2019-07-21 16:26
GAIS och RCD Espanyol Academy
För vårt P11 gäng har Gothia veckan varit väldigt glädjande med många bra resultat och prestationer, där vi match för match spelade bättre vilket är oerhört kul för en tränare.
Det har varit en kul vecka där vi fått prova på utländskt motstånd och duktiga svenska lag.

På måndagen inledde vi turneringen mot Southern Beach FC från Thailand. En match som vi resultatmässigt vinner med 4-1, men här gör vi en prestation som är klart under vår nivå.
Mycket nervositet från spelarna när de går in i turneringen som vi laddat för länge. Den undermåliga gräsplanen hjälpte så klart inte till, det var svårt att spela med tempo och på ett tillslag.

Vi fortsatte måndagen med en träningsmatch mot Helsingborg City FC på GAIS-gården. Nu kände vi igen killarna igen och på konstgräset hade vi inga bekymmer alls att spela oss förbi skåningarna.
Den matchen vann vi väldigt komfortabelt med 8-3.

Den andra dagen stötte vi på Ingarö IF från Stockholm. Nu har nervositeten släppt för spelarna och efter 1 minut och 45 sekunder leder vi matchen med 2-0.
Den första halvleken är fröjd att titta på där våra motståndare inte hänger med alls. I paus är resultatet 9-0.
Till andra halvleken kommer Ingarö med ny energi och spelar klart upp sig, samtidigt som våra killar blir aningen bekväma med den stora ledningen. Det är dock aldrig någon större fara, vi håller undan och i slutet pillar vi in några bollar till och matchen slutar 12-0 till GAIS.

På onsdagen ställs vi mot albanskt motstånd i form av Valbona. Det är en match vi spelar av tämligen enkelt och vinner bekvämt med 7-0 .

Under onsdagen har vi återigen en träningsmatch, där vi möter Nacka FC. Det är klart det bästa motståndet vi ställs mot under den här veckan, likt oss vill stockholmarna gärna rulla bollen mycket, vilket är kul när det är två lag som gärna vill spela fotboll.
Nacka börjar klart bäst och vinner den första perioden med 3-1.
Lite taktiska instruktioner gör att våra killar hittar tillbaka och lyckas stänga ner Nackas passningsspel.
Vi får in två bollar och matcher slutar 3-3.
Under den här matchen var det dock mycket fokus som lades på domaren, vilket är någonting vi behöver jobba på så att fokus ligger på rätt saker. Med mindre gnäll och mer tålamod hade vi nog vunnit den här matchen.

På torsdagen var det två matcher i Gothia Cup. Eftersom vi slutade topp i våran grupp fick vi de sista tre matcherna möta lite starkare lag.
Först mötte vi ett lag från Malaysia vid namn Raisuri Warriors, vilket var det enda laget under veckan som lyckades besegra oss, resultatet blev 2-1.
Vi får dock fokusera på prestationen som var värt ett klar bättre öde då vi dominerade matchen från start till slut och hade mängder med möjligheter att göra mål.
Men sådan är fotbollen ibland tyvärr, vilket också är en bra lärdom för våra unga killar.

Dagen fortsatte sedan mot kroatiska NK Bubamara Precko.
Här gör vi en jättefin prestation hela matchen, där vårt taktiska spel fungerar väldigt bra, både offensivt och defensivt. Matchen slutar med en 2-1 seger där vi släpper in ett mål med tio sekunder kvar av matchen.

Så kommer fredagen, den sista dagen på Gothia och när jag träffar killarna vid samlingen är de taggade till tusen för att få avsluta på ett bra sätt.
Vi ställs mot spanska storklubben Espanyols svenska akademi i Serneke arena.
Här gör vi en sådan ruggigt stark insats på alla sätt och vis. Tålmodighet i försvarsspel, kommer bra in i presspelet, bra spelvändningar och fyra bollar i mål.

Vi är oerhört stolta över killarna och väldigt nöjda med deras insatser. Men, det finns alltid saker att förbättra.
Ett stort tack till alla som följt oss och alla föräldrar som är med och stöttar.
Nu tar vi lite välförtjänt sommarledighet i några veckor.

För den som vill kika så finns några av matcher på youtube.