P11 Akademi

Franke Cupen 2022
2022-03-30 15:24
Franke Cupen (Västerås)

I ett kylslaget Västerås deltar P9 i årets första cup (Franke Cupen), spelform 7mot7 speltid 2x20min i grupp svår födda 2012. P9 genomför under dagen 5 matcher som spelades utspritt från morgon till kväll. En lång dag vilket utmanar killarna både fysiskt och mentalt dvs möjligheten till återhämtning, vilket vi ledare av tidigare erfarenheter vet är en utmaning. Första matchen spelades mot Skå IK. GAIS tar snabbt kommandot över matchen och killarna fortsätter det fina osjälviska spel som vi under tidigare matcher 2022 blivit bortskämda med. Mycket moget vänder laget spelet från sida till sida från backposition och skapar fina spelytor via fin bredd på mittfältet. GAIS kommer till många fina avslut, men är inte till en början inte helt distinkta i avsluten, vilket gör att målen väntar på sig.  Men en bit in i första halvlek kommer första målet och där efter många där till. GAIS fortsätter att mala på och första matchen slutar med en seger med god marginal. På ett liknande sett fortsätter laget sedan tre raka matcher mot Gideonsbergs IF och Västerås SK. GAIS har fram till denna match spelat mycket stabilt, men inte heller blivit direkt utmanade och med det sagt haft goda tid till att fatta beslut och låta bollen göra jobbet via fint passningsspel. Sista matchen för dagen spelas som en direkt final mot Örebro Syrianska som också gått obesegrade genom cupen. Matchen spelas i solnedgång och den lilla värme Västerås bjöd på försvann i dunkelt ljust och kyla. GAIS är väl förberedda och står upp bra när Syrianska i början sätter press primärt via en av deras yttermittfältare, men laget håller sig till ett stabilt basspel och backparet står upp fint. GAIS styr även spelet fint från mittfältet och har klart det mesta bollinnehavet. Stundtals kommer Syrianska med fina anfall via kontringar men utan några riktigt farliga avslut. Matchen blir även något mer fysisk än övriga matcher vilket killarna står upp fint mot och även stor eloge till domaren som håller matchen på en bra nivå och med fin integritet stävjar spelet. GAIS tar ledningen en bit in i första perioden och får även in mål två vilket skapar en viss arbetsrp. Via hörna får sedan Syrianska in reducering och åter är det resultatmässigt spännande. Andra halvlek fortsätter likt första där GAIS för spelet och Syrianska kontrar. GAIS drygar ut ledningen och skapar åter lite lugn dock vid lite missförstånd mellan målvakt och backar ges Syrianska nytt hopp och bara ett måls skillnad när endast några få minuter återstår. I slutet av matchen ser dock GAIS till att stänga matchen på en retur i straffområdet och när domaren blåser av dagens mest underhållande och spännande match kan GAIS fira och glada ta emot medaljerna och sätta sig i bilarna hem för att sova och vila ut för en ny skolvecka.

Laget gör en mycket fin prestation genom hela dagen utan några direkta dippar i spelet. Vi håller oss till ett fint passningsspel och en god positionering.

Vi tar också med oss utvecklingsområden där ett axplock av erfarenheter är förmågan att vila och fylla på med ny energi mellan matcherna. Mer tekniskt kommer vi jobba på kampmomenten samt förmågan att komma till effektivare avslut.

Vi tackar IK Franke för en väl arrangerad cup och killarna för en väl genomförd turnering samt även föräldrarna för deras uppoffringar som krävs vid en heldag med sen hemkomst. Tack!