Gunnilse IS - GAIS 20200510
2020-05-12 14:14

Helgens andra träningsmatch spelades borta på Hjällbovallen mot Gunnilse IS, vilket är den tredje matchen lagen mellan sedan vårsäsongen 2020 startade.

GAIS kom till spel med 6 stycken spelare. Högt tempo från båda lagen de första minuterna av matchen men med ett procentuellt högre bollinnehav från GAIS, som också styrde spelet. GAIS tog välförtjänt ledningen men Gunnilse fortsatte att via spelomvändningar skapa situationer som dock avstyrdes av ett tätt försvar och ett bra målvaktsspel.

GAIS utökar därefter med ytterligare två mål innan första periodens slut och får på så sätt ett andrum in i andra perioden som skapar lugn och en möjlighet till att försöka träna på uppspel, passningar och spelbarhet.

Då det stora delar av dagen hade regnat, gjorde planen och bollen det något halare för spelarna, vilket försvårade bollkontrollen. GAIS fortsätter att få in mål, Gunnilse tar in en sjätte spelare och får därmed ett något kompaktare försvar.

Tredjeperioden startar som den andra slutade, dvs med ett starkt tryck från GAIS på Gunnilse. GAIS visar dagen till ära upp en härlig vilja och extra spelglädje och när domaren tillslut blåser av matchen kan vi konstatera att vi fortsätter att utvecklas samt att vi åter har ett starkt försvar. Killarna fick även glädjas över att hålla det egna målet tomt från påhälsningar via ett bra försvar och ett tryggt och säkert målvaktsspel.

Åter denna helg visar killarna en härlig vilja till träning och matchning och liksom förra helgen avslutar vi med flaggan i topp och visar ingen tendens till trötta ben.

/Ledarna GAIS P8