#ENDELAVOSS
P14

Bortamatch mot Hammarby P10-A
2020-08-01 17:16

Då var första matchen efter sommaruppehållet spelad. 8 manna (ni läser rätt) på naturgräs borta mot Hammarby P10-A i Falköping. 2 x 30 min. Det blev en jämn och riktigt bra tillställning med knapp seger till Hammarby.

För vår del så kan matchen summeras upp med att vi rättvist förlorar första halvlek och rättvist vinner den andra.

Vi inleder första halvlek något avvaktande vilket gör att motståndet kan komma relativt långt ner i banan innan vi sätter press. Samtidigt är Hammarby bra på att hugga på misstag och tar vara på sina chanser som resulterar i mål. Vi blir lite stressade och även om vi skapar flera målchanser så kommer vi inte riktigt till.

Aningen deppigt på bänken i halvtid. Men vi gör som vi brukar, tar nya tag, biter ihop och växlar upp.

Vi arbetar oss in i matchen med mer distinkt press på motståndaren samt en aggressivare backlinje som stöter högre upp i banan. Vi fortsätter sedan att ta oss in från kanterna, söker ytor i mitten och fångar upp bollar som vi tidigare varit tvåa på. Vi lyckas öppna upp för avslut och nu finns det mer skärpa i skotten. Andra halvlek slutar i vår favör.

Hammarby ger oss en riktig match och vi måste applådera deras spel över hela plan, svårt att hitta svagheter. Vi klappar oss själva på axeln för kämpainsatsen. Vad vi tar med oss är att det går fort när lag av deras kaliber sätter fart men skam den som ger sig. Denna gång så var inte marginalerna på vår sida. Nästa gång så ser vi till att vi inte behöver förlita oss på marginaler.

Vi tackar Hammarby och domaren för en riktigt bra fotbollsmatch. Vi ska inte glömma alla föräldrar som åter igen ställer upp för laget. Ni är grymma.

Derby GAIS-ÖIS2024-03-25 10:45
Segrare Åsacupen 20232023-07-03 19:38
GAIS-Onsala2023-02-11 20:55
Vinter9an i Kristinehamn2021-12-13 11:53
Gais Open 20212021-11-06 18:31
Lagfotografering2021-05-25 06:44
Gais P10 förstärker! 2020-11-09 09:56
Utflykt till Landskrona2020-08-16 17:50