Stark prestation av GAIS P12 i GAIS Open 2018
2018-11-06 23:15
Efter fint spel och stark prestation under GAIS Open fick killarna pokalen som belöning
Traditionsenligt spelas vår egen fotbollscup GAIS Open under slutet av höstlovet och så även detta år. Runt 100 lag deltog i årets cup som spelas från pojkar 11 upp till pojkar 15. I vår egen klass P12 deltog 12 lag som senare blev 11 då norska Holmen ej dök upp...

Tre stycken fyralagsgrupper var upplägget i år. I vår grupp var lagen Husie från Skåne, Hisingsbacka och norska Holmen.  I första matchen Husie som vi aldrig mött tidigare. Matchen böljar lite fram och tillbaka men vi tar över mer och mer efter hand. Målchanserna radas upp men det dröjer till minut 13 innan första målet kan noteras. Vi gör ytterligare två mål innan paus och matchen känns avgjord. I andra halvlek fortsätter killarna att nöta på och vi gör ytterligare ett par mål vilket gör att vi får en skön start på årets Gais Open. Slutresultat: GAIS-Husie 5-0.

I match två i gruppen stod Hisingsbacka för motståndet. Det var inte så många veckor sedan vi spelade seriematch mot dem borta på Backavallen och då fick vi med oss en vinst med 4-2, Denna match öppnar vi starkt och vi har redan efter 6-7 minuter en 2-0 ledning. Vi ökar på till 3-0 efter en kvart och vi gör sammantaget en stark första halvlek. Andra halvlek böljar lite fram och tillbaka men vår starka defensiva arbete gör att Hisingsbacka aldrig tillåts skapa några större farligheter. Killarna rundar av matchen genom att sätta fyran innan matchen är över.
Slutresultat: GAIS- Hisingsbacka 4-0.

Match 3 blir WO och 3-0 mot norska Holmen.

Dag två och en ny grupp med sex lag där vi skall spela tre matcher under lördagen och två på söndagen. Vi inleder lördagen med match mot IFK Göteborg. En möjlig seriefinal direkt borde gjort att killarna tänder till ordentligt. Här gör vi tyvärr en blek insats där många inte är i närheten av sin kapacitet. Vi skapar egentligen bara en riktigt bra målchans under hela matchen men skottet letar sig över ribban. IFK har ett skott långt utifrån som egentligen inte är en målchans men bollen letar sig in i maskorna. 0-1 slutresultat.

Ny match mot Hisingsbacka väntade och här är killarna revanschsugna efter den tidigare bleka insatsen mot blåvitt. Slut: GAIS- Hisingsbacka 8-1.

I tredje lördGsmatchen väntade danska AFG Talent. Detta blev en fysiskt tuff match med många tuffa närkamper och heta känslor på planen. Vi lyckades dock visa att vår starka defensiv är svår att ta sig igenom och det gör att danskarna inte skapar några heta chanser. I minut 13 snappar vi upp en målvaktsretur efter ett bra distansskott och 1-0 är ett faktum. Det blir mer och mer ställningskrig matchen ut där vi också går segrandes ur och vi gör också 2-0 i slutet av matchen. En stark kämpainsats och prestation av killarna.
Slut: GAIS- AFG Talent 2-0.

Sista dagen under GAIS Open väntade först Västra Frölunda som haft fina resultat hittills i cupen. Vi tar tag i taktpinnen direkt och för matchen. Vi för också ett tidigt ledningsmål. Vi har matchen nu men Frölunda är farliga i sin kontringar och de lyckas också få in en kvittering med ett distansskott. I andra halvlek maler killarn på och skapar fler br målchanser. Målet kommer även det på ett skott utifrån och klart rättvist sett till matchbilden där det är mycket GAIS. Siffrorna står si tiden ut.
Slutresultat: GAIS- Västra Frölunda 2-1.

I sista matchen möter vi ett Backatorp som vi känner ganska väl just nu. Vi har mött dem tre gånger på Gaisgården i år och siffrorna frön dessa matcher är  3-3,2-1 och 6-1. Denna match har vi ett övertag i och gör också 1-0 halvvägs in i första halvlek. Vi har bra möjligheter att utöka men har inte kvaliteten i sista tredjedelen och avsluten. Andra halvlek böljar mer och mer fram och tillbaka men vi reder ut Backatorps jakt på kvittering.
Slut: GAIS- Backatorp 1-0.

Killarna gör sammantaget en riktigt bra prestation under helgen. 6 vinster och en 0-1 förlust med målskillnad 22-3.

Vi tackar alla lag och killar vi mött, domare, föräldrar, syskon och alla  övriga fans för all suppport under helgen.

GAIS P13 - Gothia Cup2019-07-14 23:56
GAIS P13 i Gothia Cup2019-06-21 00:08