Dagens match mot Nödinge SK
2019-09-19 21:57
Grymt insats på dagens match...

Precis innan samlingen möter jag många taggade och laddade ansikte, det kändes verkligen bra. Även uppvärmning kändes bra, alla var på tårna.
Men när matchen kommer igång och vi börjar rulla boll så låser sig spelet, vi lyckas inte riktigt ta oss från vår försvarszon och vi släpper in mål efter bara någon minut genom att  bollen studsar i knät på motståndaren och in i mål. Trots att vi har pratat om dessa situationer att när sådant inträffar, gäller det att släppa det negativa tankar och blicka framåt, så är det precis tvärtom om. Det låser sig ännu mer och det hjälper inte att vi kör med badbollar (lätta, storlek 3) där motståndarna skjuter på chans och ett par snabba mål trillar in i vårt mål. Om jag inte mins fel så ligger vi under med 4-0 i första halvek.
I andra halvlek går vi igenom vad som är viktigt och fokus läggs på att ta sig igenom från försvarzon genom att vända och driva på framåt när tillfälle ges. Vi lyfter fram vikten av att byta sida och framförallt att bollen måste spelas snabbare och med mer precision. Och det ger verkligen sin fulla effekt. Kommer dock inte  ihåg hur andra slutar, men vi äger spelet och göra några mål framåt skulle gissa på 5-2 eller 5-3, oviktigt.
I tredje och sista perioden lyfter vi våra styrkor samt lägger fokus på att pressar motståndare högt och aggressivt i anfallszon och att ligga nära motståndare i försvaret.
Och här kommer vi igång ordentligt. Hela laget lyfter sig och passningsspel funkar klockrent. Nu ger vår träning utdelning då vi vänder och vrider och motståndare får jaga boll. Det ger utdelning i målprotokollet där matchen slutar 5-7 till GAIS favör.
Vilken vändning, och på viket sätt! Framförallt att vi vågar tro på vår spelidé och inte ger upp när det blir uppförsbacke. Helt fantastiskt att vara på sidan och uppleva dessa ögonblick!
Tycker att alla föräldrar ska ge extra beröm och se till att belöna spelare under fredagen, och ni vet bäst vad som funkar för era barn.