Välkommen till GAIS Akademi!

Tre gaisare uttagna till första P15-landslagssamlingen
2021-08-11 10:00

Alfredo Steiner, Carl Juhlin och Simon Sjöholm som deltog på rikslägret i slutet av juli har alla tre blivit uttagna till den första landslagssamlingen för P15-landslaget. Samlingen hålls i Göteborg den 23-26 augusti där förbundskapten Christoffer Augustsson samlat totalt 46 spelare, varav 3 alltså kommer från GAIS.

GAIS gratulerar Alfredo, Carl och Simon och önskar dem stort lycka till på samlingen!

Fyra spelare från GAIS uttagna till rikslägret för spelare födda 2006
2021-07-26 13:51

Fyra spelare från GAIS har tagits ut till rikslägret för spelare födda 2006 som hålls på Bosön mellan den 26-30 juli. SvFF samlar totalt 136 spelare från hela Sverige till lägret som fungerar som en uppstart för landslagsverksamheten i åldersgruppen. De uttagna spelarna är Alfredo Steiner, Carl Juhlin, Simon Sjöholm och Taki Soltani*.

GAIS gratulerar spelarna till uttagningen och önskar alla ett stort lycka till!

* Taki har tyvärr tvingats lämna återbud

Covid-19 och GAIS Akademis verksamhet - 14/7
2020-12-30 14:40

Under den senaste tiden har uppdaterad information inkommit från myndighetshåll, Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Göteborgs Fotbollförbund (GFF) som har påverkan på tränings- och tävlingsverksamheten i GAIS Akademi.

Idrottsspecifika restriktioner togs bort den 1 juli 2021. Idrottsföreningar och utövare skall dock fortsatt vidta åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. För GAIS verksamhet gäller därför följande:

Träningsverksamhet
Löper vidare enligt respektive lags kalender under följande förutsättningar:
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn med symtomfrihet innan återgång till fysisk aktivitet, i syfte att minimera smittrisk och minska risken för hjärtmuskelinflammation.
  • Ombyte sker hemma, inga omklädningsrum skall användas
  • Inga vattenflaskor skall delas.
  • Ledare och spelare skall tvätta händerna regelbundet och undvika handhälsningar.
  • Ansvariga för akademin och ledare skall vara lyhörda inför ledares, spelare och vårdnadshavares oro för eventuell smitta och hur det kan påverka den enskildes träningsnärvaro.
  • Gymet och dess utrustning kan användas i mindre omfattning av spelare födda 2006 eller tidigare (ledare informeras separat).

Match-, cup- och lägerverksamhet:

• Matchgenomgång skall helst hållas utomhus.
  • Om lag pga längre resor behöver duscha skall vi öppna upp omklädnignsrum och erbjuda möjligheten. Förhoppningsvis gäller även samma för våra lags bortaresor även om det i slutändan är kommun eller bortalaget som avgör beroende på vem som äger anläggningen.
  • Klartecken för deltagande i mindre cuper och läger
  • Gothia cup inställd

Publik:
Max 250 personer får vistas i publiken med ett ur smittskyddssynpunkt säkert avstånd mellan sällskap. Beräkningen är gjord utifrån den disponerbara yta som ryms runt konstgräsplanen. Ur smittspridningssynpunkt ber vi de som kan att hellre se matcherna via minfotboll för att inte riskera att för många personer vistas på anläggningen samtidigt.

Länkar till grund för ovan information:

Till sist:
GAIS följer sedan tidigare läget noggrant och uppmanar alla som läser att vara medvetna att det här är information som gäller idag och tills vidare. Beroende på hur situationen i samhället utvecklar sig kan det förutsättas att informationen kommer att uppdateras. GAIS kommer löpande att fortsatt informera om de eventuella förändringar som meddelas från myndighetshåll och som påverkar vår verksamhet.

U19 klara för P19 Allsvenskan 2021
2020-12-04 20:07

Idag gavs besked om att alla de tre lagen i det andra avslutande kvalet till P19 Allsvenskan flyttas upp. Ursprungligen skulle två av de tre lagen flyttas upp men på grund av restriktionerna ställdes den sista matchen in.

GAIS gratulerar spelartruppen och ledarstaben med huvudtränare Alexander Severin i spetsen för en mycket väl genomförd säsong som spelats med utmanande förutsättningar. Seriespelet genomfördes med 11 raka segrar och det följande kvalspelet gav 7 av 9 poäng. GAIS sportchef för P15-U19 Kenneth Gustafsson ger följande kommentar:

- Det är glädjande för alla i akademiverksamheten att U19 tar steget upp. Dels är det ett kvitto på att våra ledare, även de i de yngre lagen, gör ett bra jobb med att utveckla spelarna så att de klarar av att prestera bra på U19-nivå. Dels innebär det här också fler kommande matcher på en högre nivå vilket ytterligare kommer utveckla spelarna individuellt vilket ju är främsta syftet med akademi-verksamheten.

- Många i spelartruppen kommer vara kvar och spela allsvenskan under nästa säsong medan några faller för åldersstrecket. Bland de spelarna finns stor potential, men som vi bedömer behöver lite mer tid innan de är redo för vår A-trupp. De fortsätter sin satsning på seniornivå i föreningar vi har god dialog med och där vi fortsätter att följa dem. Sedan tidigare har det meddelats att Youssef Fayad tagit steget upp till A-truppen.

U19 förbereder sig för kval till P19 Allsvenskan
2020-10-16 15:00
Efter en lite annorlunda säsong förbereder sig nu vårt U19 för kval till P19 Allsvenskan, ett kval som inleds på söndag. Vägen dit har gått genom serieseger i P19 division 1 med 11 raka vinster och därefter ett kval som avslutades med en övertygande 4-0-seger mot Utsikten i söndags. I det kommande kvalet gör man upp med Ängelholm och Åtvidaberg om två platser till nästa års Allsvenska. GAIS önskar spelare och ledare i laget ett stort lycka till!
P11 Grön, 18/10 20:51
P8 Grön, 17/10 20:54