Säsongens 6:e match
2020-04-18 22:45

En härlig fotbollsdag som i fint vårväder startades med sedvanlig träning hemma på Gaisgården. Tillsammans vidareutvecklar killarna självförtroendet via roliga och stimulerande övningar. Det är för oss ledare en fröjd att se hur snabbt våra killar suger åt sig instruktioner och omsätter färdigheterna i praktiken. Vi fortsätter också jobba med att utveckla grundspelet genom nyttjande av målvakten som en extra utespelare vid anfall som skall ge oss ett övertag i passningsspelet. Killarna visade härlig glädje och go energi som vi tar med oss bort till Skatås för att tillsammans genomföra vår första match som lag utanför Gaisgården. För motståndet idag stod Qviding FIF. GAIS kommer tråkigt nog till match med en spelare kort. Glädjande för oss alla fick vi dock se Benjamin på plats hejande och stöttande och vi hoppas snart ha dig tillbaka igen.

Matchens inledning styrdes i huvudsak av GAIS, som relativt omgående tog kommandot över matchen. Qviding lyckades dock, via individuellt duktiga spelare, vid misstag i GAIS försvaret, skapa farligheter men som avstyrdes av bra målvaktsspel och ett kompakt försvar från GAIS sida.

De första 10 minuterna av matchen upplevdes jämn och spännande, men som vi nu har fått lära oss via erfarenhet från tidigare matcher lyckas GAIS ta över spelet ju längre matchen pågår. GAIS skapar många målchanser via snabba spelomställningar och kontringar men utan resultat via mål. Till slut kommer matchens första mål vilket skapar ett lugn i laget som genererar ett större ansvar för positionering. GAIS målvakt visar fin styrka och förståelse för spelet och omsätter träningarnas nötande till praktik och följer med spelet upp samt styr backarna.

I andra perioden tar GAIS ytterligare kommando över matchen och målen rinner iväg i GAIS favör, vilket inför sista perioden ger Qviding en spelare extra på plan. GAIS fortsätter dock att hålla positionerna bra och är kompakta i försvarsspelet. Sista perioden ser GAIS till att fortsatt hålla avstånd resultatmässigt och fortsätter styra matchen. När domaren blåser av matchen kan vi konstatera att killarna har gjort en fin laginsats och de har fått chansen att träna sina färdigheter som lag via match. Vi tackar Qviding för matchen som stundtals bjöd på fysiska och härliga kamper om boll och individuella fina prestationer.

/Ledarna P8