Summering Minicupen i Falkenberg
2017-05-28 19:47
Sista instruktionerna inför match i Dödens grupp Falkenbergs Minicup
Vi har precis avslutat tre dagar i Falkenberg i ett härligt väder. Intressanta och nya motståndare väntade i första gruppspelsrundan. Vi öppnar mot Eskilsminne från Helsingborg och här trillar 0-1 in efter 20 sekunder...men vi tar snabbt tag i spelet och utjämnar direkt efter ett snabbt och långt inkast som gör att vi får friläge som avslutas distinkt. Vi fortsätter att rulla boll och rycker ifrån till 3-1. Eskilsminne spelar med snabba omställningar som vi hittills avfärdad relativt enkelt. Vi har ett bra läge att hitta friläge när vi är i straffområdet men slår en fel pass som gör att vi istället får en kontring och istället för 4-1 blir det 3-2. Vi gör sedan inte jobbet fullt ut och har problem på naturgräset och Eskilsminne har nu bjudits tillbaka in i matchen och gör också 3-3 innnan domaren blåser av matchen. Mycket besvikna killar efter matchen som känner att de slarvat bort en säker trepoängare. (Eskilsminne vann sedan gruppen...)

I nästa match väntar Täby FK som vi har 1-1 mot i matcher men här är killarna inte på tårna från start. Täby lyckas göra 3-0 på ett par chanser så en väldigt olycklig start gör att det är svårt att hämta in. Vi tar oss in i matchen och gör en hygglig andra halvlek men närmare än 1-3 kommer vi inte. Här tar vi med oss andra halvlek. Den första lär vi oss av.....

Match 3 nu på lördag morgon och ett tillsynes piggt och revanschsuget Gais P11 rivstartar mot småländska Räppe och gör snabbt 1-0. Här äger vi matchen och rullar boll riktigt bra men vi hittar inte målet. Ett kraftigt övertag i bollinnehav i matchen men bara 1-0 i en match vi borde stängt före halvlek. Istället för 2-0 så missar vi en pass på naturgräset vilket gör att Räppe kontrar och kommer i friläge. Våra killar jagar och kämpar tillbaka och lyckas bryta precis i sista stund......men tyvärr straff för Räppe. 1-1 från ingenstans. I vår iver att avgöra matchen lyfter Räppe upp ännu en långboll i försök att hitta deras toppforward och bollen lyckas även här leta sig fram då vår spelare fastnar i gräset och plötsligt gör Räppe 2-1 vilket också blir slutresultatet.

Summerar vi första gruppspelsrundan så är det en gåta att vi endast får med oss 1 poäng på dessa matcher. Ovana vid 60x40 meters plan och gräs absolut men vi är inte tillräckligt heta i avsluten och blir hårt straffade bakåt i ett par av dessa matcher. Vårt signum att rulla boll har inte betalat sig på naturgräset hittills. Nu väntade ny grupp och tre nya lag att möta.

I vår grupp väntade nu Falkenberg, Vinbergs IF och GIF Nike. Här blir summeringen lite kortare då matcherna liknar varandra. Killarna börjar rulla boll och också hitta den rätta känslan på gräset. Vi är i alla tre matcherna numret för stora för våra motståndare och gör totalt 30-0 på dessa matcher. Vi rullar boll och spelar som ett lag större delen av dessa matcher. Trots 10-0, 11-0, 9-0 så bränner vi väldigt många målchanser. Jag tror inte att vi har ett enda skott på mål emot oss heller.

Sammanfattar man cupen så slarvar vi bort två matcher i första gruppspelsrundan. Sedan hamnar vi tyvärr i helt fel slutgrupp men vi har bara oss själv att skylla men vår grupp var den absolut jämnaste av samtliga 8 grupper.
Helt klart är att vi behöver mer gräsvana vilket vi får i Ystad och vi behöver ev även det inför Gothia Cup beroende var våra matcher kommer spelas.

Avslutningsvis förutom ett tack till killarna ett riktigt stort tack till alla föräldrar, syskon, släkt och vänner som hejade och stöttade killarna och GAIS under helgen!

Lasse

GAIS P13 - Gothia Cup2019-07-14 23:56