer eventuellt att starta i mitten på juni.
  • Barn- och ungdomsserierna som administreras av GFF har startats sedan den  1 maj.
  • Gothia Cup ställs in.
  • Spelare födda 2001 och tidigare får böra spela tävlings- och träningsmatcher inom distriktet från och med den 14 juni.
  • Notera att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, får tills vidare ej närvara vid vare sig tränings- eller tävlingsmatcher.
Träningsverksamhet
GAIS Akademi har träningsverksamhet som löper vidare enligt respektive lags kalender under följande förutsättningar:
  • Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte delta alls utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt
  • GAIS uppmanar alla spelare att byta om hemma före och efter match och träning.
  • Inga vattenflaskor skall delas.
  • Ledare och spelare skall tvätta händerna regelbundet och undvika handhälsningar.
  • GAIS och alla ledare skall vara lyhörda inför ledares, spelare och vårdnadshavares oro för eventuell smitta och hur det kan påverka den enskildes träningsnärvaro.
  • Notera också att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, undanbes under träning.
  • Gymet stängs av helt för alla spelare och ledare. Endast spelare i 16-19 får använda redskapen, men då endast utomhus och ansvarig ledare lyfter ut och och tillbaka redskapen och desinficerar dem dem efter användning.
Angående folksamlingar på max 50 personer:
Den 29/3 trädde ett förbud i kraft som begränsar antalet deltagare vid offentliga tillställningar till 50 personer. Förbudet gäller dock inte en förenings träningsverksamhet riktad enbart till dess medlemmar. Förbudet påverkar således inte att det under vissa tillfällen fortsatt kommer befinna sig flera GAIS-lag samtidigt på träningsplanen.

Notera att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, får tills vidare ej närvara vid vare sig på tränings- eller tävlingsmatcher. Notera också att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, undanbes under träning.

Länkar till grund för ovan information:

Till sist:
GAIS följer sedan tidigare läget noggrant och uppmanar alla som läser att vara medvetna att det här är information som gäller idag och tills vidare. Beroende på hur situationen i samhället utvecklar sig kan det förutsättas att informationen kommer att uppdateras. GAIS kommer löpande att fortsatt informera om de eventuella förändringar som meddelas från myndighetshåll och som påverkar vår verksamhet.

Angående covid-19
2020-03-11 13:30

GAIS följer den nuvarande situationen gällande corona-viruset och följer de råd som ges löpande från myndighetshåll.  Status från Folkhälsomyndighetens är följande:

”… det är viktigt att var och en med symtom, även milda begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.”

För GAIS akademis verksamhet innebär det konkret att alla spelare och ledare skall vara mycket noga med att hålla sig hemma och inte komma till anläggningen vid minsta symptom på sjukdom. Vi uppmanar också alla spelare och ledare att regelbundet tvätta händerna och undvika ”onödig närkontakt” såsom exempelvis att hälsa genom att ta varandra i hand.

För övrigt löper verksamheten vidare som vanligt till dess att eventuella nya förhållningsorder meddelas från myndighetshåll.

Fem spelare från GAIS uttagna till regionalt läger för spelare födda 2004
2020-02-12 12:00
Adam Erlandsson, Alexander Giotas, Arvid Stenvaller, Christian Bångsbo och Eric Wennström, till vardags i GAIS U16-trupp, har tagits ut till regionalt läger som hålls i Karlstad den 17-20/2. Lägret genomförs i SvFFs regi och är ett av totalt fyra läger som hålls samtidigt i Sverige i olika städer för spelare född 2004. GAIS gratulerar alla spelare och önskar dem ett stort lycka till på lägret!
Nuha Jatta åter uttagen till P17-landslaget
2020-02-10 08:44
Nuha Jatta har återigen tagits ut till landslagsläger för Sveriges P17-landslag. Truppen är i skrivande stund samlad i Pinatar, Spanien där man hittills hunnit spela två av tre matcher. Det har blivit en oavgjord och en vinst mot i tur och ordning Saudiarabien och Tjeckien. Under dagen spelas lägrets sista match mot Skottland. GAIS önskar Nuha och resten av truppen ett stort lycka till! Mer om lägret här
Lag fotografering onsdagen 19 februari
2020-02-01 11:22
Alla Akademi lag skall fotograferas onsdagen 19 februari på Nya Ullevi (stora Ullevi) presscenter spelaringången. Lagen skall vara på plats 20min innan utsatt tid. Blankett skall vara ifylld. Tränarna har långärmad tröja på sig.

17.30  U19

17.50  U17