GAIS AKADEMI
#ENDELAVOSS
Välkommen till GAIS Akademi!
Missa inte att anmäla er till årets sommarfotboll: ANMÄLAN
Gothia Cup avslutad
2017-07-23 10:46
U16
Då var årets Gothia Cup avslutad med flaggan i topp. Gais Akademi har bjudit många supportrar på bra fotboll. Vi gick genom gruppspelen med endast 2 förluster av 22 matcher, 6 lag till A-slutspel och 2 bronsmedaljer (U18 och U16). Man är stolt och det är med stor glädje att följa våra duktiga ungdomar i Gais Akademi.
Målvaktstränare klar för Akademin
2017-01-06 16:52
Akademin har gjort klart med ytterligare en förstärkning till 2017. Morgan Staf, fortsätter som målvaktstränare för våra P15, P14 och P13. Morgan jobbar även som målvaktsinstuktör på Västergötlands Fotbollsförbund sedan 2013. Vi är glada att knyta till oss Morgan även 2017.
Året som gått
2016-12-26 13:24

                                   Akademin 2016

Tänkte sammanställa Gais Akademi 2016 från mina och andras ögon. Året började med att leta tränare till P15 laget akut. Efter ett sent avhopp i tränarstaben så jagade vi tränare till P15. Efter samtal med många duktiga tränare så bestämdes det för en duktig tränare Daniel Parfält från Norrbys A-lag och Christos Konstantinidis från Kungsladugård. Med denna stab lyckades dom föra vårat P15 lag till många personliga framgångar. Christos fortsätter sin tränarkarriär nu i Frölunda , Daniel gick tillbaka till Byttorps IF och Jose Ramirez som kom in i höstas fortsätter med ett yngre Gaislag 2017. Våra P15 går nu upp i P16/17 nästa år och många intressanta spelare att följa. Gais fortsätter att leverera landslagsspelare, så även i år. Marcus Bärkroth född 2001 fick chansen på landslagslägret på Bosön.

Våra grymma P12or har gjort mycket fina framsteg, från att vara ett av Västsveriges bättre lag till att kliva in i Sverige eliten för P12 lag. Göteborg är för litet för detta duktiga lag. Laget brukar föra matcherna och gör sällen en dålig match. Ibland faller laget ner i tempo och slarvar men med kloka ord från tränarna lyfter laget sig snabbt igen till samma höga skicklighet som tidigare. När man pratar med motståndarna så berömmer dom självklart själva laget men minst lika mycket beröm får föräldrarna. Detta är något som vi i Akademin blir stolta att höra. Rubrikerna i media har stärkt laget och tagit lärdom av vad som sägs och görs på plan och bredvid. Inför 2017 har LG Carlstrand gått in och förstärkt tränarstaben.

Vårat nystartade P10 lag ifrån fotbollsskolan har kanske gjort den starkaste utveckling som P10 lag dom senaste åren. Lars Schill, Per Karnros och Dugagjin Gashi är det som leder detta duktiga lag. Dom har fantastisk teknik och bra spelförståelse för att vara 10-åringar. Första månaderna var dom inte riktigt samspelta och lite osäkra mot våra allians kamrater men efterhand har dom kommit ikapp och gått förbi. Ibland när man står bredvid när dom tränar är det lätt att bara stå och njuta och drömma sig bort. Bilden man fär upp är att nästan hela A-laget består av våra egna spelare från Akademin och några av dessa är från denna kull.

Anders Wennermark tog över som tränare i februari och fick en mycket bra ass. tränare i Ninos Lahduo. Med mycket värme och klokhet har tränarna byggt upp ett P11 lag med självförtroende och spelskicklighet  som inte fanns tidigare. Truppen var något tunn i början på året med nu är den 17st duktiga spelare. Här bygger man på sikt och viktigt att alla är delaktiga i lagbygget.  Många lag vill gärna spela träningsmatch mot laget vilket är ett gott tecken på att laget är populärt i Göteborg med omnejd.

Berg-dalbana är en mild beskrivning på nästa lag. Laget har bytt tränare lika ofta som A-laget. Laget har lyft sig efter varje tränarbyte och många av föräldrarna undrar vad som händer varje gång detta sker. När sedan några veckor har gått så får jag mail och sms om att detta var mycket bättre än förr. Med den ny/gamla tränarstaben i P13 Joacim Bergstrand och Ronny Hafvenström, så bygger dom ett lag som kommer att slåss med dom största klubbarna i Norden inom kort. Redan nu är laget topp 3 i Sverige och för att behålla detta så är alla träningar lika viktiga. Att hela truppen ge sitt bästa på alla träningar och älskar fotboll, visar den höga närvaron.

Våra duktiga P14 killar har gjort ett starkt 2016. Ni skall veta att detta lag är bland dem yngsta i Gais Akademi just nu. Nästan hela truppen är ny för i år. Och det tar tid att sätta ihop ett vinnarlag. Tomas Albretsson och Magnus Nilsson har drivit detta lag åt rätt håll och fått med sig alla på denna spännande resa.  Många intressanta spelare med rätta karaktärer.  Efter att ha gjort ett fantastiskt jobb med laget kliver Tomas av som tränare i P14 men fortsätter i medicinteamet i Akademin. Inför 2017 kommer det att fyllas på i tränarstaben med Junior Orantes från LB07. Kommer att bli underbart att följa detta lags resa till U16 .

U19 fick ny tränare efter att Benjamin Westman klev upp till A-laget. Kung Kenneth som har sadlat om till tränare antog sig utmaningen att behålla den kvalite som våra U19 lag har fått stämpel på sig att hålla. Ingen lätt uppgift men för att lyckas med detta tog Kenneth in Christer Möndell som målvaktstränare, Lennart Myrbäck som as.tränare och Henrik Korhonen som ytterligare en ass.tränare. Spelet ibörjan på året såg lite spretigt ut men ju längre det gick desto tydligare visade Kenneth hur han ville att laget skulle spela för att vara förberedda för seniorspel. 2016 blev ett starkt Gais placerad 7a i Juniorallsvenskan. En placering som var länge sedan Gais hade. Detta lovar gott inför 2017. Kenneth börjar känna sig bekväm som tränare och vill betala tillbaka för allt fint han har fått uppleva som seniorspelare i Gais.

Jocke Nåfors, LG Carlstrand, Magnus Tullock och Mikael Hansen, så såg tränarstaben ut för vårat U17 lag. Starka och välkända namn inom göteborgs fotbollen och som har spelat i Gais tidigare. Med kunskap och bra ledarskap,  lyfte denna stab upp vårat U17 lag till en nivå som resulterade i en 8e placering i Pojkallsvenskan före IFK Norrköping och Falkenberg. Höstens matcher i pojkallsvenskan var mycket bra, hade laget spelat lika bra på våren så hade laget hamnat högre upp i pojkallsvenskan. Några spelare som stack ut bland övriga mycket duktida spelare är Arjanet Sumiqi och Beniam Hagelberg. Jocke fortsätter i Tölö IF, LG kliver in i vårat duktiga P13 lag, Magnus fortsätter, nu i både U19 och U17 och Mikael Hansen för vi en diskussion om roll i Akademin 2017. 

Sist men inte minst, U16. Vårat U16 kliv in i finrummet och spelade i Nationella serien 2016 och gjorde det bra. Det var många som lärde sig på vägen att vara väl förberedda på match och att det börjar tidigare än när domaren blåser igång matchen. Allt eftersom året gick så blev spelarna mer och mer professionella. Ledare under året var Henrik Korhonen, Viktor Arvidsson, Jonatan Klingberg och Gustav Cronhamn som fystränare. Samtidigt som Henke klev upp i U19 så slog vi ihop P15 och U16 och Viktor styrde skeppet och gjorde det grymt bra. Här klev många duktiga P01 upp och tog för sig på ett mycket bra sätt. Spelare som stack ut från dom yngre spelarna var Samir Maarouf, Adam Wästlund, Marcus Bärkroth och Malte Runevik.

Som Akademiansvarig 2016 är jag stolt över vad Akademin har skapat under året.

 

 

God Jul o Gott Nytt År

Micke Lindström

GAIS P15 presentera Aleksandar
2016-12-26 13:16

GAIS är stolta över att få presentera ytterligare en bra tränare till P15 2017. Aleksandar Kovacevic kommer att ingå i tränarstaben i P15 2017 som ass.tränare. 

Aleksandar är 27 år gammal och arbetar som pedagogisk resurs på Bohusskolan.

Är utbildad och diplomerad projektledare och har även läst socialpsykologi.

Har de senaste 5 åren arbetat aktivt med ungdomar.

Spelade själv i div 4 som 13 åring med Nödinge SK. Värvades sedan till Örgryte IS där jag spelade tills knäskadan satte stopp för vidare spel.

Prövade sedan proffslyckan i Danmark och AC Horsens där jag tränade länge för ett kontrakt men klarade inte satsa vidare på elitnivå pga knäskadan. 

 En av de viktigaste sakerna jag lärt mig är att vi som utbildar nästa generation oavsett inom vad måste ha tålamod med individen ifråga. Utveckling sker väldigt olika från person till person och det är viktigt att ta fram det allra bästa ur varje individ. 

Ny tränare i GAIS P15
2016-12-25 13:20


GAIS Akademi hälsar Junior Orantes välkommen till GAIS P15 2017.

 Han är 29 år gammal och jobbar till vardags som naprapat vid sidan av tränaruppdraget. Han kan titulera sig mästartränare i såväl Gothia Cup, seriespel samt Skånecupen. Gothia 2015 är det största minnet.

Segern i Gothia Cup med LB07 är den största meriten i Junior Orantes tränarsejour så här långt. Han började sin tränarkarriär med att träna ett pojklag i Arlöv, Arlövs BI, under 2012, men redan efter säsongen 2013 fick Orantes förfrågan från LB07 om att träna flickor födda 00, som tog vinst i inofficiella nordiska mästerskapet

 

Vilka egenskaper är viktiga som tränare enligt dig?

- Viktigast tycker jag är att man lyckas få laget att jobba som en enhet, att få alla i truppen att dra åt samma håll. Samtidigt gäller det att utnyttja alla spelares individuella kvalitéer samt att ha bra kvalité på träningar. Målsättningsarbetet är också en viktig del. Vad vill laget uppnå? Är alla med på det? Vad krävs för att nå dit? Det är viktigt att alla är med på tåget för att lyckas.

FAKTA

Junior Orantes
Ålder: 29
Klubbar som tränare: Arlövs BI, LB07
Meriter:
Arlövs BI, 3:a i turnering i Västra Ingelstad samt seriesegrare
LB07 F-14. Vinst i inofficiella nordiska mästerskapet
LB07 F-17. Gothia Cup-seger, serieseger, Skånecupen-vinst, SM-final mot AIK


Nyheter från vår verksamhet