SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P13 Svart

Framgång i L.O.P Gruppens Mini Champions Leauge Challenge P2010
2021-11-21 19:27

L.O.P Gruppens Mini Champions Leauge Challenge P2010 är en 9 manna turnering som anordnas i Västerås/Hallstahammar  för lag i P2010. Varje gruppspel, 4 stycken, innehåller 16 lag som delas in i två grupper där de två bästa lagen från vardera grupp går vidare till finalen som spelas någon gång i mars/april 2022.

 

Gais U som är Gais P2010 utvecklingslag har länge sett fram emot att få åka iväg på cup och prova på att simma på lite djupare vatten. Vilket man lugnt kan säga att dom fick göra i helgen. 

Motståndet i gruppen bestod av Huddinge 4, Team Select Norway och BP 11-1. Vi kan inget annat säga än att killarna kände på sig att detta skulle bli en tuff dag.

 

Som ledare vill man gärna ge killarna rätt förutsättningar att prestera på topp. Kvällen innan matchdag så hade vi genomgång med laget där vi försökte förmedla vikten av att vilja och våga. Skillnaden mellan att känna att man måste prestera och känslan av att man vill prestera. Både för laget men även för sin egen skull.

 

Efter en god natt sömn och redig frukost stod vi då klara tidigt på morgonen för att ta oss an denna utmaning. Varje kille i laget fick frågan om dom skulle acceptera att bli utbytta om dom inte gjorde sitt bästa och varje kille svarade ja. Vi frågade om varje kille hade förstått vad vi menade med att göra sitt bästa. Killarna svarade ja. Sen var det dags för taktiksnack. Taktiken tog inte många sekunder för killarna att lära sig. Jaga och pressa motståndarna överallt på plan, spring tills du stupar, sen spring lite till. Alla har en uppgift att följa med upp i anfall och alla ska ta hemjobbet. Inga undantag. 

 
Killarna ger allt dom har i de två första matcherna mot Huddinge 4 och Team Select Norway. Den gamla klyschan laget före jaget har aldrig varit så sann som under dessa två matcher. Lagprestationen är overklig, alla ger allt, vilket landar i två segrar. 
 
Så i tredje matchen mot BP 11-1 måste vi tyvärr mellanlanda och fylla på med nytt bränsle, vi kommer inte upp i samma intensitet, även om vi kämpar tappert. Motståndarna är också lite sletna men vi kan nog ändå lite ödmjukt erkänna att vi möter på ett otroligt spelskickligt lag som vinner rättvist.
 
Men som stolt grupptvå får vi ändå chansen att spela kvalificeringsmatch mot gruppettan i andra gruppen, Spånga 6. Vi har mötts tidigare med vår A trupp så det är ett gäng vi känner till och vet hur duktiga dom är.
 
Vi samlar ihop oss innan match, killarna får åter igen själva avgöra om vi ska byta av dom killar som inte ger allt eller inte sätter laget för jaget. Alla säger ja och sen går vi ut.
 
Ingen plockades av från plan för att dom inte gav allt. Killarna går in i situationerna med en iver som kan göra en ledare tårögd. Om en spelare hamnar i knipa så dyker snabbt en till spelare upp för att hjälpa till medans en tredje är på väg och vi krigar om varje millimeter på plan.  
 
Seger. Så nu är det bara att ladda om inför slutspel och final i mars 2022 där vi kommer att möta på ännu mer härligt motstånd.
 
Vi tackar allt och alla men vi ledare tackar framför allt killarna som med sin makalösa insats bjöd oss på ett fotbollsminne som kommer vara med oss för en lång tid framöver.
 
Träning på måndag.
 
Ledarna