GAIS gymnasiefotboll

GAIS samarbetar med två skolor som erbjuder fotbollsinriktning i Göteborg; Katrinelundsgymnasiet och Bernadottegymnasiet. Utbildningen är en Nationell Idrottsutbildning (NIU) med inriktning fotboll och bedrivs enligt de specifika kvalitetskrav och riktlinjer som utfärdats av Svenska Fotbollförbundet. Eleverna tränar tre förmiddagar i veckan och förutom fotboll innehåller utbildningen också fotbollspsykologi, fotbollsfysiologi, kost och hälsa samt ledarskap.

För GAIS är det av betydelse att eleven klarar av både fotboll och skola, då GAIS tror på att lyckade resultat i skola och fotboll går hand i hand. Det är viktigt att känna till att en kombination av elitsatsning inom fotboll och skola fordrar ett stort eget ansvar hos individen för såväl skolmässig som fotbollsmässig utveckling. Då utbildningen sker i ett nära samarbete mellan gymnasieskolan och GAIS ges goda förutsättningar för talangfulla och ambitiösa individer att få stöd i och lyckas med detta.

Program som erbjuds:

Katrinelund:           Samhällsvetenskap, Naturvetenskap, Vård- och omsorg samt Ekonomi

Bernadotte:            Samhällsvetenskap med inriktning uniform samt tekniskt program

Instruktörer:

Kenneth Gustafsson

Huvudansvarig tränare GAIS U19 och GAIS gymnasieverksamhet

Utbildning: UEFA Youth Elite A

Övrigt: Representerat GAIS som spelare mellan 2002-2015 under sju år i allsvenskan                                     och fem år i superettan. Kandidatexamen i Industriell Ekonomi på Chalmers.

Albin Sheqiri

Huvudansvarig tränare GAIS U17

Utbildning: UEFA A

Övrigt: Studerar sports coaching på Göteborgs universitet.

Ansökan:

Sportchefen för akademins elitverksamhet, Kenneth Gustafsson, informerar om gymnasiet i oktober under vecka 41. Intresseanmälan skall meddelas senast den 30 nov och den skickas in här.

En förutsättning för antagning är att eleven har behörighet till det program som valts där urvalet sker på betygsmässiga grunder. Ansökan till respektive skola och program görs enligt normalt förfarande för gymnasievalet.

Urval:

Då GAIS erbjuder ett begränsat antal platser per årskurs genomförs en samlad bedömning och rangordning av de sökande spelarna. Urvalsgruppen består av GAIS egna spelare samt spelare från annan förening med ambition att gå över till GAIS. Bedömningen genomförs av spelarens tränare i samråd med Kenneth Gustafsson.

Besked:

GAIS ger besked löpande till sökande spelare under november och december. Huvuddelen av de sökande kommer få definitivt besked i november. För de spelare som får besked att de ej kommer in på GAIS fotbollsgymnasium samt de som ännu inte fått definitivt besked hänvisas till ansökan för Göteborgs FF gymnasieplatser som skall lämnas in senast den 1 dec.

Vid frågor: Kontakta din lagtränare alternativt sportchefen för akademins elitverksamhet Kenneth Gustafsson på kenneth.gustafsson@gais.se