GAIS - Bergums IF 2020-05-01
2020-05-05 21:28

Till lagets 10:e träningsmatch för säsongen gästade Bergums IF.

Matchens inledning bjöd på ett högt tempo och bra positionsspel. Vi kunde snabbt konstatera att vi mötte ett tekniskt och spelskickligt lag, precis som utlovat. Bergums IF började matchen offensivt men hade svårt att få in bollen i målet. GAIS försvarade sig bra med ett komprimerat strukturerat försvarsspel. Första perioden slutade mållös men med ett något starkare spel från Bergum. Matchen fortsätter i andra perioden i samma höga tempo och med några individuellt starka prestationer från båda lagen. GAIS tar sedan ledning efter ett fint skott som överraskar Bergums målvakt. Bara några minuter senare kvitterar Bergum välförtjänt. Sista perioden fortsätter med ett jämnt spel och en del tuffare närkamper. GAIS tar åter ledning efter ett fint skott från central backposition. Bergum är dock som i andra perioden snabba på att reducera via en fast situation. Ett spänt och fysiskt spel böljar sedan fram och tillbaka men vid en fast situation i matchens sista minut går GAIS bort sig i försvaret och hinner inte med hem vid spelomvändningen som Bergum tar och förvaltar väl.

En fysisk och spännande match som får bedömas som mycket lärorik både mentalt och spelmässigt för oss som lag och nyttigt för våra unga spelare att kämpa tillsammans som lag i både med- och motgång. Sammanfattningsvis kan vi som ledare konstatera att killarna blev överraskade över det tekniska spel som Bergum presterade. Positivt är åter lagets fina positioneringsspel där vi idag passar bollen och hjälper varandra mer än vid tidigare matcher.

/Ledarna P8