GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
P15
Välkomna till GAIS P15(P02) hemsida!
 
Matchreferat från 3 matcher!
2017-10-16 16:44
Eftersom jag har haft mycket att göra vid sidan av fotbollen så har matchreferaten uteblivit. Men här kommer en kort sammanfattning från de 3 senaste matcherna vi har spelat. 

Stenkullen GOIK-GAIS!!!

Matchen slutade 1-1. En match som vi egentligen inte förtjänar att vinna eller att få med oss nån poäng egentligen då vi underpresterar under hela matchen. Så vi ska vara glada att vi fick med oss 1 poäng i denna matchen. Matchen dominerades till stor del av Stenkullen och de hade stundtals de farligaste chanserna men förvaltade de inte och när de väl gjorde det bra så stod vår vägg emellan, nämligen Louie vår målvakt. Han gör en stormatch i denna matchen och det är mycket tack vare honom vi får med oss ett kryss.  Vi har en ca 10 mins period i andra halvlek då vi lirar en bra fotoboll och lyckades få in kvitteringen genom Rekar men annars är denna matchen inte mycket att hurra över. 

GAIS-ÖIS!!!

Matchen slutar med 2-1 vinst. En match som blev mer kämpa och krigarspel än ett skönspel men stundtals visar lagen upp bra fotboll från båda sidorna. Dock blev det mycket omställningar ifrån båda lagen. En match där vi är lite bättre än de tidigare på att försvara oss och släpper inte igenom lika mycket men ÖIS kom till farliga lägen trots allt. Vi hade också en del chanser och hade flera lägen att utöka vår ledning flera gånger om. Hyfsat spel när vi försöker göra vår fotboll och behåller vårt tålamod. Målen görs av Lawek och Theo(03). 

GAIS-IFK Göteborg!!!

Matchen slutar 6-2. En match som vi förlorar redan i första halvlek. Redan efter 12 minuter så står det 3-0 till blåvitt. En match där vi kommer ut och är alldeles för passiva och det utnyttjar blåvitt och straffar oss hårt denna gången. Vi försöker peppa upp grabbarna men tyvärr så är det för dålig inställning på många spelare som redan har gett upp efter första halvlek och matchen rinner bara iväg. Vi försöker motivera de till att försöka spela och träna på vårt spel men inget funkar för dagen och blåvitt var rejält taggade och malde ner oss totalt. Det var klasskillnad på spelarna och spelet för dagen. Som jag har sagt i tidigare referat är man inte med från start och möter ett bättre och mer fokuserat lag än vad vi har gjort under seriematcherna så kommer det straffa sig rejält vilket blev fallet denna gången. Våra mål kom via Albert och Ario(03). 
Info om fotbollsgymnasiet och upplägget för U16-U19 2018
2017-10-05 11:35
På Tisdag 10/10 kl 19.00 kommer Kenneth  Gustafsson, Huvudtränare i U19 och Sportchef för Akademisektionen U16-U19 att komma till skolsalen på Gaisgården och presentera sig och kommer informera kort om fotbollsgymnasiet. Alla föräldrar är välkomna att ställa frågor angående detta om det finns några funderingar. Information om upplägget för U16-U19 kommer gås igenom.

Han kommer även att finnas på plats på torsdag 12/10 kl 18.30.

Ni kan läsa om vår gymnasieverksamhet på länken "Fotbollsgymnasiet" längs upp på sidan.


Matchreferat Partille IF-GAIS!
2017-09-18 13:40
Ny match men väldigt taskiga förutsättningar inför dagens match då U16 hade ställt till det i programmet denna dagen. Både P14, P15, U16 hade match samtidigt men efter lite omflyttningar av spelare och P14 som lyckades ändra speldag så fick vi ihop ett lag med nöd och näppe. Även Partille hade svårt att få ihop ett lag och hade ett blandat 02/03 lag med sig. Vi däremot hade i princip bara 03:or med oss, hela 9 st och enbart Sam, Rekar, Erik och Viktor som egna 02:or då resterande var uppe med U16 och spelade. 

I förra matchen mot Partille så vann de ganska rättvist med 4-1 och vi spelade inte bra i den matchen samt att de förtjänade att vinna men denna gången blev det annorlunda. När matchen väl börja så står den och väger lite men efterhand som matchen löper så börjar våra spelare ta för sig mer och mer och visar att de inte är rädda att möta 1 år äldre killar. I första halvlek har vi ett stort övertag av bollinnehavet men skapar inte många chanser men vi spelar ändå en helt okej fotboll med mycket rull och tålamod i vårt anfallsspel. Några chanser skapar vi men inga direkta glödheta.  0-0 står sig halvleken ut. 

I 2:a halvlek så fortsätter vårt fina spel tyvärr sker den lite för mycket i sidled och vi hinner inte hota de ordentligt. Partille är välsamlade i sitt försvarsspel och stänger alla våra chanser även och vi har några farligheter. Dock börjar vi göra lite för många misstag i vårt spel också och börja riskera vissa passningar i onödan men Partille förvalta de inte väl. I mitten av andra halvlek så snor de boll och ställer om snabbt och skjuter ett långskott som inte ser helt omöjlig ut för Erik att ta men på nåt sätt så rinner den igenom honom och 1-0 är ett faktum. Vi fortsätter bygga upp vårt spel på ett bra sätt men hotar inte riktigt Partille och 1-0 står sig andra halvleken ut. 

Inför 3:e snacka vi om att samla ihop oss igen i försvarsspelet samt att spela lite mer rakt men fortsätta med vårt tålamod. Vi börja nu i denna halvleken skapar mer tryck framåt och i samband med en hörna som studsar runt i straffområdet så hamnar bollen hos Sam och trycker dit kvitteringen 1-1. Efter målet ändrar vi lite i vår formation för att få lite mer tryck framåt och det får. Partille sjunker ner mer och mer i banan och ger oss mer plats framåt men vi har svårt att hitta målet även om chanserna skapas en efter en. När det är 3 min kvar av matchen så får Rekar en fin passning från backlinjen och själv vänder han upp och tar några meter innan han avlossar en kanon från ca 30m a la Cristiano Ronaldo viss som mot Porto och skjuter den snyggt upp i krysset, bollen får också en sån perfekt dykning vilket gör det äckligt för målvakten. Snygg mål av rekar som förtjänade målet efter att ha varit väldigt aktiv i matchen. 2-1 slutar matchen till oss.

Denna matchen visar ett par saker. Att våra få 02:or som var med tog ett stort ansvar och visade vägen samtidigt som våra duktiga 03:or visade fina kvalitéer både individuellt och som lag att de håller en hög nivå och räds inte att möta äldre motstånd. Fin insats av alla inblandade och 3 härliga goa poäng.  
Matchreferat GAIS-Mölnlycke IF!
2017-09-11 10:51
Ny match och denna gången en storvinst även om matchen till en början inte såg ut att bli så. Efter förra matchen och förlusten mot Uddevalla hoppades vi på en liten revanschlust hos grabbarna och tydligen så var de rejält sugna på revansch för det blev 9 mål framåt, Målen gjordes av Armin 4, Jonathan 2, Milad 1, Lawek 1, Ardian 1. 

I förra matchen dessa lagen möttes så var matchen betydligt jämnare än idag men under första halvlek var matchen jämn och kanske till och med lite fördel Mölnlycke då de hade både ledningen med 1-0 och 2-1. Båda deras mål kommer till då vi inte är tillräckligt snabba att samla ihop oss i försvarsspelet samt att vi ligger i för mycket linje i alla våra lagdelar och vår press uteblir. Under första halvlek sjunker vi otroligt lågt i plan och låter Mölnlycke nästan dominera matchen samt ge de jätteytor att jobba på och det straffa oss 2 gånger i 1:a halvlek. När vi väl lyckas lyfta upp laget och sätta en hög press så lyckas vi  kvittera via Armin efter att Rizo har snott åt sig bollen i pressen och levererat vidare. 2-1 efter första halvlek. 

Inför andra prata vi om att sätta betydligt aggressivare press samt att försöka rulla mer boll då vi stundtals har slagit för många långbollar. Och när vi börjar göra det så börja vi hitta ett par fina kombinationer och lyckas vända lite på spelet men framförallt så låter vi bollen jobba med fart och spelar bollen till spelare som löper och är i rörelse. Då börja det rassla till i målet, först kvittera vi 2-2 genom Armin efter ett mycket fint anfall där vår lille inbytte motor, Ardian 03 satte igång spelet och kombinera fint med Alberts klack och sen leverera vidare en fin djupledsboll till Lawek som tar yta och behärskat rulla bollen vidare till en fristående Armin som bara placera in den.  3-2 gör Ardian efter en hörna som hamnar utanför straffområdet och där kommer han och snyggt placera han en bredsida volley in i mål. 4-2 är det återigen Armin som gör mål och 5-3 kommer via Milad som lite turligt får in bollen då skottet är väldigt löst men gör innan dess en fin solorace med många fina dribblingar. Innan 5 målet har Mölnlycke lyckats reducera efter en snabb omställning som studsar på nån av våra backar när de försöker slå ett inlägg och styrs in i mål. 

Inför 3:e halvleken så ska vi bara fortsätta kontrollera matchen och fortsätta våga spela vårt eget spel. Och matchen känns aldrig hotad. Mölnlycke kommer till ett par lägen men inga direkta farliga sådana och de flesta lyckas avvärjas på ett enkelt sätt. Ca 10 min in i 3:e halvleken så började det rassla till i mål igen och då är det först Armin igen som noterar sitt 4:e mål för dagen efter ett inlägg längs backen som kommer lite snett bakåt, Armin får lite snedträff och skjuter in den i krysset. 7-3 gör Jonathan med ett hårt välplacerat skott i bortre stolpen. 8-3 är det Lawek som verkligen utnyttjar sin längd och hoppar högst och nickar stenhårt in målet efter en fin slagen hörna från Milad. 9-3 gör Jonathan efter ett friläge och placerar lugnt och behärskat in bollen. I slutminuterna lyckas Mölnlycke reducera till 9-4 efter en hörna som plötsligt hamnar i mål efter vissa missbedömningar. 

Måste faktiskt ge lite plus till våra 2 03:or, Ardian och Nuha som kommer in inför 2:a halvleken och spelar en lugn och behärskat fotboll och vågar verkligen ta för sig trots att de är yngre och visar många fina kvalitéer på plan. Hyfsat nöjd med spelet när vi spelar lugnt och behärskat men vårt försvarsspel måste förbättras avsevärt om vi ska kunna stänga jämnare matcher. Dock alltid gott med 3 nya pinnar.
Matchreferat IFK Uddevalla-GAIS!
2017-09-05 11:21
En fin sensommar dag blev det idag och fina förutsättningar för att spela fotboll. Vi satte oss i bilarna och begav oss till den långa bortamatchen mot IFK Uddevalla. Efter ca 1 timmes bilresa var vi framme på Kamratgården och en mycket fin anläggning på plats med bra plan och bra omklädningsrum. Allt var lagt för en bra match. I förra matchen slutade den mållös och länge såg det ut att kunna bli det igen. 

I början av matchen är det mycket ett ställningskrig och inget av lagen som riktigt tar tag i spelet men om vi ska vara lite positiva så försöker vi bygga upp ett spel medans Uddevalla försöker förstöra vårt spel på olika sätt. Uddevalla stressa oss högt upp i plan och tvingar oss många gånger till misstag och längre bollar då vi saknar mycket bolltempo samt rörelse på plan. Även vårt presspel stämmer inte riktigt då vi jobbar för mycket 1 och 1 i pressen och jobbar verkligen inte tillsammans som ett lag. Chanser skapas åt båda hållen och vi har ett par frilägen som vi tyvärr bränner bort på olika sätt men när vi väl är snabba i tanken och låter bollen jobba och rör oss så skapas lite chanser framåt och stundtals några farliga sådana och hade vi förvaltat de chanserna så är denna matchen avgjord redan då för vi hade lätt kunna ha 4-0 ledning inför 2:a halvlek. Louie får också jobba en del i mål och räddar några farliga lägen som håller oss kvar i matchen. 

Inför 2:a halvlek prata vi om att ha ett högre bolltempo och mer rörelse och varra lite noggrannare i försvarsspelet men tyvärr lyckas vi inte med det och de första 5 minuterna av denna halvleken ser bedrövliga ut från vår sida både offensivt och defensivt. Där är det Uddevalla oskärpa som gör att det fortfarande står 0-0 men efter ca 5-6 minuter så rasslar det till i vårt mål och tyvärr 1-0 till Uddevalla efter misstag från vår sida. Efter detta blir rena Hawaiifotbollen och vi lyckas kvittera efter en hörna som Rizo trycker dit efter en målvaktsretur. 2-1 kommer ett par minuter senare genom Lawek då vi efter att ha vunnit boll långt ner i plan ställer om snabbt och Albin leverera en fin passning fram till Lawek som driver och utmanar sina backar och på nåt konstigt sätt hamnar han med bollen på fel fot och tvingas avsluta med sin vänsterfot från ca 25 meters håll då han är helt själv i anfallet. Det skottet han får till med sin vänsterfot är nästan bättre än när han skjuter med höger fot. En distinkt avslut längs backen i bortre stolpen som är en skönhet att se från sida. Här känns det som att vi kanske ska kunna tippa över matchen till vår sida men efter 3 minuter kommer Uddevallas kvittering efter återigen misstag från vår sida samt att vi inte ligger rätt i våra försvarspositioner. 

2-2 inför 3:e halvleken och tyvärr tvingas vi till oförutsedda ändringar vilket tvingar oss att spela ett annat spelsystem. Men på nåt sätt tycker jag att detta systemet gav lite mersmak för när vi väl vänder på spelet och drar isär våra motståndare både i djupled och sidled så fick vi ytor där vi kunde spela och rulla fotboll. Tyvärr var detta en dag då saker och ting inte stämde för vissa spelare som underpresterar och när väl våra viktiga spelare fungerade så gick det inte bra för de andra. Vårt Försvarsspel blir väldigt lidande då vi plötsligt har två innermittfältare som mittbackar då våra ordinarie backar skadar sig under match. Resultatet blir en osäker backlinje i försvarsspelet men en kreativ i anfallsspelet. Vi skapar en del chanser som vi borde ha förvaltat och satt dit kanske både 3 och 4-2 men tyvärr så är det Uddevalla som krigar och jobbar som ett lag som kontrar in 2 mål och vinner matchen. Hade det inte varit för våra målvakter Louie och Erik som delade på matchen så hade resultatet kunnat sluta med större siffror för vårt försvarsspel var inget att hurra för och vårt anfallsspel för långsam och för dålig rörelse på många spelare. 

Men det största bekymret är att oavsett vad(låter som en klyscha)så kommer alltid Motivation och vilja slå klass i alla lägen. Uddevalla kanske inte är det svåraste motståndet vi har mött under säsongen men de jobbade som en enhet och hade vilja att slå oss idag, vi jobbar 1 och 1 i allt både offensivt och defensivt och är tyvärr för ensamma i dagens match för att kunna slå Uddevalla. Hade vi också jobbat enhetligt så hade vi åtminstone fått med oss 1 pinne hem men nu blev 0 poäng och en sur hemresa. Gratulerar Uddevalla till vinsten för de krigade på bra och sattes oss på prov på många saker som vi måste hem och slipa på under veckans träningar. Hoppas på en bättre match i nästa omgång för vår del. 
Kommande matcher
Tis 24/10 19:00
Spelade matcher
Lör 21/10 12:15
3 - 3  
Sön 15/10 11:00
0 - 0  
Sön 15/10 09:25
1 - 1  
Lör 14/10 15:00
0 - 5  
Lör 14/10 12:10
0 - 4  
Lör 14/10 09:25
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 22/09 00:14 
Hem, 12/08 13:07 
Hem, 23/07 10:46 
Hem, 26/12 13:24