Akademin
Välkommen till GAIS Akademi

Förändringar i ledarstaben i U19
2018-06-25 13:00

Kenneth Gustafsson kommer utöka fokus inom det övergripande ansvarsområdet för akademins elitlag U15-U19, GAIS gymnasium och U21-matcher. Som ett led i det avslutar han delen av sin roll som huvudtränare för U19. Såhär säger Kenneth om förändringen:

- ”Behovet att stärka organisationen och utveckla strukturen runt elitlagen har funnits en tid. När möjligheten fanns att ta in Walid (presenteras närmare nedan) nu under sommaruppehållet valde vi att ta det beslutet då serien dessutom startar om till hösten. Jag kommer fortsatt jobba nära ledarstaben och truppen under hösten även om det inte blir samma dagliga kontakt som tidigare.”

Ninos Sezkir har haft önskemål om att satsa på sin civila karriär och väljer därför att kliva av sitt uppdrag som assisterande tränare. GAIS vill passa på att tacka för Ninos insatser i U19 under de senaste 1,5 åren där han tagit ett stort ansvar och varit en bidragande kraft till flera spelares individuella utveckling.

Ninos framför följande om sin tid i GAIS:

- ”Att få komma till GAIS var ett stort steg för mig i min tränarkarriär och jag är väldigt tacksam att jag fick chansen, det har varit både roliga och utvecklande år här! Men nu när tiden inte räckte till att satsa 100% överallt har jag varit tvungen att ta det tuffa beslutet att ta ett uppehåll från karriären som tränare. Jag önskar U19 ett stort lycka till och vet att det finns stor talang i spelarna som kommer gå långt i sina karriärer.”

Ny huvudansvarig tränare för U19 är Walid Dahir medan Lennart Myrbäck utökar sitt engagemang som assisterande tränare på full tid. Walid påbörjar sitt uppdrag då spelarna återkommer efter semestern den 5 juli. GAIS är ingen ny bekantskap för Walid då han innan han begav sig till Stockholm och GIH för tränarprogrammet hade en mycket uppskattad 5-årig sejour i GAIS akademi. Walid arbetar till vardags som idrottslärare på Skårskolan och har tidigare utöver GAIS haft tränaruppdrag i Gunnilses A-lag, Vasalunds U19 och A-lag samt Hovås/Billdals F19 och Dam-lag. Walid innehar tränarutbildning UEFA A samt UEFA youth elite A och har skrivit på ett avtal som gäller säsongen ut. Han säger såhär om sitt kommande uppdrag:

- ”Jag är väldigt glad och tacksam över att vara tillbaka i GAIS, jag ser också framemot och få börja jobba med alla andra ledare och spelare i GAIS-familjen.”

Lennart Myrbäck återvände en bit in på våren till GAIS efter en säsong i Gunnilse för att hjälpa till som assisterande tränare ett par dagar i veckan. Lennart har varit ett välkommet tillskott och förstärkt ledarteamet på ett föredömligt sätt. Det är därför glädjande att Lennart bestämt sig för att utöka sitt engagemang och arbeta fullt ut som assisterande tränare i U19 under hösten.

Akademin på derbyt
2018-06-13 06:46
Gais Akademi fyllde sektion F på Gamla Ullevi med 450 st personer i derbyt mot ÖIS. Riktigt starkt och roligt. Detta lyfter fotbollen i Göteborg. Kan man få ca 500 st personer från sin Akademi till hemmamatcherna så ökar vi publiken och klubbkänslan.
Akademitränare fick stipendium
2018-05-05 12:17

Sebastian Lindström en av våra mycket duktiga tränare i Akademin, fick tilldelat Stipendiet Folksam Ledarcamp i Skövde. Sebastian är tränare i GAIS U15 och P10. Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier i form av lägerdeltagande. Cirka 200 tjejer och killar mellan 16-25 år, får chansen att utvecklas som aktivitets- och organisationsledare. LedarCamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Under 2018 får ca 60 tjejer och killar chans att delta på Ledarcamp som hålls fredag den 4 maj – söndag den 6 maj på Hotell Billingehus i Skövde.

Träningskläder 2018
2018-01-20 01:08
Inom kort kommer det att finnas träningskläder på Gaisgården som varje lag provar tillsammans innan man beställer. Mer info kommer
Klart med målvaktstränarna 2018 i Akademin U15 och yngre