Wilhelm Fribergs Minnescup
2020-10-27 10:38

Helgen 17:e och 18:e oktober deltog GAIS P8 i Wilhelm Fribergs Minnescup, arrangerad av Örgryte IS. Vi deltog båda dagarna med totalt 9 matcher där varje match bestod av 1 period a 20 minuter.

Detta var GAIS P8 första cup tillsammans som lag. Det blev två bitvis kalla dagar med frostiga morgnar men även med strålande solsken som värmde tillsammans med alla glada barn.

Glädjande kom alla killar i laget till spel dvs GAIS P8 deltog med 9 spelare. Målet under helgen för oss ledare var att laget i olika matchsekvenser skulle kunna fatta snabba beslut och verkställa detta utifrån intränat spelsystem. Under fredagens träning bestämde killarna själva ett eget mål vilket var att gemensamt ha roligt, kämpa samt vinna alla matcher.

Cupen inleddes med att Örgryte IS bjöd på en nervkittlande första match som avgjordes i slutminuten av GAIS. Spelstrategin för oss påverkades negativt pga den lilla fotbollsplan som Örgryte IS via fint pressningsspel nyttjade och också tvingade oss till att ta snabba beslut som passare och mottagare, vilket vi inte fullt ut bemästrade som lag.

Vi genomförde även två ytterligare matcher under helgen på samma fotbollsplan och avsaknaden av spelyta skapade mer individuellt spel och utvecklade inte lagspelet för oss.

6 av cupens 9 insläppta mål kom via matcherna på den lilla 5 mot 5 planen och gav ett mer slumpmässigt utfall.

Övriga 6 matcher spelade vi på ordinarie 5 mot 5 spelyta vilket passade oss som lag bättre då det är det vi tränat på. Detta skapade överlag ett mycket fint passningsspel där ytorna nyttjades fint i kombination med osjälviska beslut som gynnade hela laget. Som så många gånger under årets matcher är det väldigt synligt att när killarna håller sina positioner och jobbar för ”laget” istället för ”jaget” med att bredda och passa så ger det resultat i väldigt fint spel som i sin tur ger många mål. Killarna bjöd på spelsekvenser som kanske var bland de bästa under hela året med fina spelomvändningar, mogna beslut, snabbt hitta ytor och att osjälviskt passa bollen till bättre målchanser centralt framför mål.

Turneringens sista match spelades med en härlig stämning med både föräldrar på avstånd utanför området och barn i form av lagkompisar till Örgryte IS och äldre klubbkompisar till GAIS samt andra deltagande lags spelare som hejade på. Inför denna goa inramning fick killarna uppfylla även sista delen av deras uppsatta mål, d v s att vinna alla matcher. Härligt kämpat killar!

Extra kul att vår nyaste lagkompis Mateja under sin första match fick avgöra matchen för laget i sista minuten med sitt första mål som Makrill. Grattis Mateja!

Tack Örgryte IS för en mycket trevlig helg med överlag väldigt härlig stämning både på och utanför plan.

Ett stort tack till alla ungdomsdomare som gjorde en fantastiskt bra insats och genomförde matcherna med en fin integritet och beslutsamhet.

Tack till alla ledare som i samtliga matcher betedde sig proffsigt och snyggt hejade fram barnen på fotbollsplanen och alla fick känna sig som vinnare i sitt deltagande.

Tack för den fina stämning som rådde över hela cupen med många glada barn som även mellan matcherna hejade på andra lag och kompisar.

Tack killarna i GAIS P8 för att vi får vara med och leda er och vi hoppas att ni fick mersmak och längtar lika mycket som vi ledare gör inför alla kommande cuper i framtiden.

/Ledarna GAIS P8

Minicup i Halmstad2020-08-26 12:00