Helgens matcher mot IK Zenith och Västra Frölunda IF
2020-05-24 16:07

Helgens tre träningsmatcher mot IK Zenith 1, IK Zenith 2 och Västra Frölunda IF gick samtliga i glada toner. Matcherna slutade med tre positiva resultat för GAIS men de gav framförallt olika typer av lärdomar för spelarna vilket visar på hur viktigt det är med frekvens för såväl matchspel som träningar.

Vi mötte tre lag med många individuellt duktiga spelare som spelade en bra fotboll och bjöd upp till bra spel. Många fina spelsekvenser bjöds på från GAIS och även från motståndarna.

Matcherna mot Zeniths två lag kan sammanfattas i ett fint försvarsspel hos GAIS som sällan släpper igenom några anfall i mitten. GAIS är duktiga på att stänga centrala spelytor och tvinga lagen till avslut från kanterna.

Matchen mot Västra Frölunda IF kan sammanfattas i ett fint anfallsspel där GAIS via bra ”presspel” skapar oreda i försvaret hos motståndaren vilket vid några tillfällen som GAIS utnyttjar. GAIS-killarna utmanar sig själva med att försöka spela lagets upprättade spelstrategi och rulla bollen mellan varandra. Även detta skapar ytor som vid några tillfällen ger resultat.

Vad tar vi med oss hem och jobbar vidare på?

-       Markering vid fasta situationer

-       Göra oss spelbara och få igång spelet vid anfall i fasta situationer.

-       Passa bollen snabbare och få med oss bollen vid den första kontakten.

-       Möta bollen vid passningar.

Vi tackar våra motståndare för roliga och utmanande matcher och hoppas snart spela mot er igen.

/ledarna GAIS P8