GAIS - Sjövalla/Mölnlycke IS 2020-05-17
2020-05-17 14:56

En hög lägsta växel - så kan vi sammanfatta dagens insats mot Sjövalla/Mölnlycke IS. Första perioden har GAIS ett större bollinnehav och lyckas pressa motståndarna till stressade och snabba beslut, vilket skapar möjligheter. GAIS håller sig till spelstrategin och passar runt bollen, breddar fint och pressar på. Bra försvar från Mölnlycke samt lite otur i avsluten ger dock en mållös första period. GAIS visar upp ett härligt tålamod och kämpar på.

I andra perioden tar GAIS snabbt ledningen och fortsätter att pressa på. GAIS får ytterligare några bollar i mål och lite andrum. GAIS släpper sedan in ett mål pga dålig kommunikation i försvaret vid en fast situation. Spelet övergår mer och mer till individuellt spel, dvs färre pass och mer dribblingar vilket också ger en ”grötigare” match på mindre ytor. GAIS går in i periodvila två men några måls försprång. I tredje perioden tappar killarna åter position och via en fast situation lyckas Mölnlycke reducera.

GAIS kämpar på och via individuella prestationer gör GAIS ytterligare ett par mål och stänger matchen. GAIS har mycket bollinnehav och driver på bollen fint individuellt men vi tappar våra positioner och faller ifrån spelstrategin. Killarna är överlag lite sega och trötta vilket också är en bidragande faktor till att vi faller ifrån det mer mentalt krävande ”bredda” och ”passaspel” vi önskar och vill se. GAIS överlag höga lägsta nivå i kombination med ett par killars individuella prestationer gör att GAIS helt rättvist gör fler mål än vad som släpps in. Vi tackar Sjövalla/Mölnlycke IS för en rolig match och hoppas att vi ses snart igen för spel.

/Ledarna P8